Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.08.2007, 17:01.04

problem s DVB-T

viem ze to sem asi nepatri,ale mozno mi pomozete.som z BA,z okna vidim na Kamzik,ktory je odo mna asi 3km,ma vraj vykon 1KW a pri ladeni mi ukaze 100% signal ale kanaly sa vobec nedaju sledovat,maju asi len 30%.spravil som si malu antenku z drotu a podarilo sa mi dostat na 60%.tak som kupil sirokopasmovu antenu(sito)dal som to na strechu(8 posch.panelak) a div sa,stale mam signal 25-35%.vobec sa to neda sledovat.mozte mi niekto poradit prosim???dik za rady
uživatel
petko1234
05.08.2007, 17:16.16

RE: problem s DVB-T

ja som mal podobný problém - skús to s 1 až 2m drôtom zapoj ho len na stredový kolík konektora v prímači. (žiadne tienenie nepripájaj) zle je aj v prípade, že je príliš silný signál
uživatel
yyyno
05.08.2007, 18:43.28

No já mám k Bukové hoře asi tak 10 km, přímý výhled, ale ta vysílá 100kW a příjem je naprosto bez problému. Jak na pokojovou, tak na venkovní anténu. Venkovní anténa je natočená na Prahu - cca 50 stupňů a je v ní 30db nízkošumový širokopasmový zesilovač.
uživatel
Hujer
05.08.2007, 20:42.42

:(( tak som to skusal aj bez tienenia...ale nic.zistil som,ze zrejme co chytam,tak su odrazy z Technopolu a nie z Kamzika.Vysiela vobec kamzik smerom na petrzalku??
uživatel
petko1234
05.08.2007, 21:44.46

http://www.dvbt.sk/modules.php?me=Contentandpa=showpageandpid=22

našel jsem zmínku o tom, že snad Kamzík má nějaké potíže (zpráva z 15.6.2007 nikde jsem nenašel, jestli je už závada odstraněna)
uživatel
Hujer
05.08.2007, 21:48.24

Citát"Vysielač, s vyžiareným výkonom ERP 1,75 kW bol umiestnený na budove Technopolu, v mestskej časti Petržalka. Z danej lokality televízny signál pokrýva predovšetkým Petržalku, časti Starého mesta, ako aj Podhradie, Botanickú záhradu, Líščie údolie, Karlovu Ves, obce Jarovce, Rusovce a Čunovo.
Následne dňa 23. decembra 2005 uviedli Rádiokomunikácie, o.z. do prevádzky v poradí už druhý digitálny televízny vysielač pre Bratislavu. Vysielač s vyžiareným výkonom ERP 1 kW je umiestnený na televíznej veži Kamzík, ktorá je známou dominantou hlavného mesta Slovenskej republiky. Z tohto stanovišťa televízny signál pokrýva zostávajúce časti mesta a taktiež jeho blízke okolie do vzdialenosti cca 30÷35 km smerom na Podunajskú a Záhorskú nížinu."
uživatel
Hujer
05.08.2007, 22:27.44

@petko1234

napíš chlapíkovi z BA na digitivi@szm.sk, ten sa v tom vyzná a rád poradí.
uživatel
black