| 09.07.2008, 10:45.10 | |
Sat.přístroj pro babičkuDobrý den,rád bych získal radu nebo doporučení na přístroj pro babičku(72let) Zkrátka jednoduché ovládání,příjem českých programů přes kartu a nic víc. Máte někdo zkušenosti se stroji Topfield,Strong(myslím takové, co bývají jako komplety i s parabolou v každém elektru za "akční" cenu)? Díky za odpovědi |
![]() aldadol |
| 09.07.2008, 11:19.43 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuJá bych volil Technisat.I když já jsem zhruba stejně staré babičce podstrčil IPBox250 a jak je spokojená! :bigeyes: :8) :O :))) :))) :))) :))) Ale vůbec netuším, co budu s nastupující digitalizací dělat s tou druhou devadesátiletou. :(( |
![]() kubisek |
| 09.07.2008, 11:30.46 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuHomecast..taky fachčí ok..a dobře se mačkaj tlačítka :-)) |
![]() Pájík |
| 09.07.2008, 12:55.27 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuHumax CR Fox II, tlačítka na DO mají velký odstup, má výborné EPG, ideální pro starší lidi. :))) |
![]() Zip |
| 09.07.2008, 13:00.40 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuMascom MC1100CR nebo 1110CR nejsou náchylné na výpadky settingu. |
![]() sirda |
| 09.07.2008, 14:17.16 | |
sirdaNo vždyť říkám - Technisat (alespoň 1100CR je OEM Technisat) :-) |
![]() kubisek |
| 09.07.2008, 14:56.13 | |
1110 cicrMascom-jednoduchý k ovládání,spolehlivý,bezproblémový! |
![]() spyko |
| 09.07.2008, 16:39.16 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkusouhlas Mascom, dá se sehnat i dost levně |
![]() poky1 |
| 09.07.2008, 16:53.30 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuBabičce kup Technisat DigitS2.Jeden seznam programů/není kam se nechtíc ztratit/,velká písmena v menu,jednoduché menu samo o sobě,velká tlačítka na DO.Malé rozměry příjímače/vejde se i na 55cm televizor/.Všechny základní funkce jsou v pohodě. |
![]() Saxon |
| 09.07.2008, 16:56.49 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuDěkuji za reakce, podívám se na Vámi zmiňované přístroje. |
![]() aldadol |
| 09.07.2008, 17:32.34 | |
RE: Sat.přístroj pro babičku@SaxonDnes jsem objednal jeden digitsim do karavanu. Nezdá se ti, že to bude stejný jako ten digit S2 jen bez vnitřního zdroje? K digitsimu je jen ext. trafo. Nevíš, zda k němu dávaj i kablík do zapalovače? Jen proto, ať si ho kdyžtak mohu předem vyrobit. Dík. Ahoj |
![]() Tomik535 |
| 09.07.2008, 18:03.00 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuhttp://www.eltasat.cz/zvyhodnene-sestavy/mascom-1100cr-1-druzice-ct-prima-nova-satelitni-sestavajen bych tam dal 80 parabolu |
![]() poky1 |
| 09.07.2008, 19:25.21 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuDoporucil bych ten DigitSIM2. Mezi sztarsimi lidmi jich mame dost prave pro jednoduchou obsluhu. Vyhodou jsou i male rozmery a citlive DO, prijimac se da strcit v podstate kamkoliv. Libi se me i oddeleny zdroj.Jedinej problem co jsem mel s Technisaty byl ten, ze u nekterych TV OVP reagovala TV na ovladac od SATu. Delaly to OVP s tim pruhlednym menu |
![]() J a |
| 10.07.2008, 07:24.11 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuDigitSIM2 není špatný,oproti DigitS2 má pouze jeden Scart,a není vybaven datovým konektorem.Není to sice žádná tragedie ale při používání editoru v PC je to blbý.Kablík do 12V zapalovače v balení nechybí. |
![]() Saxon |
| 10.07.2008, 09:19.20 | |
RE: Sat.přístroj pro babičku@SaxonTen druhý scart nebo datový konektor vůbec nepotřebujou, je to do karavanu. Instaloval jsem jim tam nedávno komplet s mascom 1100 a jen kvůli němu musejí mít zapnutý měnič napětí, který jim sežere víc, než ten stb. Tak jim ho vyměním. Nevím proč, ale mám prostě technisaty rád(i třeba kvůli takové drobnosti jako přibalený scart) a na jeho instalaci se těším. Rád zkouším něco nového.. Jediná malá nevýhoda tedy zůstává nutnost vylomit sim. Raději bych volil, aby kvůli úspoře místa z něho ta karta trčela, jako třeba modul z mf4ss.. Dík za info. Ahoj |
![]() Tomik535 |
| 10.07.2008, 09:43.13 | |
RE: Sat.přístroj pro babičkuJasný,souhlasim s tebou.Ten scart kabel je tak kvalitní,že o něm ani nestojí hovořit. ;)Ale ten druhý Scart konektor,dost často chybí.Vem si situaci,když zákazník přitáhne mobilní DVD přehrávač a televizor v autě má jen jeden AV vstup.Normálně bys to prosmyčkoval přes STB,takhle se "osmyčkuje" zákazník,až si věčným přehazováním kabelů,konektor vylomí.... Poslední zákazník byl soustružník a tak si vyrobil luxusní ruční,natáčecí a upínací držák i s ložiskem.45cm anténa na něm jezdí jak blondýna.....Udělal jsem mu setting pro všechy české FTA na orbitě plus CSlink.Dostal tabulky v Excelu,kde najde postup jak nalézt 23,5 19,2 i 1W. Akorát mám problém s rozdílným skew LNB na Intelsatu.Bez známého vytočení je signál FTA CT24 na 1W, dost nahraně. Byl s tím už v Itálii a byl spokojen.Akorát prý při radovánkách s manželkou to prý vypadává..... :)) |
![]() Saxon |
| 10.07.2008, 09:56.58 | |
RE: Sat.přístroj pro babičku:))) jj, vím, že je to ta nestíněná šnůrka. Ale beru ji jako hezkou pozornost na vyzkoušení..Oni maj dvd player ten přenosný. Ještě musí na tom ručním natáčení dořešit vyklánění jako na motoru. R^ Akorát ty radovánky s manželkou to nevím, zda je dobře nebo špatně.. Když při tom stíhaj ještě sledovat tv.. :))) Ať si přepnou na privat.. :-/ Ahoj |
![]() Tomik535 |