Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.04.2008, 21:27.44

Mascom 1010CI a čekání na velké =Š=

Dobrý večer, před pár lety jsem si zakoupil tento satelitní retriver od společnosti Mascom. 1010CI. Funguje celkem v pohodě, ale dlouho jsme u nás doma čekali (celkem asi 3 roky) na české EPG. Pak jsme se tedy konečně dočkali. Ale záhy přišlo zase velké zklamání v podobě nekorektně zobrazovaného písmena malé "ř" (s mezerou za ním - správně má být bez mezery). Asi po jednom roce byla tato závada odstraněna novým softem (ke stažení zde):
www.mascom.cz/sat/_MC1010CI/Download_MC1010CI_SW.htm
No ale teď se zase objevil problém s velkým "Š" které se zobrazuje rovněž nekorektně jako "S" s nějakým dalším znakem za ním. Už si přesně nepamatuju, co je to za písmeno.
uživatel
moonword
03.04.2008, 21:33.24

Nic není dokonalé

Vantage špatně zobrazuje v infu "ě" a můj syn špatně vyslovuje "r". Snad časem...
uživatel
Zorbas
03.04.2008, 21:34.04

RE: Mascom 1010CI a čekání na velké =Š=

já jsem ani nepátral po novém softu, ale na tom samém stroječku jsem po zmáčknutí EPG objevil mnohem více chyb a zmatků, opravy se už asi nedočkáš, protože co vím, tak se již se neprodává
uživatel
poky1
03.04.2008, 21:40.17

Spousta výborných přijímačů

které dodnes jedou bez závad, se nedočkalo podpory české diakritiky, škoda.
uživatel
Zorbas
03.04.2008, 21:44.19

RE:Mascom

Díky za info. Ještě jeden dotaz. Prý existuje nějaké "emu" (?) na tento přístroj, na kterém by pak měly běžet české programy bez karty (?) Co je na tom pravdy a jak takovou věc případně zprovoznit.
uživatel
moonword
03.04.2008, 22:05.47

Mascom 1110 CRCI

jsem za celých 5 let na chalupě používal bez EMU,pouze poslední rok jsem využíval diablo a oerfekt,nemusíš mít přístroj s EMU a kdyby Ti ho tam náhodou vybrali zloději co se může třeba taky stát,tak tě to mrzet nebude,tak jako kdyby Ti třeba ukradli Premium.x nebo Openbox
uživatel
hery
04.04.2008, 08:19.40

Mascom 1010CI

Já nevím, ale co jsem slyšel, tak ten Mascom je mnohem SPOLEHLIVĚJŠÍ než Premium-X nebo Openbox. Tomu odpovídaj i moje zkušenosti. Nikdy nezamrzá a nikdy se nerestartuje, ať už s tím provádíte cokoliv a jakkoliv dlouho. Ten emu software (pro 1010CI ne 1110CRCI) by měl pocházet někde z řady Starsat 200CI (mělo by se jednat o klon těchhle přijímačů). Ale zajímalo by mě, jestli to má někdo vyzkoušený.
uživatel
moonword
04.04.2008, 09:00.25

Ten soft skutečně existuje a je stejně stabilní jako originál(samozřejmě bez češtiny v menu,v EPG znaková sada zůstala).Poslední verze 13.07(np-ulc.net),hledej receiver CONDOR 5000CI.Kromě I2 jede celá N2 a TPS AU.
uživatel
táhlovej
04.04.2008, 09:47.49

No neviem ale mal som Mascom televizor a odporucal sa po 2 rokoch a 2 mesiacoch takže žiadna záruka. Tí smradi čo ho predali(inak ten televizor bol dar, taký shit by som v živote nekúpil) tak mi ho dvakrát opravovali a dvakrát sa tá chyba vrátila. Tak keď počujem že je niečo Mascom a super tak si akurát tak zaťukám na čelo. A porovnávať Mascom s Openboxom neviem na čom fičíte ale asi je to dosť dobré. :)))
uživatel
PEPE8989
04.04.2008, 11:14.48

Openbox je ukrajinskej shit, PEPÉ

tenhle Mascom sat je kvalitní stroj, taková je pravda. Stejně tak dodává i kvalitní CW moduly (známý Alphacrypty). A Mascom není vývojář, jsou to vlastně Homecasty. Tahle firma nakupuje různý hotový výrobky a pak je prodává pod svojí značkou a píše k nim vlastní soft. Nikdo netvrdí, že je to vždycky všechno kvalitní. Ale porovnávat sat podle nějaký televize je dost divný. Na čom jedeš ty, ptám se???
uživatel
moonword
04.04.2008, 12:48.21

Ale jako v pohodě, nic proti. Ty seš jistě okouzlen těma emu možnostma Openboxů a sdílením, který jsou pěkný a při tý ceně jedny z nejlepších, určitě. Ten Mascom třeba sdílení zdá se nepodporuje. Ale tady sme psali o životnosti toho přijímače, stabilitě a tak podobně. Časem možná poznáš, že to jsou věci, který by tě určitě měly zajímat. Zvlášť když těch emu možností je pořád míň celkově, zabezpečení se zlepšuje atd.
uživatel
moonword
04.04.2008, 16:21.32

PEPE8989: TV Mascom je to nejhorší, co se dá koupit.... přesně stejné zkušenosti má tchán.....
uživatel
kacenkin
04.04.2008, 18:14.55

Mascom neni Homecast, i kdyz to tak vypada. Starsi saty jsou spolehlive a kvalitni, ovsem to co se prodava poslednich 6 mesicu ma o poznani horsi obrazovy vystup a to jak pres RGB tak CVBS. Pravdepodobne pod tlakem nizsi ceny jsou uz pekne odrbane vystupni obvody.
Jinak TV Mascom jsou sragory prvni kataegorie, uvnitr je tusim Vestel, dalsi srac z Turecka (stejne jako ty dualsragory od Digi).
uživatel
J a