Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nahrávky v IRDETO PI-sys

Našel jsem několik zmínek, že nahrané pořady v tomto systému jsou kryptované a nelze je tedy upravovat (stříhat, vypalovat a pod...) v PC. Znamená to, že se bude jen nahrávat na disk a pak pouze přehrávat z disku (a nakonec mazat)? Už žádné archivování na DVD???

yaro
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Nahrávky v IRDETO PI-sys

Tie zmienky sú správne, aspoň teda vo väčšine prijímačov, ktoré poznám. Na príklade môjho Topfieldu SBI 2050: nahrávka napr. z televízie Markíza je v režime tzv. „úplne kódované“. Môžeš si vytvoriť aj dekódovanú verziu (ak máš dostatočne veľký USB disk) a to tak, že si zvolíš prehratie programu a počas prehrávania ho dáš znova nahrávať. Vytvorí sa druhá - nekódovaná nahrávka.

Tá by sa teoreticky už mala dať upraviť v počítači. Prakticky je to ale dosť ťažké, pretože len veľmi málo programov dokáže pracovať s formátom, v akom to ten topfield nahrá. Je to totiž .rec súbor s nejakými dosť špecifickými parametrami. Väčšina bežných programov mi ho bohužiaľ ani neotvorila (už ani nehovorím o vystrihovaní, skracovaní a pod.). Takže toľko moje doterajšie skúsenosti...

Surfer
Registrace: 11/2007

To je ale hnus velebnosti...

Já mám Topfield, ale na SD formát - se soubory *.rec problém není, demuxuju pomocí ProjectX a pak použiju na střih Womble... ale jak je to s HD formátem nemám páru... A zakódované programy mám taky v Cryptoworksu, ale jedině, když nahrávám a zároveň se dívám na něco jného, to pak taky nahrávku ve zrychleném režimu přehrávám a zároveň nahrávám... a je dekódovaná...

Trošku mě mate, že lidi moc neřvou...tedy, ne že by to bylo někomu platné :-).... ale proč pak pospíchat do nějakého Irdeta...

yaro

RE: Nahrávky v IRDETO PI-sys

Irdeto, Cryptoworks alebo Conax nemajú nič spoločné so spracovaním nahrávky.
Spracovanie nahrávky záleží od prístroja na ktorom je nahratá. Ak si nahral na Vantage alebo TechniSate tak bude vždy rozkodovaná bez ohľadu na kodovaci systém. A potom ju zostriháš priamo v SAT prijímači

Dagy2
Registrace: 11/2010

Nahravku z Topfieldu 2050 s priponou .rec nie je mozne upravit pomocou ziadneho softu. Nahravku .rec z ineho Topfieldu ano - teda aspon podla mojich poznatkov.

bobanski
Registrace: 11/2007

Nahrávku z Topfieldu 7700 s koncovkou .rec nebo .001 překopíruji na koncovku .ts, dál zpracuji v Nero Vision 4 a vypálím na DVD-video. :)

topfield1
Registrace: 8/2010

???

Co se píše třeba o TechniSat TechniBox SIR:

Záznamy pořízené TechniBoxem nelze zpracovávat na PC z důvodů šifrování dat při nahrávání. Vyplývá to z licenčních podmínek firmy Irdeto.

Z toho by vyplývalo, že je to na Irdetu záviské, ne?

yaro

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra