Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.08.2007, 09:54.48

Měřák na DIGI SAT

http://www.omko.cz/?kod=SCHSF70 Tímhle se dá opravdu zaměřit digitální satelit? Myslel jsem, že je to pouze na analog ale píšou tam i digital.
uživatel
Radek.km
05.08.2007, 10:10.06

RE: Měřák na DIGI SAT

U toho měření je úplně jedno jestli analog nebo digitál. Největším problémem je tady stejně to, že nepoznáš jakou družici vlastně nastavuješ.
uživatel
technikTKR
05.08.2007, 11:26.40

Tak tuhle krabičku

ještě doma někde mám! Pro dnešní měření je to už ovšem skoro nanic. Tahle hračka neumí totiž selektivně oddělit jednotlivé transpondery. Ukazuje tedy součet všech signálů které přicházejí v dané polarizaci a pásmu na parabolu. Takže čím větší počet transponderů na družici, tím silnější signál to ukazuje, což nic nevypovídá o síle a kvalitě konkrétního transponderu. Je to prostě spíš jen hračka, než užitečný přístroj. Já už bych s tím dneska asi dělat nemohl.
uživatel
Enik
05.08.2007, 15:43.27

tak tu....

Dobre si podotknul ze "skoro" nanic.Kdyz nemas zrovna antenu na balkone s vyhledem na televizi tak je to rozhodne dobre mit nez to ladit "poslepu".Ja ten merak mam a vzdycky jsem ho vyuzil.a meri se stim tak ze na receiveru naladis transponder a program a meris ten transponder a ne druzici.Za ty prachy odpovida funkcnosti je to takovi "pomocnik".cau bob R^
uživatel
bob85
05.08.2007, 16:48.32

Taky mě dělá dobrý a v mém případě dostatečný služby.
uživatel
knawi
06.08.2007, 09:03.16

Pisatel Bob85?
Na receiveru naladíš transpondér a pak měříš tím přístrojkem jenom ten transpondér?

ÓÓÓ. Zázrak. Hosana. Alelujá. ÓÓÓ.
Nesem vám noviny, poslouchejte,
z bobovské krajiny, pozor dejte.
Slyšte je pilně a neomylně, rozjímejte...
...nad blbostí lidskou a nestoudností neznalých dopisovatelů.

Bobe85, když ti něco napíše zkušený sateltiní technik jako je Enik, tak si to vytiskni a nauč se to nejlépe nazpaměť, jinak budeš po škole. A jestli budeš něco psát, tak jedině, že to stokrát opíšeš na tabuli za trest.
Přemýšlet o tom nemusíš, nemáš základní elektronické znalosti a zřejmě vůbec nechápeš, jak to funguje. Nazpaměť.
uživatel
Antonín
06.08.2007, 10:33.21

O Antoníne,přišlápnuté kuří oko?
uživatel
spyko
06.08.2007, 12:12.17

to asi nebude jenom prislapnutym kurim okem,pisu z vlastnich zkusenosti a samozrejme ze musis byt na spravne druzici.ale abych to uzavrel tak at si radek za 300stovky koupi ten "merak" lepsi nez nic a vzkaz pro antonina ze je DEBIL a at se snami podeli jak to vubec funguje.tot vse.cau bob ;P
uživatel
bob85
06.08.2007, 16:00.52

Tak díky za rady já to teda vyzkouším, tento měřák mám totiž doma ještě od doby analogových satelitů tak jsem zvědavý jestli se mi podaří něco zaměřit.
uživatel
Radek.km
07.08.2007, 15:19.26

Ňa kuří oko mi stoupá každý hňup, který naprosto ale úplně naprosto nerozumí věci a přesto vypisuje svoje názory. Když je k tomu ještě nepoučitelný, tak je kuří oko úplně na maděru. Enik mu jasně napsal, co a jak. A nic. Přesněji řečeno, tento trumbera napíše, že měřidlo měří na jednom transpondéru, a pak že jsem debil. To první je kravina jak vrata, to druhé snad taky, (i když jeden nikdy neví.)
Podělit se se čtenáři paraboly o informaci, že na výstupu z LNB je kompletní mezifrekvence pro jedno pásmo a jednu polarizaci, a že se výběrem nějakého transpondéru na přijímači na tom naprosto nic nezmění a že toto měřidlo proto měří součet všelikých neladěných signálů, jak píše Enik, se mi zdá být poněkud zbytečné. Věřím, že i ti, co jenom čtou, tohle ví. Blboňů, kteří to neví a ještě k tomu sem něco píšou, je tady právě celkem jeden.
uživatel
Antonín