Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.07.2008, 13:21.00

jak naladit české prog.

Čau všichni prosím poraďte, co dělat. Předem říkám, že jsem začátečník, a omlouvám se za trapný dotaz. Koupil jsem si satelit - komplet v sadě s t-t kartou. Instaloval parabolu, propojil kabeláž,....vše ok. Ale když ladím programy tak mi naběhnou jak zahraniční, tak mi to vypíše i české (které jsou na kartě)- české programy mi však nejedou - píše to služba dočasně nedostupná a podobný kecy. (jede jen ct24). V kartě prý problém není - registroval jsem, i volal s operátorkou a ta potvrdila, že je vše v pořádku. Při ladění postupuju dle návodu (topfield 6000), i dle všech možných rad (viz fóra na netu), parabolu jsem zkoušel všerůzně směrovat (dle udaných azimutů - viz nejrůznější programy) Bohužel měřák nemám. (teď mám 171° a 33,5°) Nejde mi jen do hlavy jakto že to ty programy najde, vypíše, a ony nejedou?? Poraďte. Nevím jestli se mám soustředit na otáčení parabolou, nebo si přiznat že jsem antitalent a neumím to jen naladit na přístroji.
uživatel
veva5
04.07.2008, 13:37.27

RE: jak naladit české prog.

Ty programy budou od vyrobce asi prednastavene, proto se ti tam ukazuji. Problem budes mit v nasmerovani paraboly na spravny satelit. Nedavno jsem s tim mel taky problem, a resil jsem ho tyden. Ta parabola musi byt na milimetr presne nasmerovana.
uživatel
mumijka
04.07.2008, 13:38.53

Jsou to stanice z jiné satelitní pozice - z 19°E z paketu UPC Direct, který používá stejný dekódovací systém a ČT24 vysílá volně.

CS Link (tedy to na co máš Ty kartu) musíš naladit z pozice 23°E, což je kousek vlevo (při pohledu za parabolou) od toho, kde jsi ty. Anebo pokud používáš multifocus, tak si správně nastavit přepínače a dát šilhající konvertor na tu správnou stranu.
uživatel
gespa
04.07.2008, 13:44.33

nesprávná družice, špatně vložená karta, zápisy, špatný setting, nebo vše dohromady, zahrajte mu písničku..

Mimochodem ten topfield jsem dělal nedávno poprvé a je to pěkný šrot..irdeto CW, ale zápisy chodí lépe na openboxu.

Toť jen můj skromný názor
;P
uživatel
Tomik535
04.07.2008, 13:51.41

Jojo, na tu špatně vloženou kartu jsem pozapomenul :)) - do tohohle přijímače se strká čipem nahoru (a napřed :) ).

Jinak "šrot" to ale podle mého tedy není - znám mnohem mnohem mnohem horší (a že jich není málo), ale je fakt, že žádná hvězda to není a osobně preferuju v této kategorii jiné kousky, nicméně také ho prodávám (a né málo), protože cena je prostě cena a v této kategorii, navíc i s modulátorem (což se některým občas hodí), stejně není moc co brát. Jinak ale se zápisy jsem u něj problém nezaznamenal. Možná to není rychlostí blesku, ale zapíší se celkem v "normě", což se opět o mnoha mnoha mnoha jiných přijímačích říci nedá...
uživatel
gespa
04.07.2008, 14:42.17

@veva5

Doborucuji ti manualne v menu prijimace nastavit frekvenci 11,992 GHz a jestli tam mezi naladenymy programy nebude NOVA, PUBLIC,CS LINK, a dalsi tak ses na jine druzici. Pak se podivej tady do prehledu a podle toho jake stanice naladis na teto frekvenci si najdi jakou druzici prijimas a pak pootoc parabolu na jednu nebo druhou stranu. Jestli mas Skype jsem ochotem pomoci. Hodne stesti s naladenim.
uživatel
Oskarek1
04.07.2008, 16:52.30

jen malé doplnění. Nastavit tu frekvenci a potom natáčet případně naklánět parabolu, až se objeví signál! Dále podle toho, co radí Oskarek 1.
uživatel
Tondach
04.07.2008, 18:58.14

re: veva5

Topfield 6000 má přednastavené CZ kanály na družici ASTRA 3A
uživatel
žlab
04.07.2008, 19:19.09

díky

tak to fakt asi vypadá na tu špatně namířenou parabolu - no nic budu s ní hold šoupat než se zadaří. Jinak kartu čipem nahoru - to mě pobavilo - na to jsem došel hned jak ji tam dát. ale k reakcím na topfield - někdo vám řekne šrot, někdo ho za šrot nepovažuje - nevím možná se za ty prachy dalo koupit líp ale asi i hůř - prostě jsem to koupil a hotovka. Dík všem za rady - kdyby něco zas se ozvu. Dík Radek
uživatel
veva5
04.07.2008, 20:57.53

tak už to valíííííí R^ díky :)
uživatel
veva5