| 26.07.2008, 14:44.28 | |
Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDMohou majitelé těch strojů,zdělit své poznatky i doměnky pokud mají nebo znají i jen jeden z nich(hardwer i softwer)na kvalitu těchto příjmačů a jejich možnosti v ruční práci v nastavování,programování,natáčení,stabilita při provozu,poruchovost a vše o čemž si myslíte že je pro provoz důležité.Jistě by to pomohlo při výběru případným zájemcům.Všem zůčastněným diskutujícím předem děkuji za strávený čas na této diskusi. |
![]() zzaner |
| 26.07.2008, 16:32.56 | |
RE: Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDMěl jsem ferdu8800HD (8900),ted mam Vantage jiz jsem to tu zminoval,mohu tedy porovnat tyto dva stroje jako běžný uživatel v žádném případě ne jako hardwer.odborník ,Dle mého skromného názoru oba jsou povedené kousky a oba mají několik vad na kráse ,u fergusona výborna soft.podpora to ale platí i o vantage,co mě ale vadilo u ferdy byl dalkový ovladač a některé alternativní softy nevím jestli přičíst vadu ferdovi kvůli alter.softům fakt je takový že docházelo poměrně často ka samovolným restartům prijimace a nekdy i k zaseku,u vantage toto mohu zatim vyloucit,co ale vyzdvihnu je bezchybna spoluprace s modulem diablo oba na jednicku,co se tyce ovladani menu tak u ferdy katastrofa,nemohl jsem si na to zvyknout ,favoritni skupiny ,vyhledavani nekterych FEC a jine drobnosti,u vantage je to podobne menu sice graficky OK ale nemohu si zatim nejak na to zvyknout ale to je veci sugesce ,porovnavam to s menu treba humaxe 2000HD ktery jsem vlastbil tam to bylo presne dle meho gusta.Je to jen malí poznatek ,obrazově jsem neshledal zadny rozdil ani v rychlosti prepinani treba z SD na HD v tom si byly rovni a to i s modulem diablo,design u obou perfektní snad to bude stacit pro orientaci mezi temito stroji ale co clovek to jiný nazor.Zavěr z mé zkušenosti je ,že oba ač jsou odlišné tak mají každý svého zákazníka a ja patřím mezi ně a pokud se mne někdo zepta zda ten ci onen tak rikam ze oba jsou na dobre urovni a nezalezi ktery z nich ovsem za predpokladu ze cena bude stejna ci podobna coz zatim neni,Ferdu jsem vlastnil rok a vntage mam cca 1 měsíc tak cau |
![]() jofan |
| 26.07.2008, 18:58.52 | |
@jofana jak ti dlouho jede ve vantage diablo, muj znamej ma vantage 7100, po 2-3 hodinach provozu, vypadava signal, diablo je tak horky,ze na nem muzes smazit vejce, je to normalni, ma nekdo taky takovy problemy. Rv |
![]() hellrider |
| 27.07.2008, 00:12.54 | |
hellriderano mohu potvrdit diablo je opravdu neúnosně horké po delším provozu ,ale u ferdy to bylo nemlich podobne -nemeril jsem to teplomerem :( ,k tomu vypadku -po nahrati underwoldu 1.25 me to vypadavalo take to je fakt ,zkusil jsem dat stelht2.54 ubylo pár programů ale běží treba filmbox HD bez problemu ,podotykam ze se tak dějě alespon u mne u některých HD programů ostatní je v pohodě myslím s tím underwoldem - problem vypadku jsem měl a mam pouze u některých HD stanic |
![]() jofan |
| 27.07.2008, 00:36.35 | |
RE: Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDferda sice topí dost, ale žádné výpadky nemám a to tam mám občas dvě diabla |
![]() poky1 |
| 27.07.2008, 08:10.55 | |
RE: Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDMám je oba a chci popsat jejich nedostatky.Ferda - VYBORNÁ CITLIVOST,VYBAVA, ALE - ne umí současně řídit motor a přepínat Diseq (to znamená, ne můžete mít anténu na motoru se 2 a více konvertory). Vantage- 1.Nízká citlivost samotného vestaveného tuneru hlavně na nízké frekvenci kolem 10,7 (ne vidi některé kanály, které vidi Ferda). 2. Velká pauza (asi 4-7 s)pří přepínání programu. 3.Dlouho (až do 20 s)"přemyslí" při otevíraní kanálů s nízkým SR. 4.Vada ovladače-nejsou barevná tlačítka, jen provizorní barevný rámeček kolem nich. 5.Sila a kvalita signálu na indikaci má pouze dvě polohy-10, když není signál a 70-80 percent, když ten signál je (navíc ten indikátor je mizerně malý a ne dá se s nim nastavit anténu) Je to můj osobní názor, nemusíte s ním souhlasit a kritizovat. |
![]() Stef |
| 27.07.2008, 10:21.15 | |
RE: Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDano s ovladačen na vantage to nějak nedomysleli,ale již jsou v prodeji nové kde je upraveno vše tak jak ma být,u ferdy ten ovladač byl o poznání horší zejmena úhel ,pokud jsem nemířil přímo na stroj tak nereagoval.U mne u vantage přepínaní takova pauza není a ten idigator mohl byt vetsi ale az toliko me to nevadi. |
![]() jofan |
| 28.07.2008, 19:09.04 | |
RE: Vantage7100HD kontra Ferguson-HF8900HDZatím jsou více negatívní informace na Vantage,co ferda,jak je na tom jinak(ruční zadávání kanálů,řazení,je skutečně natáčení motorem bezproblémové? |
![]() zzaner |