Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.12.2007, 17:06.48

monoblock

Chci se zeptat na vaši zkušenost s příjmem Astry 23,5+19,2 na jednu parabolu s použitím monobloku. V mém případě (parabola 85 cm, monoblok Lemon 0,2)nešlo najít kvalitní kompromis,z "šilhajícího" LNB nebyl nikdy kvalitní signál-obraz pixelizoval a vypadával. Poté jsem zjistil, že jeden z dvojice LNB má jasně nižší citlivost než druhý (kontakty v pořádku), takže jsem asi vyhodil peníze. Každopádně (na "zdravý" LNB)přijímám aspoň Astru 19,2, na většině transpondérů 80-90/80-90%. Znovu k mé otázce-v případě, že je monoblok v pořádku, lze jím přijímat i na šilhající LNB opravdu kvalitní signál? Nejraději bych volil na každou družici samostatnou parabolu...Díky
uživatel
francjin
20.12.2007, 17:16.50

RE: monoblok

já bych ti radil monoblok nekupovat, radši 2xLNB + Diseqc přepínač - má to své výhody... R^ ...já mám taky jednotlivé LNB a signál 95-97%, jde to v pohodě :))
uživatel
hlek
20.12.2007, 17:24.01

RE: monoblock

Mám monoblock Inverto a je OK. Už je připraven HDTV.
uživatel
CES
20.12.2007, 17:49.06

RE: monoblok

Před týdnem jsem rodičům montoval monoblok Inverto na parabolu 85cm a vše běží bez problémů. Monoblok jsem volil kvůli špatně přístupné anténě - dva LNB bych asi nastavoval těžko, takhle to bylo hotový za 20 minut. Na obou satelitech je síla signálu +/-88%.
uživatel
CeKare
20.12.2007, 17:57.19

Já bych taky volil dva samostatné konvertory.
A pokud máš monoblok, máš monoblok ke tvé velikosti paraboly???
Ono totiž záleží na velikosti paraboly - od toho se odvíjí vzdálenost středů dvou konvertorů.
A že by měl jeden z konvertorů horší signál než druhý, to je možné, ale v tom případě ho reklamuj.
uživatel
colombo
20.12.2007, 19:17.50

problém může být i v tom že většina monobloků je dělaná na A1+ HOTBIRD takže jsou trošku širší, musíte A3 kterou máte na středu nastavit na levý kraj maximální kvality a jestli je vše ostatní v pořádku musí to fungovat
uživatel
joudisboy
20.12.2007, 19:23.30

Nesmysl!! Můžu ukázat víc než 50 ks krabic monobloků . Viz příspěvek níže. Monobloky chodí a nejsou s nima problémy. Spíš bude problém s rukama,které monobloky montují!!
uživatel
Rudolf