| 04.04.2008, 16:36.03 | |
Rušení na lcd monitoruJakmile připojím do PC do skystar 2 kabel z DM výstup OUT tak se mi na LCD monitoru obeví asi tři pruhy vodorovně a vlní se?Odpojím skystar kartu a duchy zmizí. Help? |
![]() AB DSR-322 |
| 04.04.2008, 16:43.17 | |
RE: Rušení na lcd monitoruMáš na SkyStaru vyplé napájení LNB? |
![]() Dusan |
| 04.04.2008, 16:59.57 | |
To je problémzemní smyčky! |
![]() Enik |
| 04.04.2008, 17:16.39 | |
Re:EnikJak se jí zbavím? |
![]() AB DSR-322 |
| 04.04.2008, 18:53.21 | |
To není jen tak!Záleží na tom jakou máš TV, jaký máš sat, jestli máš natáčení, kde,jak a na čem máš upevněnou parabolu, jestli máš vlastní TV anténu, kde je připevněná, jestli používáš STA nebo kabelovku, atp. Musíš detailně popsat jak máš celou sestavu poskládanou a s čím ji máš jak propojenou. U satu se zemní smyčky odstraňují dost těžko. Kabelem totiž jde napájecí napětí pro LNB, takže jej není možné přerušit kapacitou! |
![]() Enik |
| 04.04.2008, 22:33.18 | |
RE: Rušení na lcd monitoruNo tak TV mam Grundig CRT mám motor SG 2100 parabolu mám na stožáru na střeše,stožár mám přizeměn k místnímu hromosvodu pak do Drema z něj lop out výstupem do vedlejší místnosti k PC kde mám SkyStar 2 jakmile připojím koax začne jemné rušení.Snad jsem napsal co jsi potřeboval vědět. |
![]() AB DSR-322 |
| 05.04.2008, 08:55.11 | |
Ano. To stačí!Z Tvého popisu je jasné, že jsem měl pravdu. Smyčka vzniká mezi hromosvedem a kolíkem v elektrické zásuvce. Příčinou tohoto stavu je staré provedení elektroinstalace v domě, kde je použitý společný drát pro funkci ochranného a středního vodiče. Jako nejrozumnější variantu řešení daného problému vidím izolované uchycení motoru na stožár, a ochranu antény před úderem blesku řešit za pomocí jiskřiště. Izolované uchycení je možné provést za pomocí vodovodní hadice navlečené na stožár pod třmeny motoru. Jiskřiště je možné si koupit např. od SALTEKU nebo si udělat náhradní řešení za pomocí dostatečně silného měděného drátu! Přeskoková vzdálenost na jiskřišti by neměla být větší než 1mm! |
![]() Enik |
| 05.04.2008, 12:25.52 | |
RE: Rušení na lcd monitoruTak.Parabolická anténa na stožáru prostě nepatří na stožár. Nesmysl. P.S. Dávej majzla, abys z té střechy nesletěl při montáži. Jednou rukou se držet stožáru a druhou chytit té odizolované paraboly může i docela hezky zabrnět a člověk leknutím sletět. Viděl jsem už rozdíl potenciálů 140V. (Ublížit to to nemůže, jenom to leknutí a pád z výšky). |
![]() Antonín |
| 05.04.2008, 13:30.30 | |
RE: Rušení na lcd monitoruRe:Enik jsi opravdvý mistr.Dík pomohlo! R^Re:Antonín dík za tvé obavy o mé zdraví už jsem párkrát dostal ale naštěstí mame rovnou střechu. ;) A jak jako podle tebe přichytím parabolou pokud nepoužiju stožár? |
![]() AB DSR-322 |
| 05.04.2008, 13:51.56 | |
RE: Rušení na lcd monitoruAnténa nemusí být na střeše. Je to nejhorší možné místo pro umístění. |
![]() Antonín |
| 05.04.2008, 14:54.40 | |
RE: Rušení na lcd monitoruNo na činžáku nesmí bít parabola nikde mi bylo řečeno od představenstva pouze na střechu připadala možnost umístění na výtahovou šachtu je v závětří.(jinak bych ji dal za okno bylo by to k tv cca 5m takhle asi 80m. :(( |
![]() AB DSR-322 |
| 05.04.2008, 17:58.51 | |
RE: Rušení na lcd monitoruKdyž to jinak nejde, tak to jinak nejde...to nic nenaděláš. Panelák je veliké neštěstí. Anténa je v tomto jenom maličkost. Upřímnou soustrast. |
![]() Antonín |