03.07.2008, 00:39.24 | |
Parabola - Multytenne 45 TwinZdravim,chtel bych poridit rodicum tuto parabolu pro prijem ze 4druzic bez nataceni (cca x-set programu z techto pozic jim bude stacit) Zajimalo by me,jaky mate s prijmem na tuto parabolu zkusenosti? Take jak ji nastavit (dle Astry 19.2E nebo 23.5E? Diky fsem za postrehy... |
![]() Honza z HK |
03.07.2008, 02:59.10 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twinnevyhazuj prachy,za slušného počasí ok,ale poslední dobou je ho málo,dej 80tku a multifocus |
![]() pierrepetr |
03.07.2008, 07:34.27 | |
Parabola - Multytenne 45 TwinZdravím,anténu vlastním a jsem naprosto spokojen.Na 1 dej 19.2,na 2 dej 13,na 3dej 23.5 a na 4dej 28.2 a chodí jako víno.Ja ji zatím používám na 1W 10-02 a kvalita je od 42-74 a pokud není velká bouřka tak funguje,bydlím v Praze.Jako hlavní je 19.2 mnoho zdaru |
![]() nalim |
03.07.2008, 08:22.50 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinTaké zdravím,antenu mam Říčany u Phy dlouho jsem váhal ji koupit,protože zde uveřejňované názory byly převážně negativní.Ano,asi není vhodná pro člověka,který má satelitní příjem jako hoby a chce experimentovat.Pro běžného diváka vyhovuje na 100%.Kvalita obrazu OK vřele doporučuji.V případě montáže na stožár je třeba přikoupit stožárové uchycení,protože v orig.balení je držák na zeď. |
![]() kunitz |
03.07.2008, 08:44.57 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twintyhle svačinový tácky jsou dobrý asi na kemping. nechápu tuhle zbytečnou miniaturizaci. kdyby z toho udělali aspoň šedesátku taky by byl ten příjem možná lepší. jako na Toroidal 55. |
![]() vortimond |
03.07.2008, 09:49.57 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twinpierrepetr,vortimond: Kecáte a přitom jste asi tuto anténu viděli jenom na obrázku.Tato anténa je vynikající pro příjem 4 družic. Velice jednoduché nastavování. Pokud máte sat. přijmač Technisat tak velice jednoduché. V přijimači v nastavení LNB zadáte multytenne a potom si zadáte kteroukoliv družic a na ni naladíte anténu. Naladěním jedné družice jsou automaticky nastaveny i ostatní 3.Pokud nemáte Technisat, postupujte jak radí nalim. Anténa pokud má někdy výpadek, tak je i na sousední 85 (v poslední době při těch velkých bouřkách). Její cena se zdá poněkud vyšší, ale když spočítáte cenu za 4 LNB,multifokus, držáky, konektory, slučovač, parabolu a koax (to vše je v ceně) a k tomu jednoduché nastavení se kterým si poradí každý na rozdíl od multifokusu, kde už je potřeba na nastavení odborníka, tak nakonec multytenne vyjde levněji. A ještě jedna věc, na fasádě domu vypadá lépe než 80-ka s multifokusem.Já sám mám multifokus, ale synovi jsem na nový dům namontoval multytenne, takže můžu porovnávat.Bydlíme na jihovýchodní Moravě, takže ani námitka, že tato anténa je konstruovaná pro Německo neobstojí. |
![]() F123 |
03.07.2008, 10:01.59 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinZáleží na tom, čo od toho očakávaš.Astra 19,2° - OK ASTRA 23,5° - OK, výpadky len pri silných búrkach (ale to aj na vačších parabolách) Hotbird 13° - výpadky na slabších transpordéroch aj pri daždi, silnejšie OK (merané na strednom slovensku) Ak chceš niečo viac a nie si limitovaný rozmermi, použi Visiosat G3B 13/19/23 alebo Visiosat G4B 13/19/23/28 ... http://www.visiosat.com/home/gamme/category-index.php?cat=1 |
![]() Ferrari |
03.07.2008, 10:19.39 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinTuhle anténu jsem už několikrát montoval,ale ne s multifeedem,pouze singl.V úvodu vlákna kdosi spekuluje,za dát na střed 23,5E,nebo 19,2E.To je asi blbost,ne?Je tam ocejchovanej a zafixovanej multifokus,tak jaká pak nerozhodnost.Co si pamatuji z prospektu,tak je to vše odladěno s ohniskem na 23,5E.Což je také to nejlepší a jediné logické řešení pro naše končiny.že bude něco padat na 13,0E a slabé TP z Eurobirdu 28,5E je celkem očekávané.Na ohnisku ja tahle anténa cca o 10 procent horší než klasická Noname 60cm anténa.Tohle mám osobně odzkoušené.Na krajích multifeedu je na tom ovšem lépe tato "technisatka". Já osobně bych jí ale s multifeedem nebral,určitě existuje lepší/větší/ řešení. |
![]() Saxon |
03.07.2008, 11:02.29 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinNejhorší je,že tuto antenu hodnotí a odsuzují lidé,kteří ji nemají.Naprosto jednoduchá montáž nasměrování dle návodu a o výpadcích během běžných mraků,deštů a sněžení nevím a pokud byla pořádná bouřka s deštěma vichrem tak jsem nekoukal na televizi,ale sledoval jestli nám neulétne střecha.A právě díky malé ploše paraboly není velkou vzdušnou zátěží.Astra 19,23,13 v pohodě Astra 28 kraj je trochu slabší.Většina diváků neexperimentuje chtějí mít co nejvíce programů a to antena 100% splňuje. |
![]() kunitz |
03.07.2008, 11:09.28 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinFerrari: To, co popisuješ se bude projevovat tím více, čím budeš východněji, což se dá posoudit podle vyzařovací mapy dotčených družic. Takže věřím, že někde u Košic to bude ještě horší, což ale platí pro všechny jiné antény. V oblasti východní Moravy se toto neprojevuje a v místech kde jsou na stejném poledníku s Německem už vůbec ne (Praha , západní Čechy a pod.).Znovu jsem si přečetl co napsal nalim. Domnívám se, že přehodil 13 s 19.Vyplývá mi to z logiky věci, prakticky nemohu posoudit, protože jsem tuto anténu připojoval na Technisat STR1, kde už je tato anténa přednastavena a místo přidělování pozic jednotlivým družicím se jenom označí Multitenne. |
![]() F123 |
03.07.2008, 11:25.50 | |
Parabola - Multytenne 45 TwinJenom doplnění,přijímač GI 8700 |
![]() nalim |
03.07.2008, 11:43.26 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinProvozuju jí s GI 870 expeed nastavuje se na Astru 19 jako hlavní/na přepínání jako první,jako druhá 13,třetí 23 čtvrtá 28,tak jak píše nalim/ vše je v návodu. |
![]() kunitz |
03.07.2008, 12:55.36 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinSouhlasím s pierrepetr, vortimond, Saxon. Tuhle anténu jsem v rukách měl několikrát, o satelitním příjmu něco málo taky už vím (po těch cca. dvanácti letech, co se tím živím) a vaše procenta na přijímačích mě fakt nezajímají - měřák ukazuje odstup S/N a chybovost jasně a sice tak, že tato anténa má na mnoha kmitočtech podprůměrnou rezervu pro zhoršené příjmové podmínky. V nouzi je určitě použitelná, ale dobrovolně bych se do ní nehnal... |
![]() gespa |
03.07.2008, 13:47.06 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinKup si co chceš, ale:1. To je twin - tedy pro dva přijímače, pokud je to pro jedny rodiče, je to škoda peněz. 2. Když se cokoliv pokazí, budeš muset koupit celou znovu. 3. Je to poměrně drahé, na to, jak je to blbé. 3. Lepší řešení pro podobnou situaci je podle mého názoru anténa Multibeam, která umožňuje šilhání od 28e do 1w, je větší, stojí 1700 Kč, k tomu čtyři LNB na některé z družic 28,23,19,13,5e,1w po cca 200 Kč, a jeden switch za 200 Kč a je to komplet stejné za 2700-3000 Kč - s lepšími příjmovými vlastnostmi, a lepší odolností proti poruchám - vymění se vždycky jenom ten díl, co je vadný. taky se tam dá osadit všech šest pozic a použít switch jako je EMP164...Pokud je od začátku zájem o příjem pro dva přijímače, tak se dají osadit twiny...což by bylo v celkové ceně asi 3700-4000 Kč. |
![]() Antonín |
03.07.2008, 14:13.15 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinTaké existuje Multitenne 45 pro jeden přijímač za 3500Kč.Skutečně Twin je pro rodiče zbytečná, stojí přes 6000Kč. Pokazit se může všechno, ale je na to záruka a taky servis.Takže když k Antonínovi připočítám technika , který mu namontuje multifokus tak to přijde levněji.Jinak přesně jak píše kunitz. A pro Gespu: Bude se snad dívat na televizi a ne na měřák.Ještě se neozval nikdo, kdo tuto anténu vlastní, aby ji pohanil.Proti se ozývají jenom odborníci, kterým se nelíbí od pohledu. Skutečně pro ty co chtějí experimentovat tato anténa není, ale to snad nejsou tazatelovi rodiče. |
![]() F123 |
03.07.2008, 14:47.33 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinTato anténa je super pro vola,který neumí nastavit multifocus.Opravdu potom dává stejné výsledky jako 80tka. |
![]() pierrepetr |
03.07.2008, 14:55.19 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinPirrepetr: On ten vůl, přestože neumí nastavit multifokus,umí třeba operovat srdce. |
![]() F123 |
03.07.2008, 14:57.15 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twinale ten vůl chce koupit anténu,o srdci zde není řeč |
![]() pierrepetr |
03.07.2008, 15:43.37 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinF123: Osočuješ mne, že jsem neviděl Multytenne, ale anténu Multibeam jsi neviděl asi zase ty. Instalaci zvládne každý, kdo zvládne instalaci Multytenne. Je to úplně totéž, ba ještě možná jednodušší, protože v případě problémů má možnost si připojit LNB napřímo a zkusit, co se děje, což u Multynne neudělá. Myslím, že vůbec nevíš, o čem jsem psal a pleteš kule s baňama (Anténa Multibeam není multifokus na běžné universální anténě).Výhodou navíc není až tak jenom a pouze cena - byť i ta je o tolik nižší, že to skutečně vejde do stejné ceny i s technikem, ale hlavně: - lepší příjmové vlastnosti - vyšší odolnost proti nepřízni počasí - schopnost vybrat si z několika družic, přičemž zejména v současné době ta 1w není zanedbatelná pro české programy, nebo naopak 28e pro BBCi... - v případě poruchy některé části není nutno vyhodit a koupit celé znovu. (Pokud odejde v multytenne jedno LNB, tak je to na vyhození celé). A to všechno aniž by to stálo více peněz. |
![]() Antonín |
03.07.2008, 16:01.04 | |
@F123Ad. měřák: ano oni nebudou koukat na měřák a ti kdo tu možnost na ten měřák kouknout mají, těm se to nelíbí a nejspíš vědí, proč se jim to nelíbí. Narozdíl od nějakých SUBJEKTIVNÍCH pocitů - jako že přes 80cm parabolu s 23°E napřímo mi to vypadává stejně jako přes 45cm parabolu s 23°E našilhačku (přičemž jde jen o pocity a žádné dlouhodobé srovnání provedeno nebylo), mi měřák OBJEKTIVNĚ ukáže signál a jeho parametry - a tak vím, že s dokonale nasměrovanou Multytenne to vypadává zbytečně dříve nežli s dokonale nasměrovanou 80cm parabolou - věř si tomu nebo ne, hádat se nechci a nepotřebuju, jen poskytuju ostatním svoje zkušenosti, rozhodnout se můžou naprosto svobodně (každý svého štěstí strůjcem)...Multytenne není žádný technický zázrak, žádná extra vyjímka, pro kterou by platily jiné fyzikální zákony, je to jen obchodní produkt pro laiky a neznalé, kterým se líbí relativní jednoduchost instalace a malé rozměry. |
![]() gespa |
03.07.2008, 16:20.18 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinAle snad ještě dodám - abych nebyl chápán špatně: netvrdím, že Multytenne je k nepoužití - na tak mrňavou anténu je docela super a použít se jakž takž dá i v praxi, nicméně ať mi nikdo do očí neříká, že je jedno, jestli tam má Multytenne nebo 80cm parabolu a že má na obou rezervu pro zhoršené příjmové podmínky stejnou (ať už z praktického či teoretického hlediska). S tím souhlasit prostě nemůžu a každému, kdo nepotřebuje mít z nějakého naléhavého důvodu prťavou parabolu vřele doporučuju klasickou 80-85cm... |
![]() gespa |
03.07.2008, 17:05.27 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 TwinAntonínovi se omlouvám, skutečně jsem myslel, že píšeš o multifokusu.I pro Gespu, já jsem nikde netvrdil, že multitene je lepší než 85-ka.Já sám mám 85-ku s multifokusem se 4 LNB.Ale představte si oba situci, kdy si několik lidí postaví pěkný několikabytový moderně architetonicky řešený dům a jenom jeden z nich si chce pořídit satelit. Samozřejme ostatní nesouhlasí s namontováním velké paraboly na fasádu.Tato situace nastala u mého syna. Dlouho jsem váhal, ale nakonec jsem si řekl, že snad na tu multitenne musím něco přece chytit. Tak jsem ji koupil, namontoval na balkon, kde není téměř vidět a za půl hodiny jsem se už dívali. Z ostatních spolumajitelů nikdo nic nenamítá. Anténa je tam už téměř rok a nikdy nedošlo ke zhoršeným podmínkám, aby obraz vypadával vinou této antény. Když vypadl nedávno během silných bouřek vypadl i na 80.Tím vším jsem jenom chtěl říci, že ji může Honza z HK klidně pro rodiče koupit. |
![]() F123 |
03.07.2008, 17:06.40 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twin@honza z hradce - tak jsem si přečetl celé vlákno,koukám že už tě to téma asi netlačí....pokud hodláš investovat 6.390,- Kč s DPH/cena z jednoho webu/,pak bych Ti tedy doporučil opravdu nějaké dospělé řešení.POkud chceš jen 28 až 13,tak si kup třeba kvalitní Al 85cm Fubu a k ní multifokus Vantage.Pokud chceš být připraven na "všechno",pak jediná volby zní - toroidiální anténa T90.Ať zvolíš to či ono, do toho limitu se vejdeš a ještě Ti zbyde pozvat všechny, co Ti dobře poradili na pivo.Šest a půl klacku vysmrknout za takovýhle pidimonstrum,to je blbost,nic víc.Tahle anténa je fakt dobrá akorát pro karavany.Nedávno jsem byl na grilování u jednoho z nich/zákazník s karavanem/ a akorát si stěžoval,že mu vypadává obraz, když "řádí" s manželkou.Tak jsem mu ještě doobjednal trojnožku na zem.To jen tak pro zajímavost... @antonín - Šest pozic budeš těžko přepínat přepínačem 164.P 168 už je jiná.... ;) |
![]() Saxon |
03.07.2008, 18:42.23 | |
RE: Parabola - Multytenne 45 Twinpřeklep... |
![]() Antonín |