Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.07.2008, 14:26.26

paraboly gibertini

jake mate zkusenosti se značkou gibertini
uživatel
badi80
09.07.2008, 14:49.07

RE: paraboly gibertini

drahé ale perfektní.Používám je často a rád.
uživatel
misumi
09.07.2008, 15:26.04

spokojnosť... :) R^
uživatel
mat
09.07.2008, 16:57.15

pokud budu hodnotit Gibertiny v relaci do 2tis.Tak znám i lepší 85cm antény/např Fuba,Triax/.Gibertiny v této cenové hladině dost odflákla základní držák LNB.Je to z nemožného plastu,otřesné konstrukce - Noname hadr....Zakoupení originálního multifokus-držáku je pro spolehlivý provoz nutností.
uživatel
Saxon
09.07.2008, 17:14.32

vyriešene 2 samorezkami.... R^
uživatel
mat
09.07.2008, 18:51.42

Předražené a zcela zbytečné.
Jsou lepší, než nejobyčejnější antény, jistě.
Ale to "lepší" nikomu nic nepřinese (u nás).
Anténu bych si vybíral podle mechanického provedení, ne podle značky. Kdybych potřeboval lepší zisk, koupil bych si větší, je to tisíckrát účinnější, než lepší anténa se stejnou plochou.
uživatel
Antonín
09.07.2008, 19:41.04

Souhlas s Anotnínem.
To samé platí pro LNB atd...třeba Invacom "super LNB"a nic.
Nedávno po mě chtěl jeden člověk LNB.Ale někdo mu tak zmasíroval mozek že chtěl LNB se zlaceným konektorem za nějakou šílenou cenu ufff ach jooo ta lidská blbost.Marně jsem mu vysvětloval že LNB za 120kč mu udělá tu samou ne-li lepší službu...
Nakonec koupil přece jen to ZLATO.....To mu za měsíc odešlo poslal reklamovat.Dostal ode mě pak to obyčejný nezlacený LNB :))) a volal že tam lepší signál než na zlatě..
Není všechno zlato co se třpytí :))
uživatel
pat
09.07.2008, 23:34.46

To Antoni a Pat

Takze panove uz jste vedle sebe postavily nekdy Gilbertinku a noname parabolu od PL(105 cm) do MF. Asi ne cooo protoze by jste takhle nekafrali signal je na stejnych LNB o cca 10 az 15% silnejsi a neni to merenou primace, ale na Satlook NIT Color. Takze pozor na to co tu propagujete, imho videli jste nekdy v posledni dobe ty poplastovane kovove drzky LNB od Gilbertinky asi ne cooo !!!
uživatel
linuxik
10.07.2008, 00:17.22

linuxik

Nevím kolik stojí ta Gibertini, jsem přesvědčen, že Mascomka 85/85 za 700,- i s jejím mf do třech lnb mi udělá stejnou službu.
Ale jen kupujte, ať roste rozpočet. ;P
uživatel
Tomik535
10.07.2008, 06:25.02

Zkušenosti s anténou Gibertiny

Zkušenosti s anténou Gibertiny, aneb Gibertiny versus Noname - kategorie 85cm

1/ Problém sračkového plastového držáku LNB u Gibertinky nevyřeší dva ani sto samořezů...
,vyřeší ji pouze koupě firemního kovového MF multifokus držáku.

2/Multifokus se třemi LNB má na Gibertince lepší výsledky,jelikož základní rozměr
direktoru je 89/83, na rozdíl od největší známé nonamky, která má rozměr 83/83cm.
Rozdíl je patrný na měřáku satlook i na bargrafe přijímače Openbox...

Mechanické vlastnosti Gibertinky jsou daleko,daleko lepší.Korpus je z 2mm pozinkovaného plechu,oproti plastovému odlitku/Noname/,který po roce, pod palbou UV záření mění své vlastnosti/rozměry/ a celé anténa se pomalu naklání dolu/ s bohatým MF je to rychlejší/.Celkově je práce s nastavováním elevace i azimutu daleko pohodlnější i přesnější s Gibertinkou.
Další podstatný rozdíl je v konstrukci upínacích třmenů ke stožáru.U Gibertinky jsou dva robustní,u levných bývá většinou jeden a to ještě celkem měkota.

Když porovnam moje ceny těchto antén

Hliníková Noname 857 kč
Duralová Gibertiny 1089kč

Tyhle dvě antény mám zrovna doma v garáži,takže si to necucam z prstu a Gibertinku budu brát asi častěji.
Lehce se řekne že je předražená a že noname anténa udělá stejnou službu,ale fakta jsou fakta....
Gibertinka není bez chyby,ale poměr kvalita/cena, má určitě příznivější!!!!
uživatel
Saxon
10.07.2008, 07:53.52

Pokud chce někdo "šilhat"(né očima:-))),tak Gibertinku.Co se týká LNB,tak je zapotřebí(pokud jde o procenta kde je příjem na hraně)vyzkoušet několik LNB.Měl jsem doma zapůjčen Německý LNB kde slibují 0.2db šum,ale zjištění?Něco hrozného ba šíleného.Zakoupený LNB za 125kč z Lídla no name 0.6db šum byl o chlup lepší.....Tak doprčic kde to sme.Jak si mají laici vybírat? Rv
uživatel
cb21
10.07.2008, 15:50.49

same žvasty,SAT-magazin-tam to bolo popisane, R^ odbornici R^,kto ju nema samozrejme nevie o jej prijmovych vlastnostiach a nadava,ale je dôležite ju aj nastaviť ako sa patri,a o LNB plati to iste!!!!!!! :))) :))) :))) R^ :sly:
uživatel
mat
10.07.2008, 21:05.11

: cb21

Tak jsi se zas předvedl,nejsi z mongolska? :zombie:
uživatel
adam 2
10.07.2008, 21:10.54

@cb21

:laughing: Teď už se ho nezbavíš.. :)))
uživatel
Tomik535