| 04.04.2008, 10:20.18 | |
Dvoutunerový přijímačVčera jsem tu řešil s odborníky problém jak nahrávat na DVD rekorder a zároveň sledovat jiný televizní program ze satelitu(české programy).Byl mi doporučen dvoutunerový přijímač.Prosím o radu jaký koupit,ne moc složitý na obsluhu,cenově dostupný.Díky. |
![]() jm57 |
| 04.04.2008, 10:32.52 | |
RE: Dvoutunerový přijímačJa jsem mel ip box 400 a bylo to v celku jednoduche ale s tim boxem jsem mel problemy tak jsem ho prodal, potom jsem poridil dreambox 7025 a ten fungoval perfektne ale bylo to zbytecne slozite, v soucasne dobe mam dva optiboxy jeden mam na nahravani pres ngrab a na druhy se divam , je to i cenove vyhodnejsi , optibox jde koupit kolem 3500kcale kazdy nato bude mit jiny nazor a kazdemu vyhovuje neco uplne jineho |
![]() rqwe |
| 04.04.2008, 10:46.02 | |
RE: Dvoutunerový přijímačDvoutunerový přijímač bude vždycky malinko složitější.Stejně jako dva přijímače ala rqwe vudou mít problém s dálkovým ovladačem. Možná nějaká topfield? Otázka je, co chceš přijímat. To nejde uhodnout. Může to mít vliv na výběr přijímače. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 11:04.53 | |
Pro AntonínaJe to pro rodiče (důchodce),tedy A3(české,tam budou nahrávat) a něco z A1 |
![]() jm57 |
| 04.04.2008, 11:32.27 | |
RE: Dvoutunerový přijímačPro nahrávání a sledování jiného programu je jistě nejednodušší PVR. Už v principu to bude při nahrávání na DVD dost komplikovaná obsluha. Možná by bylo rozumné zbavit se toho dvd a koupit dvou tunerové PVR. (arion, topfield aj.) Tam je obsluha jednoduchá i časové nahrávaní za pomoci EPG je nekomplikované až dámské. |
![]() Mjr |
| 04.04.2008, 11:39.38 | |
RE: Dvoutunerový přijímačDVD rekordér je nesmysl, ať to vezmeš z které chceš strany.Nu což. Z jakých přesně kanálů hodlají nahrávat, zejména z jakých přesně kanálů hodlají nahrávat a najednou se dívat. Není to jedno. Nahrávat ze stejného transpondéru a koukat na jiný program na tomtéž transpondéru nevyžaduje až tak nezbytně dva tunery. Z toho A1 používají karty? A jaké přesně? Takáh to z tebe jak z chlupaté deky, ale není to proto, že by mne to nějak osobně zajímalo, ale proto, že jinak se ti dostane jenom střeleckých rad od lidí, co o tom moc ani neví a budou ti doporučovat to, co si po týdnu pocení koupili sami. Já ti asi neporadím, protože s DVD rekordérem nemá sebemenší zkušenost a udělal bych s ním jedinou věc: vyhodil ho. Jediné nahrávání je smysluplné na PVR. A ještě lépe do PC. Protože stejně musí nahrávku prostříhat? Nebo to budou koukat nahrávky i s reklamami? I když u lidí, co mají DVD rekordér, je možné všechno. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 11:50.14 | |
AntonínUž tě nechci otravovat.Na A1 jsou to jenom FTA programy.Taky nepočítám,že se otec do toho tak vloží a bude něco na compu prostřihávat.Takže se budou na "Ošklivku "dívat i s reklamou.Zkusím je ještě ukecat(maji ten rekorder asi týden) ,zda by se jim podařilo to vratit a vyměnit i s drobným prodělkem za ten sat PVR.Ještě přemýšlím nad dvěma jednoduchými sat.přijímači s Cr a dvěma kartami a jeden bude na nahrávání.Hoši díky za čas a rady. |
![]() jm57 |
| 04.04.2008, 12:18.06 | |
RE: Dvoutunerový přijímačDvoutunerové receivery jsou primárně určeny jako PVR (se zabudovaným nebo exter. HDD),proto nejsou vybaveny možností nezávislého nahrávání na exter. zařízení (VCR,DVD rec.) - konektor SCART pro VCR má stále stejný signál jako pro TV (alespoň nevím ožádném typu,který by to uměl).Pokud chceš využít již koupený DVD recorder,je snažší mu přiřadit vlastní sat receiver a pro sledování mít druhý kus.Problém je,že normálně musí mít každý vlastní kartu pro kódované programy.Obejít se to dá jedině se sdílením (např. spojit openboxy a jet na jednu kartu).Celkově je toto řešení sice levnější,ale komplikovanější na obsluhu,zvláště pro starší lidi.Opravdu je pak lepší koupit dvoutunerové PVR s HDD.(píšu to podle vlastní zkušenosti). |
![]() mdsystem |
| 04.04.2008, 12:52.41 | |
RE: Dvoutunerový přijímačMám IPB400 funguje to,ale neni to ono.Dnes by som kupil IPBox 250+HDD a k nemu IPB200,DO sa neovplyvnujú.Po zosietovaní si karty vedia zdielať,...Takže čo názor to nejaké riešenie. |
![]() Rasto |
| 04.04.2008, 13:20.46 | |
RE: Dvoutunerový přijímačKdyž použiješ dva openboxy, umí kartu jednoduše sdílet...Hlavně nezapomeň, že budeš potřebovat dvě Twin LNB, a to ve všechno možných řešeních, pokud to má fungovat nezávisle. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 13:57.53 | |
Pro ANTONINAMohl bych použít přijímač s HDMI výstupem pro nahravání k tomu DVD rekordéru.Mělo by to význam(kvalita nahrávky) |
![]() jm57 |
| 04.04.2008, 14:14.49 | |
RE: Dvoutunerový přijímačTy máš DVD rekordér s HDMI vstupem????ÓÓ to bych musel vzít zpět vše, co jsem napsal. To by bylo vše poněkud jinak. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 14:18.53 | |
RE: Dvoutunerový přijímačPro vysvětlení - zdá se že tady dochází k nějakým nedorozuměním - ta moje výhrada k DVD rekordéru jako cipovině je postavena na faktu, že Digitální signál při použití obvyklých DVD rekordérů převedeš na analogový signál, někdy dokonce na zprzněný analogový PAL signál v CVBS a ten potom zase zpátky Digitalizuješ. Čímž vznikne nekvalitní paskvil a ne záznam. Navíc ona ta data ze satelitu jsou sama o sobě kvalitou tak na pokraji zaznamenatelnosti.Kdyby byly DVD rekordéry vybaveny Digitálním vstupem, neměl bych proti nim ani popel. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 15:33.39 | |
RE: Dvoutunerový přijímačA co takhle koupit obyčejný pozemní set-top-box, nejlépe s displayem pouze určený pro nahrávání a satelit buou mít jen na koukání. Řešení za 1290,-, takto jsem tu vyřešil u spousty zákazníků! Obraz je kvalitativně srovnatelný u obou - u satu i u terestriálu DVB-T. :8) |
![]() Dejf |
| 04.04.2008, 18:47.46 | |
RE: Dvoutunerový přijímačAž na to, že je DVB_T horší než CSlink, a na to, že hraje jenom několik kanálů - například Prima s výjimkou Prahy nikde. al ejde to tak udělat - s těmi omezeními. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 21:13.48 | |
AntonínJinak souhlas, ale dvb_t je kvalitnější než cslink. Trochu jsi to záměrně otočil ! |
![]() Jarpet |
| 04.04.2008, 21:17.15 | |
RE: Dvoutunerový přijímačNení, má menší tok. Stačí si to změřit v jednom stejném okamžiku. |
![]() Antonín |
| 04.04.2008, 22:00.45 | |
AntonínTak jo. Máš jako vždy pravdu. V pondělí jdeme povinně všichni na oční. Ten rozdíl nelze přehlédnout. |
![]() Jarpet |
| 05.04.2008, 11:46.41 | |
RE: Dvoutunerový přijímačJe poměrně dobře možné, že máte v dvb-t přijímači lepší výstupní obvody než v sat přijímači a tedy lepší obraz v jednom konrétním případě. Zvláště u levných přijímačů jako je DM500 by to ani nebylo divu. Například. Těch důvodů může být více. Pravdu v tom, že tok ze satelitu je vyšší, mám určitě. To není otázka očí nebo názorů, ale čísel.Umíš si to vůbec změřit? Nebo jenom tak blebleble. |
![]() Antonín |