| 19.12.2007, 22:26.42 | |
Záhada - Humax 5400 asi pro zorbasePoradíte mi někdo?Mám humax 5400 a v poslení době se mi sám běhěm provozu jakoby restartuje.Sám se vypne a zase zapne a zase normálně hraje.Myslíte že by odcházel zdroj,už je opravovanej,ale jen kondíky,myslím že se tam mění ještě nějaká dioda a odpor ty nejsou měněný.Dík za rady.A hlavně se to dějě když tam mám modul Cryptoworks na UPC. |
![]() motors |
| 19.12.2007, 23:31.25 | |
@morousMusel bych přístroj vidět,abych posoudil stav. Pokud jsem zdroj opravoval já,již neodejde (s výjimkou blesku nebo nalití vody). Pokud ho opravoval nějaký pučmidrát a použil černé kondenzátory "NA", "Telpod" nebo podobný výmět, závada se samozřejmě zopakuje. Klidně mi přijímač pošli, na zdrojovou část je doživotní záruka.Předpokládám, že nemáš aktivováný žádné timery. Ale spíše myslím,že je přijímač vadný. zorbas |
![]() Zorbas |
| 19.12.2007, 23:50.58 | |
@zorbasZdroj jsem opravoval já sám,už jsem opravil tři a vše v pohodě,mám jěště 5500 a tam taky odešel a ještě jeden známému.Kondíky jsou nějaký KMG na 105 stupňů,jediná závada byla že asi dva druhy nebyly na to správné napětí,ale vybral jsem vždy vyšší nejbližší co měly,měl být třeba na 25V a já mám 36V.Zkusím vyndat ten zdroj s toho druhýho a uvidím jak se bude chovat.Kdyžtak se po novym roce domluvíme,zatím dík. |
![]() motors |
| 20.12.2007, 03:25.26 | |
RE: Záhada - Humax 5400 asi pro zorbaseZorbas doporučuji něco už dělal pro mého známého naprosto spokojen takové lidi sem maji chodit ví očem mluví a mají hodně znalostí ... |
![]() astra1d |
| 20.12.2007, 13:28.04 | |
@motorsV prvé řadě sorry,že jsem ti zkonil nick (morous).105 st.ještě nic neznamená,kapacita a napětí rovněž ne. Důležité je ESR a sintrované elektrody.KMG bohužel mezi ně nepatří. Je nutné použít třeba Jamicon,ovšem z produkce této firmy je nutno vybrat ty "profi" pro pulsní aplikaci. Tedy ty levn,zpravidla černé,jsou taky na hovno,vydrží maximálně to,co nový originální zdroj. Ze sintráky vydrží podstatně déle, neříkám věčně, ale od r.2002 mi neodešel (na kondíky) ani jeden zdroj,který jsem opravil,a to některé jedou v TKR 24h denně. Kondenzátor takové kvality ovšem nestojí 2,50, ale třeba 20Kč. Opraváři ty kvalitní nemají rádi, protože na takto opraveném zdroji už podruhé nevydělají... |
![]() Zorbas |
| 20.12.2007, 14:56.32 | |
@zorbasDík ca radu,myslíš tedy že je to tedy tim zdrojem,já se pokusím někde sehnat ty Jamicony a pak bych ho udělal znova na penězích nezáleží hlavně když to bude fungovat.A ještě jeden dotaz nemužeš mi poradit jakou mám dát sestavu soft,pmc tabulka.Včera mi toho moc nešlo co premiere 1.2.3...,ale directy nic ty nešly.Zatím dík. |
![]() motors |
| 20.12.2007, 15:09.00 | |
Tak to ti neporadímnejsem uživatelem tohoto přijímače, určitě poskytne info aktivní uživatel 5400. |
![]() Zorbas |