Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Tv samsung wifi 5Ghz

chci si koupit tv samsung, aby měl wifi na 5Ghz. Jak to poznám, nebo vyfiltruji? dělaji je?

tonda1t
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 268
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně
 

SirMax

Není to vůbec k tématu, je to o 5G mobilních sítích, které nemají s domací 5GHz wifi vůbec nic společného.

Pokud má každopádně někdo pocit, že ho 5GHz wifi zabíjí, tak by se měl zavřít někde na pustém ostrově. 5GHz wifi používají například místní wifi provideři a to záření je v každém městě všude kolem vás. Divím se, že ještě celá ta města nevymřela.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Mikek

Téma se vyvinulo trochu jinak, než směrem k původní otázce a to hned první reakcí. Bohužel se do toho zapletlo i zkyslé mléko a nezelený salám, což je, myslím, ještě víc mimo vzniklou diskusi o škodlivosti mikrovlnného záření (3GHz-300GHz).

Tazateli bych doporučil připojit TV k internetu/místní síti kabelem - je to rychlejší a stabilnější. 5GHz router by asi stejně měl ve stejné místnosti, protože připojovat TV k 5GHz přes zeď je nesmysl.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 436
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

Omluva admin 5g usa... https://youtu.be/knwSe9B73EQ

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 777
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Mikek

Nevím,jestli je tak těžké pochopit,že ten router je v bezprostřední blízkosti člověka a 5GHz je frekvence,která poškozuje lidskou DNA.Jestli to někomu pomůže,pak pozemní vysílače pro 5G budou(někde už jsou) na frekvenci 14 až 14,5GHz,což je zase stejný případ.Navíc výkon je nesrovnatelně vyšší.A to zabíjení je postupné.Až budeš mít za 1O let třeba rakovinu nebo další zdravotní problémy,možná si vzpomeneš na tuto diskuzi...

jerzy
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 2 133
Odpověď v diskusním vlákně
 

jerzy

Není žádná studie, která by jasně prokázala jakýkoliv škodlivý vliv wifi záření na lidské zdraví. Vše jsou jen urban legends, kterým bohužel dost lidí uvěří a tak se pak chovají jako blázni, na noc vypínají router a podobné kousky. Kdyby to opravdu něco dělalo, tak už to dávno EU začala regulovat nebo to zakázala. Sám jsem celkem dobrý důkaz, že je to nesmysl, 5GHz router mám metr od místa kde spím přes jednu zeď asi 10 let a kolem postele kupa telefonů, tabletů, notebook a další zařízení vše na 5Ghz. Takové ty ptákoviny, co tu někdo napsal, že si to soused pořídil a po týdnu mu to uškodilo, to je naprosto vycucané z prstu.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

Pokud jde o jakákoli rizika jejichž následky se mohou projevit až dlouhodobě, tak předběžná opatrnost je vždycky na místě. Spát s hlavou u zapnutého routeru a obklopen mobily je blbost na kvadrát už z principu a jen (nevhodné slovo) může spoléhat na to, že když ještě sám nezná nikoho kdo na to už umřel, že mu to neuškodí. Ale kdo chce kam... :laughing:
Příkladů z historie jsou mraky, lidé po staletí jedli z olověného nádobí a pod... Zdravý rozum jednoduše velí nevystavovat se ZBYTEČNĚ KDYŽ TO NENÍ NUTNÉ něčemu co škodit může, i když ještě není dnes prokázáno že to opravdu škodí. Nehledě na to, jak je obecně obtížné prokazování dlouhodobých účinků čehokoli, je samozřejmě důkaz o škodlivosti účinků wifi také v přímém rozporu se zájmy vlivného průmyslu... takže to je třeba také vzít v potaz při hodnocení nějakých důkazů... Klidně si čekejte třeba 20 let s hlavou u zapnutého routeru na jasný důkaz, ale možná když se ho dočkáte, už budete mít v kebuli slušný nádor... a vaše omluvenka, že se to dřív nevědělo, ten nádor zajímat určitě nebude... Já si raděj ten router dnes vypnu nebo ho alespoň umístím co nejdál od hlavy ;)

brak232
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 167
Odpověď v diskusním vlákně
 

brak232

Souhlasím, opatrnost je jistě na místě, zároveň je však taktéž dobré používat zdravý rozum. Záření na podobných frekvencích jako je 5GHz WIFI je absolutně všude kolem nás. Dokonce i v pustém lese. Skrýt se před tím nedá. Dokonce i když si někdo na noc v paneláku vypne router, tak dostane 10x větší dávku než z toho svého od dalších 30ti ve stejném domě. I kdyby se po čase ukázalo, že to nějaký zanedbatelný efekt na zdraví má, tak ten co se celý život chová jako blázen, všechna WIFI zařízení neustále vypíná nebo je má umístěny za 3mi železobetonovými stěnami potaženými olovem, umře asi tak o 3 měsíce později než ten, co se chová normálně.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

brak232 - přesně tak

mikek - jseš frajer, ale sám jsi akorát důkaz vlastní blbosti, bezdůvodně se vystavuješ neznámému riziku aniž bys musel. Dělej jak myslíš, ale vesničani okolo Černobylu byli taky dlouho v pohodě (že to po týdnu nikomu neuškodilo, ještě jim začaly růst větší kedlubny pod...) než se jim po letech začaly rodit dvouhlavé děcka... :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Mikek

Záření je všude kolem nás, ale intenzita každého záření klesá se čtvercem vzdálenosti od zdroje což je setsakra podstatná věc. Další podstatná věc bude i doba po kterou je člověk záření vystaven, netvrdím, že by člověk měl stresovat kvůli každé domácí wifině, ale nedává žádný rozumný smysl machrovat že mně nic nehrozí a že mám doma router 10 let pod vlastní postelí :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

lance

Jaké neznámé riziko myslíš? Elektromagnetické vlnění je věc známá více než 200 let, wifi je věc stará skoro 30 let. Za celou tu dobu není jediný důkaz, že by to dělalo něco špatného. Všechny studie se shodly, že to nedělá buď vůbec nic nebo je vliv tak malý, že to nemá na zdraví žádný relevantní vliv. Věnovalo se tomu tisíce schopných vědců. A pořád se najde spousta lidí, co si myslí, že jsou chytřejší než oni a na fórech si hrají na borce a rozšiřují bludy.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Mikek

Pro někoho už bude možná lepší věřit naopak v neznámé léčebné účinky Wifi a mobilů..., tak třeba nějaké existují ;)
Tvá otázka na lance nedává smysl, protože pokud uvažujeme o něčem neznámém (možná jen prozatím neznámém), tak otázka "jaké" nedává moc smysl.
Ovšem pokud něco neznáme (neprokázalo se) ještě neznamená kauzalitu - že to neexistuje. Také dost pochybuji o tom, že nějaké "tisíce schopných vědců", jak uvádíš, se snažilo prokázat dlouhodobou škodlivost WiFi (je potřeba vzít v úvahu, že logický zájem businessu, který má ve společnosti velký vliv... je spíše aby se škodlivost neprokázala). A i kdyby to ty tisíce vědců studovaly, pořád by to znamenalo jen fakt, že škodlivost nebyla prokázána a nikoli fakt, že škodlivost definitivně na 100% neexistuje. A to je dost podstatný rozdíl, alespoň pro mě osobně určitě, protože eventuální následek (poškození mého zdraví) by byl nevratný a moje zdraví je pro mě poměrně cenné :))) Ve svém životě nemám žádnou šanci vrátit čas zpět a něco napravit, tudíž mnohem raději si doma dnes vypnu router a budu za troubu mezi deseti chytrými někde v diskuzi, než abych (byť s malou pravděpodobností) za 10-20 let zjistil, že přece jen na té škodlivosti něco tenkrát bylo a dělal jsem zbytečně 30 let haura i když jsem nemusel a měl jinou bezpečnější volbu. A voto tady de - jde o volbu rozumného postoje každého jedince, protože při rozumných úvahách o jakýchkoli rizicích jde vždycky současně a nerozdílně o dvě věci - pravděpodobnost a závažnost rizika.
Spousta lidí celý život hulí a srší vtípky jak je jim jedno jak dopadnou za 20 let, ale když pak umírají na rakovinu, už nikomu z nich vtípky přes pysky nejdou, na to vem jed... žádného takového vtipálka žádný doktor na onkologickém lůžku ještě nikdy neviděl (přestože frajerů na záčátku jsou mraky).

brak232
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 167
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Mikek

Wifi na 5GHz není v provozu 30 let. Výzkumy a následné studie byly na wifi 2,4 GHz. Ani v tebou zmiňovaném paneláku není pravda,že ze sousedních wifin dostaneš 10x větší dávku,než z toho svého.Bohužel bludy rozšiřuješ ty.

jerzy
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 2 133
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

Vedení města Brusellu zakázalo budování sítí 5G... :O

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 777
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

Dejte si na youtube václavák se topí v mikrovlnách a nebo elektrosmog a uvidíte naměřené hodnoty jak jsou překračováný a nikdo s tím nic nedělá.. :zombie:

Fanyn
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 777
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

Za nejpodstatnější v debatě o škodlivosti nějakých frekvencí považuji fakt, že se jedná (může jednat) o zdraví mé a mé rodiny, a v tomto případě je pro mě pouhá víra nebo přesvědčení o jejich neškodlivosti pro můj organismus dost málo. Já bych raději jistotu a pokud ji nemám, raději se tomu budu snažit vyhýbat, zvláště když mně to nic nestojí :))) . Tohle mi přijde jako rozumné uvažování a rozumný postoj. Pokud by mohla mít WiFi 5GHz vliv jen na úrodu mrkve na mé zahrádce, pak souhlasím s Mikekem, že asi nemá smysl abych si vypínal na noc router který mám klidně strčený pod polštářem (když ještě nikdo nic neprokázal, tak proč panikařit? - stačila by mi tato víra, jelikož možný následek je zanedbatelný). Jenže vliv na zdraví vyloučen prostě není, a to je ten fakt, který je pro mě rozhodující. Jestli někdo věří, že když nějaká škodlivost nebyla prokázáno tak nemůže existovat a nebere v úvahu fakt že se to může dotýkat jeho zdraví, je to jeho víra a jeho problém.

brak232
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 167
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

No jo na vaclavaku to musi posobit, ked pozries tie xichty co tam obcas demonstruju ....... :laughing: :8)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 14 231
Odpověď v diskusním vlákně
 

@liquere

A co že Tě tak zajímají demonstranti u nás v Praze, sousede?

brak232
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 167
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Tv samsung wifi 5Ghz

To ber zo srandy, u nas su na ulici zase buzny ......
ale k teme ziarenie som napisal svoj nazor uz vyssie. :lookaround:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 14 231
Odpověď v diskusním vlákně
 

Jerzy

Mas pravdu 10x je malo. Je to daleko vice. Nezari totiz jen ty routery ale i vsechna zarizeni co s nimi komunikuji. V panelaku to jsou 100ky zarizeni a jedna pricka to zase nejak zavratne neutlumi. I 5GHz zvladne 2-3 zelezobetonove steny pri slusne sile.

Mikek
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 822
Odpověď v diskusním vlákně
 

Router 5 GHz

Tak to už je asi lepší nereagovat.

jerzy
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 2 133
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra