Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.03.2009, 19:56.04

Odpálení Topfieldu po připojení k noteboku

Zdravím všechny,dnes jsem chtěl poprvé zkusit přetáhnout nahrané pořady z HDD Topfieldu to noteboku.Nainstaloval jsem Altair do noteboku a když jsem chtěl připojit usb do vstupu do receiveru tak padla rána zajiskřilo se a z reciveru se zakouřilo a topfield nejde ,svítí na displeji pouze hodiny nebo L 452.Bohužel přestal fungovat i notebok nezobrazuje lcd pouze hučí větráky a funguje mechanika.Vůbec nechápu co se mohlo stát oba přístroje byli pouze připojeny k síti a nebyli zapnuté.Nestalo se někomu někdy něco podobného? Jsem s toho docela hotovej protože vše bylo rodičů kteří po mě chtěly přetáhnout oblíbený film do noteboku.Připadám si jak brouk pytlík co se do všeho montuje.Díky za všechny odpovědi
uživatel
maty
01.03.2009, 19:58.12

RE: Odpálení Topfieldu po připojení k noteboku

ze by staticka elektrina a spatne uzemneni ?
uživatel
Kataluk
01.03.2009, 20:07.03

rozhone nazavidenihodna situace,zrejme to odpalilo desku na notbuku tak to je na odpis,a ten satelit no asi taky
uživatel
bob85
01.03.2009, 20:25.38

Je to smola.

Podla mna bola chyba to, že tie prístroje boli zapojené v sieti.Aj sat.prijímač zapajam na počítač len vtedy, keď nie je zapnutý v sieti.
uživatel
romannitra
01.03.2009, 20:37.10

no tak to je zle mozno ze v tej snure bol niekde skrat no ten notebok neviem ci ho opravis sat mozno s tim sat to nemusi byt as tak zle mal si ho aspon otvoreny neviem sice ake ma zapojenie ale schema k topfeldom je skus ho otvorit a hod niekde foto tej casti s ktorej sa kurilo v tom topfelde ja si mislim ze to sposobila snura ale tasko povedat ak si to nevies opravit tak si si asi zarobil hlavne pri tom noteboku.
uživatel
jopo166
01.03.2009, 20:52.08

Ne nic jsem neotvíral oba přístroje jsou v záruce tak nechci do ničeho hrabat .Zítra to vezu do servisu tak uvidím co půjde zachránit.Jinak s tím odpojením receiveru ze sítě při připojování noteboku není v manuálu ani slovo
uživatel
maty
01.03.2009, 20:59.01

1. Pokud je to v záruce, tak zkus reklamaci, ale o propojování přístrojů pod proudem jim radši nic neříkej.
2. Nikdy nepropojuj nic zasunutého v síti, žádné přístroje. NIC. NIKDY. Rizika jsou poměrně značná, a jako laik neposoudíš, kdy to je bezpečné a kdy ne. Vždy vytáhnout ze sítě, celé popropojovat a teprve pak zastrčit do sítě a zapnout.
3. Po pravdě řečeno je to docela překvapivé, u notebooku by ten problém být neměl, vzhledem ke konstrukci zdrojů. Takže si to nemusíš moc vyčítat, já bych asi notebook klidně k zapojenému přijímači připojil (byť laikům vřele nedoporučuji - viz bod 2). Cos vlastně s čím propojil??? A čím?
uživatel
Antonín
01.03.2009, 21:04.37

je dost mozne ze v kablu je skrat,,,
ale takisto aj v USB koncovky pravdepodobne v PC,kedeze asi TOPFIELDA MAS NOVEHO,,mozno...
mal som taky pripad z PC kde koncovka USB v PC odpalila vsetko co som tam strcil,,bolo ocividne vidno ze je v nej skrat,,,ale pritom PC fungoval a nemal ziadny problem,,,

ale inac vraj sa ma USB kabel zapajat pri vypnutom stave,ako si aj spravil,,,
ale! ja asi ani nepoznam nikoho kto by to tak robil,,,okrem teba,,
ja to robim vzdy ked je masina alebo PC vzdy zapnute a teda za chodu ficia,,,vlastne nielen SAT a PC ale vsetko co ma USB,,a nigdy sa mi nic nestalo,zato (NIGDY NEHOVOR NIGDY)

keby si to tak urobil aj ty mozno by si prisiel len o jeden stroj, kedze by si to zapojil najprv do JEDNEHO a potom do DRUHEHO,,,
mozno by ti to skratlo uz pri prvom zapojeni,,,a druhe by si usetril,,,

skratka,mas do buducna ponaucenie,tazko povedat ake,,,
zapajat to za chodu? hmmm tazko povedat,,
postup si mal pri zapojeni spravny

rozobrat,pozriet v PC MATICNU DOSKU ci neni cela v haji,,
a satelit tiez,,,ked tomu nerozumies,alebo to mas v zaruke,,daj to radsej servismanovy
uživatel
markes
01.03.2009, 21:10.32

pokud propojujes PC a reciever pro prenos dat, musi mit PC HDD naformatovany na FAT 32. Dalsi veci je ze ja pouzivam na prenos filmu ext.disk. vyhnes se tak tomu, co jsi udelal ty. Nemuzes propojovat komunikaci se zapnutymi pristroji a navic to mas napsane v manualu. Lepsi kdyby jsi to propojil pres COM1 a i tak musis dodrzovat stanovene podminky. A modli se aby ti na to neprisli v servisu, jinak mas smulu.
Kup si 8, nebo 16GB flash disk a rozhodne usetris za pripadne opravy a nemusis vypinat reciever.
uživatel
Rambo
01.03.2009, 21:39.01

Antoníne, připojil jsem usb kabel zastrčený v noteboku k reciveru
uživatel
maty
01.03.2009, 22:09.52

Důvod

je jednoduchý, ale následky velké. Spojila se fáze s nulou tím usb kabelem. Jsou to přístroje II.tříhy, tedy by se stát nemělo, ale už jsem se s tím setkal.
uživatel
smscz
01.03.2009, 22:11.52

Jde spíš o to, na které fázi je který přístroj a jestli je v cestě switch na další fázi a jestli je uzemněný a jestli je to třeba v rámci paneláku, kde jsou propojené další fáze. Propojení jde o 3-fáze přes země, pak to dělá cca 100V.
uživatel
RAFI007
02.03.2009, 07:48.06

Myslíte ,že to odhalí při záruční opravě?
uživatel
maty
02.03.2009, 08:22.16

Setkal jsem se se spatně propojeným kabelem z výroby ze základní desky pc na přední bracket,odešla usb klíčenka.
Klidně to mohl být problém topfieldu,jestliže nemá usb přímo napájen na základní desku.
Prohozených 5V - pěkný svinstvo
uživatel
miravopi
02.03.2009, 09:07.56

maty

Nebál bych se toho, že tohle odhalí. Pokud nebude porušené lepítko(plomba).
V létě by se to dalo svést na úder blesku v blízkosti domu a uplatnit nárok na úhradu opravy z pojištění domácnosti :)
uživatel
smscz
02.03.2009, 09:35.45

Vsadím se, že jsi měl každý přístroj v jiné zásuvce !

Jinak se vsadím, že ti jako záruku uznají... mám s tím vlastní zkušenost :(
uživatel
kacenkin
02.03.2009, 11:16.37

1. Ten kabel je přesně ten, co k tomu patří? Propojování dvou aktivních USB portů - tedy s napájením - asi není zrovna vhodné stejným drátem, co připojuješ klíčenku. Vpálíš do sebe dva napájecí zdroje natvrdo. TO nemůže dobře skončit.
2. Funguje ten drát s něčím jiným?
3. Elektroinstalace v domě odpovídá normě?
Protože je to divné.
Co a proč by mělo tohle způsobit...pár domněnek tady je, co jsou možná pravda, ale stejně...
uživatel
Antonín
02.03.2009, 11:17.27

I když by na USB měla být na 500mA ochrana...jen aby byla.
uživatel
Antonín
02.03.2009, 11:20.40

Díky za odpovědi tak jste mě docela uklidnili,ono 15000+9000 za přístroje je docela pálka.Jinak přístroje byli zapojeny ve stejné zásuvce s přepětovou ochranou.
uživatel
maty
02.03.2009, 11:25.32

Jinak ten usb kabel jsem používal k připojení multifunkční tiskárny je od firmy eltop electronics 2,0 high speed
uživatel
maty
02.03.2009, 20:41.51

Měl bych pár dotazů.
1/Byl nějakým způsobem uzemněn Topfield - motor u paraboly na uzemněném stožáru, propojení s TV - uzemněná anténa pro terestr.,připojení jiného přístroje s ochranným vodičem?
2/Jak na tom byl notebook s ochranným vodičem?
3/Instalace je provedena dvou nebo třívodičově?
uživatel
petys
03.03.2009, 19:53.36

1. napájení jak notebooku tak satelitu je přes spínaný zdroj, oba spotřebiče jsou tzv. třídy II=nemají ochranný vodič připojený k elektronice nebo kostře zařízení ( externí zdroj je ale někdy stíněný proti vf rušení ve spínaném zdroji)
2. problém by mohl nastat v případě že k notebooku je připojené zařízení s uzemněním na síť 230V - třeba koax. u STA v TV kartě a satelit má uzemněnou parabolu ale v jiném místě než STA = rozdíl potenciálů = zdroj o velmi malém vnitřním odporu
3. Rozdíl napětí v běžném paneláku dosahuje několika voltů a ty mohou úspěšně likvidovat elektroniku.
uživatel
LACHIMN