| 03.07.2008, 21:03.44 | |
zvuk 5.1 pres opticky kabelzdravim. jakou cestou je lepe vest 5.1 zvuk ze satelitu. spojit kabelem (jasne, ze optickym) domaci kino s televizi, tudiz vemu zvuk s televize nebo dom. kino se satelitem. jaky spusom je efektivnejsi??? dekuji za rady |
![]() gioni |
| 03.07.2008, 21:11.00 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabeloptickym.*hdmi.stací.????nebo jsem odpovedel blbě.??? |
![]() koax |
| 03.07.2008, 21:13.43 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabeljenze domaci kino nemam hdmi vstup |
![]() gioni |
| 03.07.2008, 21:24.55 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelPropoj optický výstup sat a optický vstup domácího kina |
![]() looklook |
| 03.07.2008, 21:25.18 | |
gioni:Nekomplikovat a propojit satelitní přístroj s dom.kinem přes optický výstup a vstup. |
![]() hobo |
| 03.07.2008, 21:29.47 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelKed chces prepojit optikou sat s DK a video napriamo, mal by si mat na DK programovatelne oneskorenie zvuku, lebo mozes chytit problemy so synchronizaciou. |
![]() gogo1 |
| 03.07.2008, 21:42.54 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelnemam zadne spozdeni, ale spojim kino - satelit, coz jsem mimochodem mel v umyslu. dekuji vsem co mi radili!!! |
![]() gioni |
| 04.07.2008, 08:31.12 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelZvuk do televize vůbec nepatří (leda na testy a pokusy). I nejlepší modely mají místo reproduktorů šustítka. Obyčejné televize mají zvuk zcela hrozný. |
![]() Antonín |
| 04.07.2008, 09:17.00 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelNevidím důvod, proč bych měl zapínat AV receiver kvůli zprávám, samozřejmě dobrý film si vychutnám s ozvučením. Proto optiku do AV rec, scart nebo cinch do TV. |
![]() tukan |
| 04.07.2008, 09:38.46 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelKdyz posles zvuk i pres HDMI do TV, tak se ti muze stat, ze z TV uz ten zvuk nebude 5.1 ale jen 2.0.Lepsi je propoj optikou sat- AV receiver. Ja jsem zkousel PC - TV hdmi a TV - AV receiver optikou a 5.1 zvuk se zmensil na 2.0. Primo PC - AV receiver funguje na 100%. |
![]() petrprv |
| 04.07.2008, 09:52.36 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabeljak jinak by měl zvuk z TV znít jinak než 2.0,neboli Levý a pravý kanál???Pokud chceš ze satelitu poslouchat zvuk v AC3 po šesti separovaných kanálech,tak Ti nic jiného nezbude,než propojit Sat s AV receiverem optickým kabem/Toslink/,nebo koaxiálním kabelem/cinch/.Satelit a televizor propoj klidně analogově popmocí dvou Cinchů/červený a bílý/.I kdys do televizoru posílal nevim co,tak tam bude vždy proveden downmix do dvou kanálů! |
![]() Saxon |
| 04.07.2008, 11:06.48 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelHm pani, videl uz niekto TV s optickym vstupom?! No ja teda nie! Vystup niektore maju, no vstup... :))) Tym padom nechapem zmysel tohto vlakna a uz vobec nie, ze sa k tomu "odbornici" takto vyjadrili. :O |
![]() loon |
| 04.07.2008, 11:31.50 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelAV rec zapnout musíš, pokud chceš vidět v normální sestavě obraz a pokud chceš, aby se zobrazovač vůbec zapnul.Normální totiž je zesilovačem - tedy AV recem - nejen zesilovat zvuk, ale také přepínat vstupní signály a zapínat a vypínat zobrazovač. Jinak to nelze dělat, aby to na něco bylo. Takové ty panelákové sestavy, kdy to chvilku šustí z TV a potom duní z nějakého bombo kombo kina, jsou k ničemu - možná se to ale šikne k apartní domácí teplákové soupravě a hezky se to výjímá ne věci pod názvem obývací stěna. (Brrr.) Nechápu, proč bych měl u zpráv poslouchat nekvalitní zvuk? Pokud mne nebaví a nezajímají, tak se na ně snad nemusím koukat vůbec. Netřeba se trestat šustěním. |
![]() Antonín |
| 04.07.2008, 12:43.18 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelKdyz vse zapinas pres AV receiver, tak to musi byt pekne namakany. promin, ja mam AV receiver 6 let stary, takze neumi HDMI a podobne vymozenosti, ale ve zpracovani zvuku zatim umi stale vse co se dneska pouziva ... vcetne nekolika dig vstupu a DD,DTS 7.1 a podobne ... |
![]() petrprv |
| 04.07.2008, 12:57.41 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelJá mám svůj současný pouze stereo zesák zapnutý nonstop už několik let. Přepínání obrazu teď nemám, stejně pořád koukám na sat a když už něco jednou za měsíc pustím na dvd, tak si zvuk z dig.vstupu přepnu sám. V minulém jsem přepínání obrazu měl(Yamaha), ale pouze cinch a S-video. Repráky v tv nepoužívám vůbec, proč taky. Nevyhovuje mi to ani na mluvené slovo. |
![]() Tomik535 |
| 04.07.2008, 13:20.57 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelDodatek, až si to dvd znovu koupím, teď ho totiž ani nemám, stejně by mi hrálo zatím jen stereo. Nedávno jsem ho střelil i s pěti bednama Tanoy a koupil pouze přední Dali Icon. Kino mi zatím vůbec nechybí. Stejně jsem moc filmů v češtině v DD neviděl, raději jsem koukal na titulky. |
![]() Tomik535 |
| 04.07.2008, 14:26.07 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelPromin Antoníne, ale jedeš z extrému do extrému. Zvuk přes plazmu od Panasonica není až tak hroznej u zpráv, nebo oblíbeného seriálu /manželka/, zvukově se tady toho moc neděje, dialogy čitelné a jasné, nemám pocit, že se trestám šustěním. V případě filmu si prostě jenom zapnu AV rec. a přidám kvalitní zvuk. Ani to nemám obrazově propojené přes rec., není důvod. /Spotřeba energie, další kabely atd./Měl jsem to takhle zapojené někdy dávno přes Onkyo TX919 v době analogu a sralo mě, že to musím všechno zapínat, takže mluvím z praxe. Je pravda, že to bylo dávno, no každý máme na to prostě jenom jiný názor... |
![]() tukan |
| 04.07.2008, 15:16.06 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelJá mám například názor, že 1+1=2.Zvuk z každé televize je nekvalitní šustění. A to i z řádově kvalitnější přístrojů, než je Panasonic. Na tom nic změnit nejde. Komu to nevadí, ať to poslouchá. Ale nelze tvrdit, že je to dobré řešení. Normální řešení je skutečně zapnout AV rec a ten musí ovládat vše ostatní a zapínat a vypínat ostatní přístroje. Jde jenom o to umět to spojit a nastavit. Jsou to asi tak tři kabely, takže chápu, že to někomu nejde. Taková složitost. |
![]() Antonín |
| 04.07.2008, 15:40.00 | |
RE: zvuk 5.1 pres opticky kabelAch jo, vzdávám se. Máš pravdu... |
![]() tukan |