Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.04.2008, 20:23.45

Satelit-DVD rekordér

Prosím o radu.Otec má DVD rekorder a chce si pořídit i satelit na české programy.Je možné propojení,aby mohl na televizi sledovat jeden program a druhý nahrávat na rekorder,jak to kdysi fungovalo u videi.Díky
uživatel
jm57
03.04.2008, 20:31.34

RE: Satelit-DVD rekordér

No pujde to ale bude muset pořídit dvoutunerový sat přijímač a k tomu od paraboly dva kabely a lnb twin.
uživatel
alda
03.04.2008, 20:38.43

pouze dvoutunerový sat.přijímač mu toto nevyřeší.Pokud chceš satelitní nabídkou "nakrmit" analogový DVD rekorder a televizi zvlášť,musíš použít Satelitní přijímač typu Multi Room/třeba Kaon K-620R2/,nebo pro každou jednotku solo satelitní přijímač.Poslední varianta je vyhodit analogový DVD rekorder a koupit PVR.
uživatel
Saxon
03.04.2008, 20:42.26

Pro SAXONA

Nevím co je PVR a taky se chci zeptat,zda si zkouušel ten přijímač KAON 660(minulý týden jsem se na něho ptal).Ale vidím,že ten se otci hodit k rekordéru stejně nebude.
uživatel
jm57
03.04.2008, 20:51.16

PVR/Personal Video Rekorder/ je satelitní přijímač s možností záznamu satelitního vysílání v čistě Digitální podobě na HDD.
Kaona 660 jsem ještě nezkoušel/čekám na potrzení několika zakázek/.Příští týden to určitě uskutečním.
Provozovat analogový DVD rekorder se satelitním přijímačem je v mnoha ohledech nesmysl.
PVR je nejelegantnější řešení záznamu Digitálního TV vysílání.
Je to nejkvalitnější cesta a ve spojení s PC můžeš pořizovat i zálohy filmů na DVD nosiče.
uživatel
Saxon
03.04.2008, 20:56.48

Saxon

Já s tebou souhlasím,že je to cipaté řešení,ale rodiče důchodci,už koupili nějaký rekorder a chtějí to tak(asi kvůli těm stupidním seriálům).Moc díky za rady.
uživatel
jm57
03.04.2008, 21:02.13

Tak zařaď do sestavy obyčejný satelitní přijímač s CRW.A můžeš to dublovat s dožívajícím analogovým signálem a pak pořídíte TV s DVB-T tunerem,nebo DVB-T STB.Možností je spousta a stupidní seriály budou všude...Nejsi sám,kdo toto řeší R^ ;)
uživatel
Saxon
03.04.2008, 21:03.49

re:Saxon

brý večer, a půjdou mi tam aj přehrát vtom PVR aj dajaké placky? :laughing: ..zdar, jak je? Já jsem KO, přepadla mě nějaká nemoc. Včera psal Mirasat, že jste zase testovali DVB-T z rajchu, vy se nudíte co?
uživatel
poky1
03.04.2008, 21:07.47

Saxon

No jo,ale chytat tady u nás něco přes antény-nedivatelné.Ale i tak díky za čas.Akorát se někdy ještě ozvu kvůli tomu KAONU o nějakou zkušenost
uživatel
jm57
03.04.2008, 21:16.16

poky1

My se nenudíme nikdy!!Dnes jsme byli u jedné temperamentní dámy,která chce všechno krásně,nemá půdu,nechce nikde parabolu,nechce nikde vrtat,nechce tepelné mosty/což chápu/,nechce vidět kabely,rozvodnou krabici by nám nejraději dala víkem ke zdi a stožár chce z nerezu...
DVB-T v ČB/Hosín/:
Lichtenberg K 37
Lichtenberg K 43
Jauerling K 21
Jauerling K 31
Salzburg K 29
Salzburg K 32 - ten je bohužel rušen analogem z Vimperka/CT1/.

Vše na obyčejnou pasivní loginu 4-5.pásmo
Lze použít i UHF zesilovač 16dB,ale více ne/Kleť je nekompromisní svářečka/
uživatel
Saxon
03.04.2008, 21:22.07

teda a co ji tam dáte?

tohle: SELFSAT - H10D?, taky dobrej kšeft, kde je bereš, myslivce s parabolou v stodole a teď tohle. zdar jdu čajovat
uživatel
poky1
03.04.2008, 21:27.47

@jm57

toho Kaona bych chtěl dávat jako levný a přijímač.Má vše co chci od levného přijímače.Značka,favoritní skupiny,SPDIF,RF modulátor,EPG/zde jsou mírné výhrady/,komunikace s editorem,síťový vypínač,CI a ten display jistě potěší i rozhlasové fanoušky.
uživatel
Saxon
04.04.2008, 09:32.04

DVD Rekordér je skutečně cipaté řešení.
Kdybys byl býval četl a poradil jim dřív, nemuseli ho mít - teď budou vyhazovat peníze za dvoutunerový přijímač, aby pořídili cipatou nahrávku vhodnou akorát na cipaté vyhození.
Jo, komu není rady, tomu není pomoci.

Kup si dvoutunerový přijímač. To je jediná cesta pro tvůj požadavek. Pokud tu šílenost=cipatost nechceš okamžitě prodat nějakém ještě většímu ťululumovi.
uživatel
Antonín