Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.10.2008, 23:00.15

LCD televize

Zdravim chlapy ctel jsem vas poprosit.Chci si koupit lcd typ jsem si vybral precet jsem recenze myslim ze by mi vyhovovala.potreboval bych poradit co za uhlopricku.Vsude jsem zde hledal ale nic o tom jsem nenasel.Budu koukat tak max.ze 2,5metru.Byl jsem ted u kamose ten ma neco kolem stovky ze dvou metru se mi obraz moc nelibyl.Sice ma jinou znacku nez chci ja tak nevim jestli to neni tim.dik moc
uživatel
lak
13.10.2008, 23:05.28

minim,42

menší je nanic!!!
uživatel
spyko
13.10.2008, 23:14.26

RE: LCD televize

dik moc.Myslis ze teda z jake dalky na to budu koukat neni az tak podstatny?
uživatel
lak
13.10.2008, 23:20.28

no, ono taky záleží co tam budeš mít puštěné. Pokud HD signál, tak menší jak 42 určitě ne. Ale jestli chceš koukat na UPC či Digi, tak se potom nelekej nad děsným obrazem.
uživatel
pakusi
13.10.2008, 23:26.31

jak pro koho. já mám 32 (82cm) a příde mi ideální pro sledování z menší vzdálenosti (což máš asi taky v plánu). když si koupíš něco přehnaně velkýho tak obraz ztratí na ostrosti a barvy budou vybledlý
uživatel
vortimond
13.10.2008, 23:27.05

vybírej očima a nech si pustit v obchodě anténu, pokud to půjde koukej na běžící titulky
uživatel
pierrepetr
13.10.2008, 23:27.24

Je mi jasne ze zalezi na primjmu signalu.Myslim ze zatim budu viuzivat sd bud pozemni nebo sat.postupem casu hd ale chci aby to bylo aspon koukatelny.U kamose co jsem byl jsem z toho byl docela zklamany.dik
uživatel
lak
13.10.2008, 23:33.01

V obchode jsem byl samozdrejme asi v blbym byli tam pouze prodavaci-dobry tak asi do zeleniny bohuzel.Slo jen o to ze to co se mi libylo tak nedoporucovali a samozdrejme co bylo nejdrasi to bylo nej.a odpoved ze digy vysila v hd me dorazila.dik
uživatel
lak
13.10.2008, 23:34.28

to jsi byl asi v Rumunsku
uživatel
pierrepetr
13.10.2008, 23:36.42

re.vorti

taky jsem si vybral 82.Takze myslis ze kdyz ji koupim budu zpokojeny.diky moc
uživatel
lak
13.10.2008, 23:40.45

ne byl jsem v el.marketu.myslim ze bohuzel jsem o tom vedel vice nez on.Byl jsem docela rozladenej myslel jsem ze kdyz to prodavaj tak aspon poradej. :-/
uživatel
lak
13.10.2008, 23:46.24

nejde jenom o upc a digi. taky ČT z CS linku nebo třeba ZDF budou vypadat hrozně když to přeženeš a koupíš za každou cenu něco aby to bylo hlavně BIG. ani HD není určený k tomu aby nahradilo prožitek z kina a zaplnilo kvalitním obrazem většinu zorného pole diváka. spíš konečně dodává jakž takž pěknej obraz
uživatel
vortimond
13.10.2008, 23:47.34

uz jsem se rozho vemu tu 82 dik moc za rady a dobrou noc.lukas
uživatel
lak
14.10.2008, 00:15.15

tak to ti závidím,rozhodnout se,když ti tady nikdo neporadil,ani já,koukej co uvidíš,ať nejsi zklamán,hezkej kus nábytku to bude každopádně,ale není to chleba,kterej koupíš zítra jiný
uživatel
pierrepetr
14.10.2008, 00:24.22

vsadim se s tebou, ze za rok reknes, proc ja jsem si nekoupil tu 42, jak ti pise kolega nahore. Vzpomen si na me. :)))
uživatel
docdoutnik
14.10.2008, 00:30.27

do kuchyně ,nebo garáže to bude stačit
uživatel
pierrepetr
14.10.2008, 00:37.50

nenech se zblbnout. když koupíš nějaký monstrum tak odjedeš s křeslem až na chodbu aby SD programy byly sledovatelný v rozumný kvalitě
uživatel
vortimond
14.10.2008, 00:50.09

jak ti pise pierrepetr, za 2 roky to das do kuchyne, musis to jeste zvazit, budu chtit sledovat HD programy do budoucnosti???
uživatel
docdoutnik
14.10.2008, 01:09.45

chlapi, to jsou protiklady,tady nemůže dojít k závěru
uživatel
pierrepetr
14.10.2008, 01:25.23

: no, ono taky záleží co tam budeš mít puštěné. Pokud HD
: signál, tak menší jak 42 určitě ne. Ale jestli chceš
: koukat na UPC či Digi, tak se potom nelekej nad děsným
: obrazem

Asi to treba prakticky vyskusat (a nepisat bludy)...

HD je preto HD, ze ma viac detailov a do urcitej vzdialenosti sa to da vychutnat.
Od urcitej vzdialenosti, ci HD, kvazi HD, SD, analog
rozdiel nikto nerozozna. (Ale suhlasim s vacsinou,
ze 37 palcov na taku vzdialenost je malo).
uživatel
kono
14.10.2008, 01:27.53

diky za rady.pri vyberu jsem taky zvazoval hd,ale potrebuju to na normalni sledovani.Mam jak digi tak cs link od t-t.Potrebuju neco kde muze normalne sledovat i manzelka takze vice mene digi.myslim si osobne ze digi do dvou let na hd neprejde :8) (je to do obyvaku kde jsem slibyl ze moje zkousky ze satem ktery delam delat nebudu v ramci uklidneni nervu .Jinak bych urcite casem chtel koupit do druhyho pokoje neco vetsiho na hd protoze planuju zakoupit dreama 800.jeste jednou diky vsem.
uživatel
lak
14.10.2008, 04:08.28

lak: nedaj sa odradit, 82 cm ti pri pozerani digi urcite staci
uživatel
feri33
14.10.2008, 07:08.15

já se jen modlím, aby ta moje CRT telka ještě nějaký čas fungovala ( a že funguje bezvadně) protože pro mě nemá cenu kupovat LCD ani Plasmu, když ji není čím krmit...a k vůli jednomu českému HD programu ji kupovat nebudu.... :)
uživatel
žlab
14.10.2008, 08:06.10

donedavna nebola vobec moznost kupit vacsie ako 70 cm ,a puk tam videt len ozaj s bliza ,pozeral som skilink na 50 palcovej a rozdiel triedy isto
uživatel
Duzu
14.10.2008, 08:12.38

lcd tv

je to koupě do budoucna 100cm,fulhd,mpg4.toto je ideální řešení na orbitu ja asi 30cet HDTV teristicky vysílá čt1hd,novahd nebojte si koupit technologii která se očekává pak budete nas.... že jste vyhodili peníze zbytečně lovu zdar
uživatel
vaclavbrno
14.10.2008, 08:27.45

zlata crt televize ten signal ze satelitu pro lcd naprosto nevhodnej.
uživatel
image
14.10.2008, 09:35.37

108 cm z 4,7 m

Pozor na zrak. Z článku istého časopisu som vybral. Odmerajte si šírku vášho vysnívaného televízora, vynásobte to piatimi a máte minimálnu vzdialenosť, odkiaľ sa môžete pozerať. TV s uhlopriečkou 108 cm (16:9) jeho šírka je 94 cm. Optimálna vzdialenosť je 4,7 m. Pod 4 metre riziko.
uživatel
Fittipaldi
14.10.2008, 09:50.59

1. SD obraz i na normální úhlopříčce může být solidní. Z DVD skoro dokonale solidní (pokud člověk nemá moc rozežrané oko z HD), a i těch limitovaných signálů z UPC může vypadat sledovatelně. Mnoho let se koukám na 55" a připadná mi to spíše malé, než velké. Je jasné, že zvyk koukat na 72 cm CRT se nedá překonat ihned, ale ujišťuji každého, že to překonání je raz dva. Mj. 4:3 a 72cm je totéž jako 16:9 a 106 cm.
2. Laikové, co mají 80 cm PC monitory, mají většinou šmejdy z nějaký supermarketů, nebo - a to ještě častěji - si ty zařízení vůbec neumí řádně propojit a čumí na to přes UHF nebo přes CVBS a říkají, že ten obraz je tak akorát a že větší by být nemohl. Skutečně nemohl. Pokud je připojený přes video CVBS tak je jeho reálné rolišení tak 400x300 bodů a mnohdy za použitých šmejdských kabelů s velikou kapacitou a přeslechy ještě i méně.
3. Rozhodně si do běžného pokoje pro běžné účely nekupuj menší televizi než 50". Předpokládám jako zdroje signálu:
- DVD player s HDMI výstupem (dočasně, ale BD filmů není tolik, aby bylo nutno spěchat)
- satelitní přijímač (variant je skutečně moc) osobně bych laikovi doporučil úvahu o kartách (a pak si vzít přijímač od providera), nebo pokud je zadání žádné měsíční platby, tak nějaký Vantage HD, nebo Mascom HD s modulem jako je diablo, do něj kartu Skylink, a hned je pár HD programů doma, typ hodně závisí na plánech a preferencích uživatele, ale už šestice NOVA HD, ORF HD, Eurosport HD, Discovery HD, Premiere HD, AnixeHD (uznávám, že nejkrásnější Brava HD asi každého nezaujme), se ke koukání vyplatí. Je třeba ovšem vědět, že bez peněz to nepůjde do nekonečna. Za Eurosport i NOVU se bude platit Skylinku, Premiere a Discovery asi taky nebude k ukradení donekonečna, a zadarmo se masové kvalitní HD čekat moc nedá.
- počítač nebo PS3 jako přehrávač HD obsahu přes HDMI, perspektivně bych očekával nějaké mediální centrum s BD čtečkou, zatím notebook dobrý,
K tomu aspoň jednoduchou Yamahu za pár tisíc Kč se třemi vstupy HDMI.
No a na repro postupně třeba ušetřit. Pro první šup stačí koupit dva kvalitní sloupy.

Pokud na tom chceš sledovat analogovou kabelovku, tak ti skutečně stačí CRT nebo max těch 80 cm, to je naprostý fakt.

4. Nejlevnější televize, co je ještě možná televize, je Panasonic plazma řady 8. Pokud chceš šetřit, srovnávej ostatní levné výrobky s ní. Rozdíl mezi televizemi je SOFTWARE, nikoliv panel. Je jedno, jestli je to LCD nebo plazma, byť plazmy pro stejnou kvalitu bývají o hodný fous levněj
uživatel
Antonín
14.10.2008, 09:53.08

Zlatá CRT,nezlatá CRT. Zlatý komunizmus,nezlatý komunizmus. Moja skúsenosť s výberom.Dal som si pustiť ten istý program, v nemenovanom obchode, na LCD-čku a plazme. Porovnával som len SD programi a v cenovej relácii / v tej dobe/ cca 38 000 Sk mi vyšiel jednoznačne Panasonic-plazma.Počítal som aj s tým,že si kúpim HD prijímač,čo sa aj stalo. K CRT by som sa už vôbec nevracal. R^
uživatel
Milan C
14.10.2008, 09:53.27

Ty pětinásobky platily pro CRT televize a PAL signál. Pokud hodláte používat toto, pak se držte slovenského návodu.
Dneska je to někde mezi 1,2 a 2,2...
Koukněte se třeba na hitachi.com, dělají obě technologie, tak to není mopc pokroucené, co se tam píše.
uživatel
Antonín
14.10.2008, 09:57.27

Antonín ma o kúsok predbehol, v jeho článku bod 4 "plazma Panasonic rady 8" je tá správna voľba.Má veľmi dobrý soft...
uživatel
Milan C
14.10.2008, 09:57.50

ja som kupil 94cm a max spokojnost. Zlata stredna cesta
uživatel
Director
14.10.2008, 10:10.46

mám tu plasmu panasonic TH42PX80E a nemůžu si stěžovat, a i když jsem se taky obával, tak je realita naprosto v pohodě i pro DVB-T - je sice dost znát rozdíl ve kvalitě programů, ale je to koukatelné v poho...
velikost 42 - 106
menší bych už fakt nechtěl
uživatel
j222
14.10.2008, 10:12.13

To není zlatá střední cesta.
Ani náhodou.
Ani přibližně.
Zlatá střednbí cesta pro běžný pokoj - něco jako 4,5m x 4,5m - je 50". Pro větší nadšence je dobře možné 55" nebo i 60". Skromnější sociálnmě slabší se spokojí se 42 nebo 46".

94 cm je jenom pro trumbery.
(Stále vše platí za výše uvedených předpokladů zdrojů signálu. Pokud někdo kouká na analogový kabel a stačí mu to, protože ho TV moc netankuje, koupí si malinkou televizi, tak není žádný trumbera, ale rozumný člověk - akorát že od něj nečekám, že bude chodit na satelitní fórum, že...)
uživatel
Antonín
14.10.2008, 10:18.52

tak já tedy uznávám že jsem idiot a doporučuju tazateli pro tu 2-metrovou sledovací vzdálenost alespoň 150cm úhlopříčku a přeju mu krásný obraz
uživatel
vortimond
14.10.2008, 11:31.53

Tak som z toho jeleň. Teraz mám CRT TV 72 cm 4:3. Pozerám z max. vzdialenosti 3 m a menej. Podľa Antonína to isté ako 106 cm, 16:9. Obraz je podľa mňa tak akurát a asi by som zniesol aj väčší. Článok z ktorého som text opísal je k relácii Test magazín. Dnes na STV 2 20.55 hod. Článok -Kupujeme moderný televízor, porovnáva a je o TV Plasma a LCD.
uživatel
Fittipaldi
14.10.2008, 11:51.40

(Stále vše platí za výše uvedených předpokladů zdrojů signálu. Pokud někdo kouká na analogovou kabelovku a stačí mu to, protože ho TV moc netankuje, koupí si malinkou televizi, tak není žádný trumbera, ale rozumný člověk - akorát že od něj nečekám, že bude chodit na satelitní fórum, že...)

Fitipaldi: No jestli se chceš řídit slovenskou televizí, neobyčejně známou svou vyspělou odborností - až na youtube pronikly neobyčejně zajímavé reportáže, já ti určitě bránit nebudu. Jenom ti dám radu: u článku se vždycky! koukni na autora. Nejenom, když jde o TV. Velice nápaditý článek o výběru TV napsala v létě do Blesku jedna blonďatá slečna. Nápady to byly přímo k popukání.
CRT nelze srovnávat s plochými televizemi, je to úpln ějiná technologie zoprbazování, reálně rozsvítí sekvenčně jediný bod plus dosvit, kdežto na plochých televizí je to plošné zobrazení. Prostě výběr rozměru CRT nemá NIC společného s výběrem rozměru plazmy nebo LCD.

Vortimonde, mohu tě ujistit, že se bez jakékoliv újmy díváš v kině na řádově větší úhlový rozměr i z poslední řady. A taky zvětšení (počet pixelů) není v tom kině až tolika odlišné.
Za dvou metrů se dívám na 155 cm úhlopříčku zhurba třetí rok (?). Na filmy jsem své doby užíval projektor a úhlopříčku 250 cm pro sledovací vzdálenost 250-400cm, aniž by to čemu vadilo, unesla by se i malinko větší, až okolo 300 cm, ale na to už nemám dost dobrý zdroj dat.
Rozdíl mezi tebou a mnou je kromě mnoha věcí jeden závažný: já mám praktickou dlouhodobou zkušenost jak s malou televizí, tak s velkou televizí. Kdežto ty si jenom představuješ a píšeš trvale jen o svých dojmech, stejně jako puberťák zasvěceně hovoří o sexu, aniž by ho kdy zkusil a zná to jenom někde z obrázků nebo peep show za výkladem. Ale za to nikdo jiný, než ty sám, nemůže.
uživatel
Antonín
14.10.2008, 11:58.59

nedavno jsem sel kolem kostela tak sem tam zasel a hodil jsem do kasicky par zlatek aby me ta moje crt jeste vydrzela snad me buh vyslisi :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
image
14.10.2008, 12:35.29

tak já se vám všem omlouvám že tady píšu jak puberťák maximálně tak o svých průjmech. určitě při výběru tv je dobré řídit se podle antonína (čím větší tím lepší).
uživatel
vortimond
14.10.2008, 12:38.14

Kup si hocico full HD, ale solidnu znacku. To s tym SD signalom (ze je to nepozeratelne) nie je celkom pravda. Pozeram na 46" z 2.5m DigiTv a je to pozeratelne.
Mam Samsung LE446A956.
uživatel
gogo1
14.10.2008, 12:38.56

@Antonín

Tak to by si mal mať podľa toho článku za sebou už X-ťú návštevu u očného lekára a pri kresle odloženú bielu paličku. :)))
uživatel
Fittipaldi
14.10.2008, 13:57.45

@Fittipaldi

no neviem, na skole nas ucili ze doporucena vzdialenost na pozeranie telky je 2,5 az 3 x uhlopriecka obrazovky. uznavam bolo to za cias CRT ale myslim si ze tento vzorec plati aj pri LCD a plazmach. sam pozeram LCD 102 z 3 metrov a je to OK

@Milan C
keby si isiel do menovaneho obchodu, trebars do NAY kde bezne maju ako zdroj signalu HDTV prijimac naladeny trebars na ANIXE HD a postavil si plazmu a lcd vedla seba zistil by si rozdiel. to co ti ukaze v TESCU na terestrialnom signale degradovanom umerne podla marze ktoru za ten ktory typ dostane este nesvedci o kvalite.. jedno ti ale prezradin .. za predaj panasonic dostavaju cca 20 % marzu za samsunga od 5 do 8 %
uživatel
Vlado Fogo
14.10.2008, 14:14.23

1. antonína berte z rezervou, ale zasa pozor, v niečom má ale pravdu
2. nie je pravda, že pre obývačku napr. 4,5x4,5 m je dobrá uhlopriečka od 50" nahor. Ono totižto najviac záleží na tom, z akej vzdialenosti sa budete dívať a aký signál budete do TV púštať
3. na FULL HD signál by ste mali mať uhlopriečku viac ako 42" z toho dôvodu, že pri menších uhlopriečkach je už skoro nemožné rozoznať kvalitný signál 720p vs. 1080p
4. pozorovacie vzdialenosti sa ďaleko odlišujú od kedysi doporučených pre CRT, totižto sú ďaleko menšie. Nezabúdajte, že sa pri sledovaní HD dívate na oveľa kvalitnejší obraz s väčším počtom riadkov a pixelov, ako je bežný PAL, čiže Vám to dovoľuje sledovať obraz z oveľa menšiej vzdialenosti a naviac menšia vzdialenosť je pri sledovaní HD nutnosť, ináč to nemá zmysel.
5. Napr. ja sledujem HD pri 46" z 2,2 m
6. Namiesto nezmyselným rád odporúčam navštíviť jedno fórum, tvfreak, kde si nájdete všetko potrebné a chvalabohu na tomto fóre do tej príslušnej sekcií Antonín nechodí...
7. A keďže je toto satelitné fórum, ku každej dobrej HD TV si zakúpte HDTV receiver a vyberte si kvalitného providera. Potom aj v prípade SD na HD placke nedôjde k veľkému sklamaniu.
uživatel
jarino1978
14.10.2008, 14:42.47

Pochvala od slovenského Hurvínka...akorát, že jsem to o tom signálu zopakoval zatím jenom 4x...

Fitipaldi: právěže nemám žádnou bílou hůlku, ty tvoje zdroje, odkud moudra jen opisuješ, jsou prostě pitomé. BTW. napadlo tě někdy prozkoumat, jakou hůlku bys musel mít z počítačového 20" monitoru, na který hledíš z půl metru? Prostou lineární funkcí by ti mohlo něco napadnout...ale asi ne, co? Používáte nejspíše monitory tak 5-8", když pro tři metry je akorát 82 cm...

Poučky, které platily pro CRT, už vůbec neplatí. Vůbec znamená: ani trošičku. Byly založeny na tom, že:
- zobrazuje se prokládaně s obnovovací frekvencí 50Hz
- elektronový paprsek rozsvítí jediný bod, postupně po celé obrazovce, ten svítí tak dlouho, jaký má dosvit luminofor
- proti oku kromě fotonů letí proud elektronů, a také rentgenové záření
- vysílá se v PAL, tedy limitovaný počet bodů vodorovně frekvencí barvonosného signálu 4,43MHz někde na 400 bodech, limitovaný počet řádků (313/312).

NIC z toho už neplatí. Proto neplatí ty poučky, které na těchto faktech byly založeny. Ty vzdálenosti měly svoje opodstatnění. TEHDY.
Zkuste si ty vzdálenosti odvodit spíše od jiných věcí. Třeba od těch PC monitorů, na kterých si pustíte film. Nebo od úhlového minimálního rozlišení oka. Nebo do toho, když prozkoumáte, jakou úhlopříčku má plátno v kině, jak daleko od něj sedíte, a kolik to má asi pixelů (na filmu to může být asi tak 4000 pixelů na palec), jak velký ten pixel je v úhlových stupních. Zdravý rozum a základy geometrie...nezklamou.

Naštěstí nic neprodávám, takže je mi celkem jedno, jaké nesmysly si nakoupíte. Sami budete zbytečně utrácet svoje peníze, jestli dáte na "odborné" časopisy, slovenskou televizi, hurvajze, mládežníka s jediným mikrotelevizorem apod. Informaci máte. Co s ní provedete je skutečně už celkem privátní věc.

(Stále vše platí za výše uvedených předpokladů zdrojů signálu. Pokud někdo kouká na analogovou kabelovku a stačí mu to, protože ho TV moc netankuje, koupí si malinkou televizi, tak není žádný trumbera, ale rozumný člověk - akorát že od něj nečekám, že bude chodit na satelitní fórum, že...)
uživatel
Antonín
14.10.2008, 14:47.40

Pokud

budeš sledovat sd a pořady ze sat.,dvb-t,dvd,i analog tak si vem plazmu,nejlépe panasonic a uhlop. minim.42.Dlouho jsem hledal povyhoření crt a našel panas.42px80-spokojenost.
uživatel
spyko
14.10.2008, 14:54.50

nejlepsi rozliseni ma lidske oko a prochazka v prirode to je parada
uživatel
image
14.10.2008, 15:12.52

42 akorat

Obvyklý flame, divím se upřímně Antonínovi, že je ještě ochoten sem psát své zkušenosti a vydrží ty plivance, divím se dále jarinovi, že se spíš víc nepostaví za Antonína, protože oni dva o tom dost vědí. I další lidé tazateli napsali, že 42 bude akorát.

Já jsem dal na Antonína, že minimum je padesát, i když mi to taky přišlo nějak divné. Koupil jsem 46, protože víc už jsem nechtěl zaplatit, hledím na to ze tří metrů, možná i malinko víc (místnost má 3,50, hledím z jednoho konce na gauči na druhý, TV není úplně na zdi). Je to úplně v pohodě, tím myslím CS Link. Vortimond je jedovatý a mě překvapuje, že se nebojí hodnotit větší, než má doma. Protože jinak mi do nynějška byl taky sympatický, že mluví rozumně o tom, co zná.

Šok z mnohem větší úhlopříčky místo původní CRT je otázka asi tak hodiny až dvou. Až se ráno probudíš a zase přijdeš k nové TV, budeš už mít jenom radost, že ses nenechal ukecat těma, kdo si koupili prťavou. Pro mě je to jenom otázka finančních možností, hned bych dneska místo té své bral 52 palců...
uživatel
impaler
14.10.2008, 16:08.02

impaler

Antonín je odborník,k tomu umí pracovat s informacema a má čas.Dělá to pro to aby se nenudil.Co k tomu dodat,ale to si musí dodat sám,on sám Ví,co je potřeba,protože je myslící člověk. R^ :laughing: :bomb:
uživatel
zzaner
14.10.2008, 16:47.12

@Vlado Fogo

No tak v Tescu zásadne nič nekupujem. :) Ale bola to Nay-ka,program TA 3 na SKYLINK aj UPC Direct aj káblovka a jednoznačne z toho vyšiel Panasonic plazma. Na záver aj HD program. A prekvapenie,príjemné,doma pri napojení na Vantage 7100 HD.Čo viac si priať... :)
uživatel
Milan C
14.10.2008, 18:24.51

jo .. ak si spokojny je to v poriadku .. 100 ludi 100 chuti alebo proti gustu ziaden dišputát.
neznasam len ortodoxnych zastancov plaziem ktorí sem na forum napisu ze LCD by v zivote nechceli a pritom doma čučia na kablovku, pripadne Digi komplet
uživatel
Vlado Fogo
14.10.2008, 18:49.28

Myslim si , ze je tu vela odbornikov na plazmy a Lcd. Preto sa chcem spytat po precitani vsetkych prispevkov, keby boli limit. peniazmy ci by radsej zvolili 42 Panasonic 8xx full HD alebo 50 HD ready. Dakujem.
uživatel
trisk
14.10.2008, 19:11.29

Zdravim vas byl jsem praci.po precteni vasich nazoru jsem opet nerozhodny.Vzal jsem si na zitra volno a pojedu pokoukat po obchodech asi to bude nejlepsi.Cekal jsem ze se schodnete.Nechtel jsem aby ste se zbytecne hadali :lookaround: projedu toho vic a uvidim.diky moc lukas
uživatel
lak
14.10.2008, 20:19.06

Vlado Fogo

presne tak... neznášam ani ja zarytých plazmo fanatikov, ktorí okrem plazmy nepoznajú nič. Je ale zbytočné sa hádať v roku 2008, či je lepšia plazma alebo LCD, pretože dobré modely na oboch stranách sú plne zrovnateľné. Naviac táto téma moc nepatrí sem, ale keď už, tak aspoň rozumne.
A nakoniec poznám veľmi dobrých a rozumných ľudí, ktorí majú síce plazmy, ale vedia rozumne debatiť a vedia, čím majú aj HD placky kŕmiť. :8)
uživatel
jarino1978
14.10.2008, 20:28.19

@trisk

v tomto, aj keď je to dosť jednoduché napísať, že za málo peňazí, málo muziky. tak to zasa nechcem... Najskôr si musíš Ty určiť, čo budeš sledovať. Ak máš prístup k signálu 1080p ( BD, PS3 games, MKV, HD kamera ) a k signálu 1080i ( HDTV, HD kamera ), volil by som jednoznačne FULL HD TV ( radšej si priplať za min. 46 " uhlopriečku, investícia sa Ti vráti a len v tomto prípade využiješ potenciál FULL HD ). Na FULL HD môžeš samozrejme pozerať vo veľmi dobrej kvalite aj SD vysielanie napr. Skylink a pod , čiže providery s dostatočným dátovým tokom. O DVD ani nehovoriac...
Ak máš prístup len k SD vysielaniu, max HD RIPY, možno PS3/XBOX 360 games a pod. a nebudeš min. 3 roky plánovať kúpu HDTV receivera a BD playera a HD kamery, bude Ti na tú dobu stačiť aj HD READY.
A nakoniec, označenie FULL HD nie je žiadna obrazová ani technická norma, je to len zjednodušené označenie schopnosti zariadenia IN/OUT 1080i/1080p ;)
uživatel
jarino1978
15.10.2008, 07:33.44

@jarino1978

Dakujem,za odpoved.Zatial mam len Openbox ale casom planujem HD satelit.Neviem aky bude obraz z neho na Tv plazma /Lcd. Mam Skylink a Digi.
uživatel
trisk
15.10.2008, 09:01.17

2trisk

trisk: záleží, jak daleko od toho budete doma sedět. Pokud tři metry a více, tak si asi raděj kup tu větší s menším rozlišením. Tvůj budoucí HD satelit by ti myslím už dnes nabídl Novu HD ve vyšším rozlišení, ale na tu vzdálenost bys to neviděl. Tady teoretizuju podle toho, co jsem vyčetl, nemám padesátku, nemám Novu HD. Ostatní mě kdyžtak opraví. Stojím s Antonínem za jeho názorem, že první parametr je úhlopříčka. To je aspoň pro mě na těchto televizích to hlavní (samozřejmě to krmím tím nejlepším dostupným signálem pro obsah, který mě zajímá, jenom mám já blbec Gital kartu...).
uživatel
impaler
15.10.2008, 18:29.06

@impaler

Preco preboha s mensim rozlisenim?
uživatel
gogo1
16.10.2008, 00:15.11

Pretoze to nerozoznas z tej vzdialenosti.
uživatel
kono
16.10.2008, 08:55.16

2gogo1

Vycházím z domněnky, že za stejné prachy bude mít buď FullHD s menší úhlopříčkou, nebo HD Ready ve větším rozměru. A že neví, co je lepší. Proto jsem uvedl, že to závisí na vzdálenosti, neboť, jak píše kono, od určité délky nebude to vyšší rozlišení vidět. Můžem akorát debatovat o tom, kde ta hranice je.
uživatel
impaler
16.10.2008, 18:45.30

Re:lak

Podívej se http://www.plazma-lcd.cz nebo na http://www.lgtv.cz třeba to možná pomůže při Tvém rozhodování ?
uživatel
Freddy