| 05.08.2007, 09:54.48 | |
Měřák na DIGI SAThttp://www.omko.cz/?kod=SCHSF70 Tímhle se dá opravdu zaměřit digitální satelit? Myslel jsem, že je to pouze na analog ale píšou tam i digital. |
![]() Radek.km |
| 05.08.2007, 10:10.06 | |
RE: Měřák na DIGI SATU toho měření je úplně jedno jestli analog nebo digitál. Největším problémem je tady stejně to, že nepoznáš jakou družici vlastně nastavuješ. |
![]() technikTKR |
| 05.08.2007, 11:26.40 | |
Tak tuhle krabičkuještě doma někde mám! Pro dnešní měření je to už ovšem skoro nanic. Tahle hračka neumí totiž selektivně oddělit jednotlivé transpondery. Ukazuje tedy součet všech signálů které přicházejí v dané polarizaci a pásmu na parabolu. Takže čím větší počet transponderů na družici, tím silnější signál to ukazuje, což nic nevypovídá o síle a kvalitě konkrétního transponderu. Je to prostě spíš jen hračka, než užitečný přístroj. Já už bych s tím dneska asi dělat nemohl. |
![]() Enik |
| 05.08.2007, 15:43.27 | |
tak tu....Dobre si podotknul ze "skoro" nanic.Kdyz nemas zrovna antenu na balkone s vyhledem na televizi tak je to rozhodne dobre mit nez to ladit "poslepu".Ja ten merak mam a vzdycky jsem ho vyuzil.a meri se stim tak ze na receiveru naladis transponder a program a meris ten transponder a ne druzici.Za ty prachy odpovida funkcnosti je to takovi "pomocnik".cau bob R^ |
![]() bob85 |
| 05.08.2007, 16:48.32 | |
RE: Měřák na DIGI SATTaky mě dělá dobrý a v mém případě dostatečný služby. |
![]() knawi |
| 06.08.2007, 09:03.16 | |
RE: Měřák na DIGI SATPisatel Bob85?Na receiveru naladíš transpondér a pak měříš tím přístrojkem jenom ten transpondér? ÓÓÓ. Zázrak. Hosana. Alelujá. ÓÓÓ. Nesem vám noviny, poslouchejte, z bobovské krajiny, pozor dejte. Slyšte je pilně a neomylně, rozjímejte... ...nad blbostí lidskou a nestoudností neznalých dopisovatelů. Bobe85, když ti něco napíše zkušený sateltiní technik jako je Enik, tak si to vytiskni a nauč se to nejlépe nazpaměť, jinak budeš po škole. A jestli budeš něco psát, tak jedině, že to stokrát opíšeš na tabuli za trest. Přemýšlet o tom nemusíš, nemáš základní elektronické znalosti a zřejmě vůbec nechápeš, jak to funguje. Nazpaměť. |
![]() Antonín |
| 06.08.2007, 10:33.21 | |
RE: Měřák na DIGI SATO Antoníne,přišlápnuté kuří oko? |
![]() spyko |
| 06.08.2007, 12:12.17 | |
RE: Měřák na DIGI SATto asi nebude jenom prislapnutym kurim okem,pisu z vlastnich zkusenosti a samozrejme ze musis byt na spravne druzici.ale abych to uzavrel tak at si radek za 300stovky koupi ten "merak" lepsi nez nic a vzkaz pro antonina ze je DEBIL a at se snami podeli jak to vubec funguje.tot vse.cau bob ;P |
![]() bob85 |
| 06.08.2007, 16:00.52 | |
RE: Měřák na DIGI SATTak díky za rady já to teda vyzkouším, tento měřák mám totiž doma ještě od doby analogových satelitů tak jsem zvědavý jestli se mi podaří něco zaměřit. |
![]() Radek.km |
| 07.08.2007, 15:19.26 | |
RE: Měřák na DIGI SATŇa kuří oko mi stoupá každý hňup, který naprosto ale úplně naprosto nerozumí věci a přesto vypisuje svoje názory. Když je k tomu ještě nepoučitelný, tak je kuří oko úplně na maděru. Enik mu jasně napsal, co a jak. A nic. Přesněji řečeno, tento trumbera napíše, že měřidlo měří na jednom transpondéru, a pak že jsem debil. To první je kravina jak vrata, to druhé snad taky, (i když jeden nikdy neví.)Podělit se se čtenáři paraboly o informaci, že na výstupu z LNB je kompletní mezifrekvence pro jedno pásmo a jednu polarizaci, a že se výběrem nějakého transpondéru na přijímači na tom naprosto nic nezmění a že toto měřidlo proto měří součet všelikých neladěných signálů, jak píše Enik, se mi zdá být poněkud zbytečné. Věřím, že i ti, co jenom čtou, tohle ví. Blboňů, kteří to neví a ještě k tomu sem něco píšou, je tady právě celkem jeden. |
![]() Antonín |