| 17.02.2008, 10:59.31 | |
Technisat a DiSEqC 8/1Prosím, máte někdo zkušenosti s TechniSat DigiT MF4-S CC a přepínačem DiSEqC 8/1, nějak mi to nejde, na Openboxu 810 to jde v pohodě. Na Technisatu mi to jde jen s 4/1 přepínačem. Poradí někdo jak, předem děkuji. |
![]() steflud |
| 17.02.2008, 11:01.24 | |
RE: Technisat a DiSEqC 8/1mělo by to fungovat v režimu pozicioner.Chystám se na kombinaci tohoto STB s EMP modelem 8/1. |
![]() Saxon |
| 17.02.2008, 11:11.18 | |
RE: Technisat a DiSEqC 8/1pokoušel jsem se již, ale nějak mi to také nešlo, zatím jsem to odložil a používám 4/1, proto se táži předem, bych byl rád, když ti to pojede za návod jak....dik |
![]() steflud |
| 17.02.2008, 12:22.30 | |
RE: Technisat a DiSEqC 8/1P.168 V1 - pro vnitřní montáž, softwarová verze 1P.168 V2 - pro vnitřní montáž, softwarová verze 2 P.168-W V1 - pro vnější¨montáž, s pozemním vstupem, softwarová verze 1 P.168-W V2 - pro vnější¨montáž, s pozemním vstupem, softwarová verze 2 Ovládání podle protokolu DiSEqC 1.2 (motor) je funkční pro většinou současných sat. přijímačů. Problémy s kompatibilitou jsou nám známy se značkou Strong (nelze vyhledat družice) a Technisat (přijímač vkládá prodlevy při přepínání mezi vstupy). Ovládání podle protokolu DiSEqC 1.1 podporuje jen malá část prodávaných přijímačů. Navíc způsob implementace tohoto protokolu řeší různé firmy různě. Např. přijímače Topfield umožňují nastavit tzv. "uncommitted" příkaz pouze na hodnoty 1 až 4. To znamená, že samotný "uncommitted" nestačí naadresovat všech 8 vstupů přepínače a je nutné využít kombinace příkazů "committed" a "uncommitted", a použít softwarovou verzi 1. Jiné přijímače, např. Dreambox, Hyundai, Koscom, Openbox umožňují nastavit "uncommitted" na hodnoty 8 a více, takže tento příkaz k adresování vstupů plně postačí. Pro tyto přijímače doporučujeme softwarovou verzi 2. EMP Centauri |
![]() mirasat |
| 17.02.2008, 12:24.09 | |
mirasatkoukal si na ty videa z pošty? |
![]() Saxon |
| 17.02.2008, 12:33.52 | |
SaxonNemám žádná videa v majlu....Sháním Gamepad na Playstation SCPH-9002........ ;P |
![]() mirasat |
| 17.02.2008, 12:40.46 | |
RE: Technisat a DiSEqC 8/1posílal jsem ti odkaz na videoprezentace k Prodigu 5.Co to je Playstation?Ty taky?Neni možné... |
![]() Saxon |
| 17.02.2008, 13:16.13 | |
RE: Technisat a DiSEqC 8/1do ted se s tím mořím a zkouším, žel marně, s Technisatem to nejde, já totiž ten přepínač mám z Omka skoro rok doma, teprve nyní to zkouším. Nic se ale v mém případě neděje, s úspěchem jej používám u OPENBOXU, ale děkuji všem za informace. |
![]() steflud |
| 18.02.2008, 18:52.18 | |
Možná to půjdeMám Technisat Recorder HD 2. Pravděpodobně jde o stejné uspořádání ovládání LNB. U mne to funguje takto:Každý řádek je pořadové číslo Diseqc, tedy na 1. řádek se dá satelit zapojený na Diseqc přepínač LNB 1, na druhý LNB 2, atd. Tak se dají ovládat pouze 4 LNB. Pokud se však zařadí na některý řádek "Pozicionér" lze příkazem "Pokračuj" navolit další podmenu pro LNB. Zde se ovládá relé EMP Centauri 8/1 jako motor. Připojený LNB se najde. Důležité je pozici nalezeného satelitu správně uložit. Problém je v tom, že relé EMP Centauri nerespektuje "vzdálenosti" mezi jednotlivými stupni na obloze. Když najdu Astru na pozici 1 a Hellas na pozici 2 a pak Sirius na pozici 3 je Technisat zmaten. Ale slušně se zeptá, zda chci pozici uložit, i když neodpovídá správnému stupni. Když se odpoví, že chci, pozici skutečně uloží. Můj přijímač dokáže ovládat 11 LNB. První tři klasickým Diseqcem na "4" řádku mám navoleno Pozicionér s 8 LNB. Chce to trpělivost s pochopením podmenu LNB. Zdravím a přeji úspěch. |
![]() samorost |