Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.08.2008, 03:08.03

rozdil?

opet vas vsechny zdravim,, otazka zni... jaky modul se zasouva do telky pro prijem dvb-t?stejny jako pro dekodovani dvb-s?pouzivaji se stejne kodovaci systemy pro dvb-s a dvb-t,,nebo je tam nejaky zasadni rozdil? rozepiste prosim toto tema i s pridanim linku at je neco noveho..dekuji za vas cas
uživatel
john1
04.08.2008, 07:05.55

RE: rozdil?

Mám dojem,že odpovídat je někdy docela těžká věc i pro člověka znalého. Do telky můžeš strkat dekodovací kartu. Dvbs a Dvbt není to samé. :laughing:
uživatel
koax
04.08.2008, 07:28.32

ano moduly i karty se mohou použít stejné(viz.Technisat box pro dvbt se slotem.)Když běžela Galaxie,mohl si tam strčit diablo a kartu Gital či TT a jelo to.
uživatel
cb21
04.08.2008, 08:30.19

Což je jenom náhoda...že použili stejný ECM, protože použili stream ze satelitu. To se při definitivním kódovaném vysílání na DVB-T určitě čekat nedá. Jediné, co bude možná stejné je cryptoworks CAM, ale ani to není tak úplně jasné ... za tyto systémy se platí a ne málo, takže možná použijí jiný levnější pro DVB-T, nebo možná ne. Rozhodně to nemusí být automaticky tak, že by se prohazovalo mezi DVB-T a DVB-S totéž zařízení. I když to tak být může.
uživatel
Antonín
04.08.2008, 08:38.19

Něco blekotala Galaxie(pokud to už nebude Nova sport),že budou chtít na dvbt.Jak to dopadlo nevím,ale chtěli aby byla kompatibilita s kartami TT a Gital.Ale v jakém je toto stádiu netuším.
uživatel
cb21
04.08.2008, 08:49.10

Možná, že jsou jak ty. Nejdříve mluví a pak myslí. Možná jim až pak někdo řekl něco o platbách za kódovací systém, že to není zahrnuto v tom, co platí za DVB-S... Nicméně udělat mohou ledacos. Třeba nikomu nic neříct a používat to jako "retranslaci". Než to praskne může to trvat, stejně jako STV na kartách CSlinku... Kódovaný systém v DVB-T v mpeg2, to by byla obzláštní krávovina. To už by pak opravdu argumenty pro DVB_T našel jenom (vhodné slovo).
uživatel
Antonín
04.08.2008, 11:08.47

Svého času jsem na Galaxii v DVB-T koukal skoro furt, kvalitou to bylo úplně někde jinde než ze satelitu, jedním slovem paráda, to že galaxie chtěla použít dekódovací karty Gitalové či TaT v tom má CB21 pravdu, to tam opravdu nejednou zaznělo, ukončili vysílání s tím, že na našem trhu není dostatek set-top-boxů se slotem, takové bylo vysvětlení Galaxie sport. Byl zde vlastně jediný přístroj tohoto schopný a to Technisat DIGIT MF4-T, asi tak. :8)
uživatel
poky1
04.08.2008, 11:14.14

Jinak když jsme u těch modulů, i já bych měl dotaz a to jestli existuje modul pro DVB-T s převodem formátu z MPEG-4 do 2. Něco jako je Viaccess NP4 Extra pro DVB-S.
uživatel
poky1
04.08.2008, 11:24.29

A ono to v tom DVB-S funguje nějak rozumně? Jak se to srovná s tím, že mpeg4 slouží především pro HD? Co to udělá s přebývajícími pixely? Downscale? Tento směr úvahy má před sebou mnoho principiálních bariér...
uživatel
Antonín
04.08.2008, 11:27.02

proti tomu hnusu co GS bývala to už jde, to víš sám, na ten modul sem zavedl řeč záměrně, viz testy v Praze a v Polsku
uživatel
poky1
04.08.2008, 11:30.18

NEOTION ?

Google.
uživatel
spyko
04.08.2008, 11:31.07

Ne, galaxie sport je furt pozorovatelná jenom v případech, kdy daná věc není jinde. Změna k lepší je, ale pranepatrná. Ten modul je z principu věci poněkud otazník. Být může, ale není moc užitečný, skoro by se dalo říct, že je na nic.
uživatel
Antonín
04.08.2008, 11:36.47

@spyko

jj, a použití přístupové karty ve Viaccess, fakt platné pro naše podmínky :-/
uživatel
poky1
04.08.2008, 11:58.01

je to stejně potřebné jako čtečka v conaxu u výše uvedeného přístroje Rv
uživatel
poky1
04.08.2008, 16:37.22

koax

trosku nechapu,kam chces strkat dekodovaci kartu do telky?je tam slot pokud vim. jinak diky za malou informaci. slo mi o to ze pristroj eurovox umi rozlousknout kompletni nabidku ntl ireland dvb-t.ty same programy se vysilaji i pres dvb-s ale pro ty emulace neni,aspon jsem na ni jeste nenarazil.pokud se pletu tak mne opravte.dekuji
uživatel
john1