Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.07.2008, 18:30.20

opět zapršelo, opět výpadek Novy

zase na chvilku vypadl signál TV MOVA, co je to tam za amatéry?? Trošku zaprší a už to hapruje...
uživatel
žlab
06.07.2008, 18:58.17

RE: opět zapršelo, opět výpadek Novy

Bouřka přerušila vysílání televize Noe

Noe - Martina Urbanová

Bouře, která je nad Prahou, způsobila svou silnou oblačností výpadek satelitní platformy. Nad Prahou, konkrétně nad Kavčími Horami, kde je uplink na družice Astra 3A a 1E byla tak hustá bouřková mračna, že signál z parabol přes ně neprošel.

Nad Prahou se rozpoutala dnes ve čtvrtek 3. července kolem 17. hodiny prudká bouře, která způsobila výpadek vysílání satelitní platformy CS Link, v rámci které vysílá i naše televize Noe. Z tohoto důvodu jsou možné výpadky vysílání Tv Noe.

Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
uživatel
vortimond
06.07.2008, 19:04.43

no já bych i pochopil, že přírodě neporučíš...ale proč herdek nedělají nějaké opatření? To bude takhle vždycky, když se na nebi trošku víc zatáhne? Vím, že je vše o penězích, ale tohle je dost neprofesionální... :(
uživatel
žlab
06.07.2008, 19:10.42

oni se řídili podle toho doporučení na který sem narazil někde při pátrání kolik stála ta jejich gigasat parabola (to sem nenašel) že ty čtyři metry průměr jsou pro funkční uplink absolutní minimum.
uživatel
vortimond
06.07.2008, 19:13.18

no...tak hlavně že se dostali do normy...ale praktický by bylo, se poučit u sousedů v Německu..
uživatel
žlab
06.07.2008, 19:24.51

tak jim porádíme co :)))

chce to kousky plechu a nýtovačky ,tím možná zvětší průměr z 4metrů na 5 :)))
uživatel
Karlos1
06.07.2008, 19:27.42

opět zapršelo, opět výpadek Novy

nýtovačky zdarma poskytnu - je to pro dobrou věc :)))
uživatel
žlab
06.07.2008, 19:32.30

Jak to vůbec dopadlo se slibovanými pokusy o zvětšení offset parabol "staniolem", dělal někdo pokusy a nesvěřil se nebo to skončilo bez pokusů?
uživatel
knawi
06.07.2008, 19:33.15

sou to amatéři. a ten jejich uplink vypadá jako když k nám na ves přijede cirkus. zajímavý že ten transpondér s novou (11992) je na tyhle výpadky asi nejcitlivější a přitom z toho mobilního uplinku s dvoumetrovou parabolou se vysílá na 11876. třeba to nemají přesně doladěný.
uživatel
vortimond
06.07.2008, 19:52.37

čí je vlstně ten uplink?

Já se nějak ve struktuře firem kolem CS Linku nějak neorientuji.....
uživatel
kubisek
06.07.2008, 19:55.05

ten uplink patří asi firmě Czech DiVision
uživatel
vortimond
06.07.2008, 19:55.13

Řešení je jednodušší než se zdá.

Velká parabola je vždy velký problém. Mnohem jednodušším řešením je mít možnoust uplink z jiného místa. Když je bouřka nad Prahou, pak je velmi pravděpodobné, že na Brnem není. Stačilo by tedy mít možnost přesměrovat uplink na jinou stanici. Bylo by to docela univerzální řešení. Optické trasy to zvládají celkem snadno.
uživatel
Enik
06.07.2008, 20:14.31

ta firma Czech DiVision by měla být jakási odnož firmy Czech Digital Group (CDG). jejich web je:
www.digitv.cz/Czech/ppframe.htm
předseda představenstva je Leoš Pohl
mají tam v historii firmy napsáno:
červen 2000: byla založena společnost Czech DiVision, a.s., zaměřená na provozování vybraných komerčních aplikací
uživatel
vortimond
06.07.2008, 20:30.57

vortíku: ano je to tak,ale to neni odpověd na dotaz:-))já bych se taky přiklonil k bud větší parabole nebo k jiné frekvenci! některé uplinkové frekvence projdou lépe nežli 11GhZ....pro 11.9920Ghz down :-/
uživatel
cb21
06.07.2008, 20:38.00

aha tak že by to bylo tou frekvencí. jinak já odpovídal na dotaz kubiska čí je vlastně ten uplink
uživatel
vortimond
06.07.2008, 20:40.47

vortík: v pohodě,já to zas tolik neto...,ale jdu se juknout na uplinkové frekvance na webu,,,kdyby si je našel dřív nežli já,nahod mi sem prosím link díky :8)
uživatel
cb21
06.07.2008, 20:43.28

Já chápu vaše zklamání z toho, že přestane jít signál ze satelitu.
Ale zase si zkuste vzpomenout na dobu nedávnou, kdy v bouřkách prostě vypnuli elektriku a bylo po starostech.

Nevím co to máme za závislost, že si myslíme, že satelitní vysílání je nejdůležitější.
uživatel
colombo
06.07.2008, 20:50.49

my chceme za svoje peníze kvalitu když už platíme dvojnásobek než kolik stojí ORF+ATV karta v rakousku.
uživatel
vortimond
06.07.2008, 20:54.32

colombo:ahojky detektive...doufám ,že toto nebylo na mne,neb ti vysvětlim,co jsem chtěl říci větou...v pohodě,já to zas tolik neto...tak to neto...je jakési lidové sinonymum slova nežeru :-))))čili,že to neni pro mne duležité...:-))))ale pro někoho kdo se jde podívat po dlohé době na např.:Columba:-)) a ke konci to vypadne...no a jak se zjistí kdo byl vrah??? :)))
uživatel
cb21
06.07.2008, 20:55.39

omlouvám se za hrubky,ale mě se lýbý:-)))))))))))))))))))))))))))) :razz:
uživatel
cb21
06.07.2008, 21:09.21

osobně si myslím, že nejlepší by bylo (kdyby chtěl někdo někam nadávat) bombardovat ČT a Primu. protože oni za to platěj a divím se že jim ty výpadky nevaděj. jinak se to může asi čmárat rovnou černou křídou do komína. nebo třeba diváci TV Noe si taky můžou stěžovat tam, že třeba nemohli vidět konec besedy o exorcismu :laughing:
uživatel
vortimond
06.07.2008, 21:23.37

Pokud se nemýlím,

tak uplink je v pásmu 18GHz
uživatel
Enik
06.07.2008, 21:32.07

určitě ste si mohli všimnout nedávno při euru 2008 jak prima hned přispěchala s omluvou za ten výpadek televizního centra v rakousku. no tam se nejednalo o nekvalitní uplink ale výpadek proudu a chybu uefa, že neměli v pořádku záložní zdroje. a teď taky asi jediná TV Noe se vůbec obtěžovala s nějakou omluvou. leošovi bych nic nepsal, tomu je to jedno, ten je za vodou.
uživatel
vortimond