Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.04.2008, 17:37.53

Otázka do pléna - multifeed

Zdravím,

mam jeden problém, na ktorý som pred kúpou satelitnej výbavy nemyslel. Poskladal som parabolu podľa návodu a umiestnil som 3 konvertory (chcem prijímať Hotbird 13,0 + Astru 19,2 a Astru 28,5). Návodov ako postupovať pri ladení je na nete dosť.
Keď ale umiestnim parabolu s namontovanými konvertormi a pripojenými káblami na balkón, už na ne potom nedočiahnem. Teraz k otázkam:
1.) Dosiahnem dobrú kvalitu signálu pri predmontovaní a presnom nastavení konvertorov na inom mieste (cca. 200m od bytu a o 3 poschodia nižšie) a následnom namontovaní na mojom balkóne? Má ten posun o 200 m veľký význam? Ak áno, budem to asi musieť nejako inak vyšpekulovať.

2.) Chytím bez problémov signály všetkých 3 družíc na anténu Emme Esse 85 cm alebo je to na takýto multifeed už veľa?

Ďakujem dopredu za odpoveď.
uživatel
denissvet
04.04.2008, 17:56.39

Jasně

Signál z družice uletí 36000 km, to je 36 milionů metrů. Vzdálenost 200 m proto nehraje roli. Multifeed se seřídí na dostupném stanovišti a potom se celý systém přemístí na nové stanoviště a seřídí pouze na 1 družici, ostatní budou fungovat. Podmínkou však je, že na obou stanovištích bude (velmi precizně)nastavená svislá trubka, na kterou se bude parabola upevňovat. Nesplnění této podmínky může způsobit špatný příjem na konvertorech mimo ohnisko paraboly. Rozměr 85 cm paraboly je dostatečný, tuto parabolu nemám, pokud je plochá, to znamená všechny body paraboly jsou málo vzdáleny od roviny proložené čelem paraboly, bude fungovat dobře.
Heslo: Nebát se a zkoušet! Sousedi se Vám budou smát v každém případě, ať už Vám to bude fungovat nebo nebude.
uživatel
samorost
04.04.2008, 18:02.45

RE: Otázka do pléna - multifeed

Nastane doba, kdy se sousedi přestanou smát a budou závidět.
uživatel
CES
04.04.2008, 18:11.13

multifeed

na 80ti to pujde to by nemel byt problem ja jsem to pouzival na 5 lnb pokud je vse svysle vyvazene tak ti to pujde. ja jsem to take neudelal na prvni pokus .
uživatel
mefa
04.04.2008, 19:10.34

multifeed

Dík za odpovede, už mi ostáva len dúfať, že zajtra bude pekne a trochu sa s tým pohrám. :-)
uživatel
denissvet