Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.07.2008, 19:45.30

Zavada motor

Chlapy chtel jsem se zeptat.pri prepnuti na jinou druzici mi uplne vypadne signal a pri vraceni zpet uz mi sat nenabehne.Nemate nekdo skusenost s touto zavadou?Mam dm500 a sga2100 dik vsem.
uživatel
lak
09.07.2008, 07:15.53

RE: Zavada motor

Už se to tady řešilo mnohokráte.Dreambox 500-slabý napáječ a nebo tranzistory v dreamu.Všeobecně se bez úpravy motor na tento typ sat přijímače nedoporučuje.
uživatel
hobza
09.07.2008, 14:24.06

to lak - nech to odborně opravit

Většina starších (nad 16 měsíců) DM500 trpí chronicky závadou zdoje a také odchází řízený stabilizátor pro napájení LNB a to bez ohledu na to, zda používáš motor nebo DiseqC přepínač.
Pomůže výměna stabilizátoru za výkonnější typ a oprava nebo výměna zdroje.
Amatérské opravy nedoporučuji.
Poraď se se svým prodejcem a pošli to opravit.
(Možnosti: www.sat2000.cz, Zorbas nebo Vlado Fogo...)
uživatel
bob.r
09.07.2008, 18:32.40

diky vam ale dnes jsem prines jinyho dreama a motor netoci asi bude zavada v motoru,sice je divne ze ho rucne natocim ,ale musim vzdy odpojit korvertor.Jeste se pokusim meho drima zkusit nekde jinde.Jinak diky moc,uz jsem myslel ze se nikdo nenajde kdo by poradil.
uživatel
lak
09.07.2008, 20:05.46

Už jsi to někdy nastavil sám ?

Nechci Tě podceňovat, možná že děláš někde stejnou chybu jak na prvním tak i na druhěm Dreamu.
Nezapojuješ to náhodou stále na stejný, potenciálně vadný zdroj ?
Nastavil jsi v v GOTO XX správně Tvou polohu a zapnul (zakrtl) jsi GOTO XX a uložil nastavení ?

Zkusil jsi motor resetovat v nulové poloze ?
(Zahnutá hřídel držící´parabolu směřuje při směrování Východ - Západ kolmo dolů - přitom reset dírkou vedle LED na spodu skříně motoru, uvnitř je mikrospínač, stisknout a podržet na 3 sec.)

Hledej !
uživatel
bob.r
09.07.2008, 23:26.39

diky moc za tve rady .motor jsem resetoval nastaveny to mam dobre.Nultej bot mam na 13. vse mi hralo vpohode tri roky.Hotbirt mi hraje jen pri prepnuti na jinou druzici mi to netoci,jen mi to v motoru sepne a konec vypadne signal.Motorem otocim pouze rucne ale musim odpojit korvertor jinak to nejde.DIK
uživatel
lak