Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by UPC Direct

Satelitní přijímač

Dobrý den, potřebuji koupit nový přijímač k Freesatu s čtečkou Irdeto. Nejsem náročný uživatel nepotřebuji nahrávání atd., dřiv jsem měl Phillipse, který zvládal sám nastavit programy automaticky při změně frekvence. Doma mám HD BOX, musím to zadávat ručně a potom v počítače si uspořádat pozice programů podle sebe. Asi existuje jednodušší způsob, ale nepřišel jsem na něj. Existuje nějaký přijímač, který by to dělal automaticky? Děkuji
uživatel
slepic
Registrace: 1/2013
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE:Satelitní přijímač

Vem si přjímač od freesatu a budeš king !
uživatel
zeze
Registrace: 5/2011
Příspěvků: 631
Odpověď v diskusním vlákně
 

@slepic

Existuje jich víc. Jsou to přístroje co umějí Fast scan ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
uživatel
Delta1
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 1 806
Odpověď v diskusním vlákně
 

@slepic

Přijímač co umí Fast scan pro FreeSAT je třeba AB CryptoBox 752 HD Combo, AB Cryptobox 750 HD. Má to ale trochu jinou logiku ovládání než HD BOX. Pokud vím tak HD BOX je postavený na linuxu a má víc možností výběru image, ale Fast scan asi neumožňují. Také jeden HD BOX FS-9105+
mám, používal jsem ho jako druhý přijímač, byl nahrazen přijímačem
AB Cryptobox 752 HD Combo, který umožňuje i příjem pozemního vysílání
DVB-T2.

https://shop.atoselektro.cz/prijimace-pro-freesat_c17828002.html
uživatel
TRNi
Registrace: 6/2018
Příspěvků: 99
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

Moc děkuji za odpověď všem - objednal jsem AB CryptoBox 752 HD combo, tak uvidíme.
uživatel
slepic
Registrace: 1/2013
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

Jaky HD Box, pokud je to Enibox Linux Enigma2, pak existuje plugin, ktery se jmenuje Pseudo Fast Scan, ten podporuje i Freesat. Neni to vylozene Fast Scan, ale tento plugin ma tabulku kanalu, ktera se nasledne prevede do prijimace. Samotne databaze kanalu se aktualizuji online celkem casto, posledni zmena byla tusim 4.6.2019, aktualizace je automaticka, pri startu pluginu.
uživatel
gsmobil
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 436
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

Openbox s3 ci
uživatel
ksatelit
Registrace: 4/2015
Příspěvků: 159
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

TRNi . - Prosím jaký je AB CryptoBox 752 HD combo táta taky o něj má zájem . Jak ukazuje , zdali jde rychle přepínat jak satelit tak i DVB-T2 , zdali se nechají dát do oblíbených a seřadit programy podle sebe , JAKÝ MODUL V TOM MÁTE a zdali dobře v tom chodí myslím neseká se , nabíhává dobře atd. . Celkové zhodnocení Děkuji .
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

Z CB752HD nemám skúsenosti, ale na CB652HD sa úplne v pohode dajú zoradiť programy podľa seba, t.j. v jednom FAV môžu byť pomiešané programy pre príjem z oboch tunerov. Dokonca, ak nechceš, nemusíš ani vytvárať FAV, stačí to zoradiť v hlavnom zozname!
Je to stb, vhodný pre nenáročných.
Čo sa týka ostatných tvojich otázok, v tom ti neporadím, nemám s tým skúsenosti, dokonca na mojej 652hd nepoužívam ani čítačku, ani CI slot!
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 345
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

Měl jsem chvíli CB752Hd vše v pohodě,jak píše mmiriboy.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 683
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

Vše co píšeš je OK, akorát mně v 752 nechodil korektně CAM fialový SMIT Irdeto - z nějakého důvodu se s ním rozpadá na Skylinku TP 11876 H !! CAMy Neotion a Technisat OK. Je to zvláštní bug, stačí mít ten SMIT v přijímači i bez karty a 11876 jde do kytek. V 652 se nic takového neděje. AB 752 ovšem přečte i kartu M7 uniblok ve čtečce (neumí ji ale sdílet!!), takže CAM nepotřebuješ, pokud nepotřebuješ nešifrované nahrávky přehratelné mimo přijímač (nahrávky s kartou ve čtečce jsou totiž přehratelné jen na 752).
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

Je to dobrý přijímač za slušnou cenu,přepínání programů v pásmu S/T je rychlé,ale v pásmu C je docela pomalé.
uživatel
kolík
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 211
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

AB CryptoBox 752 HD combo je jednoduchý přijímač. Dle mého názoru
obraz je dobrý (televizor Samsung LE37B550 37" LCD).
Přístroj naběhne po zapnutí asi 37sec, nabíhá dobře a zatím se neseká.
Výběr programů na ovladači tlačítkem OK.
Přepínání mezi programy asi 2 až 3sec, i méně.
Přepínání mezi SAT příjmem a pozemním vysíláním na dálkovém ovladači
tlačítkem SAT: Všechny satelity (DVB-T přidá nakonec seznamu)
1 Astra 1 (19,2E)
2 Astra 3A/3B (23,5E)
DVB-T
Fast Scan uspořádá programy podle sebe.
V menu Editace kanálů lze upravit, třeba setřídit podle abecedy atd.
Na dálkovém ovladači je tlačítko FAV-pro výběr programů.
Je to jednoduchý přijímač a na to nastavování v menu si člověk musí
zvyknout někdy trochu divoké a pochopit logiku. Používal jsem jen
linuxové přijímače.
Pro staršího člověka doporučuji použít jen seřazení podle Fast scan
a tento seznam vytisknout. Favoritní kanály jen zamotají hlavu.
Vyhledávat čísly nebo tlačítkem SAT a OK + šipky (moje zkušenosti se staršími lidmi).
Používám kartu ICE Skylink ve čtečce. Po dotazu jsem vyzkoušel modul
Ci+ skylink irdeto, jede dobře.
V mém přijímači je FW V1.14.20092 patch.

https://cryptobox.sk/podpora/
uživatel
TRNi
Registrace: 6/2018
Příspěvků: 99
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

Presne tak jak píšu niektorí majstri mirri aťd....mám cryptobox 752 combo a šlape pri správnom softe jak víno! ;)
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

pánové moc a moc děkuji . já jen pro tátu on jen kouká a přepíná
programy balíček má KOMBI , nenahrává , DVB-C nepotřebuje jede na skylink a dvb-t REGIONÁL PROGRAMY a má starou televizi 5let Panasonik a v ní CAM fialový SMIT Irdeto - SKYLINK ,bez DVB- T2 SE SATELITEM , jedině S MODULEM bude v AB CryptoBox 752 HD asi problém jak píšete KOUPÍ JINÝ MODUL není problém
I když táta uvažoval o Octagon SF 8008 Combi , ale já doporučuji AB CryptoBox 752 HD combo . Tak at se rozhodne četl i vaši diskuzi děkuji . R^
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

nekupuj modul, zatím zbytečnost, strč kartu do čtečky s posledním softem a jedeš
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

s TV Panasonic bude asi fungovat i HDMI-CEC takže zapínat a vypínat to všechno může jen tím Cryptoboxem.
Octagon nebo třeba Formuler F4 jsou jiný level, když je chce tak OK dobrá volba, ovšem Linux atd... když se nevyzná tak ať koupí už komplet nastavené a nevrtat do toho :-)
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 4 071
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

Linuxove prijimace se daji kompletne upravit, zablokovat stahovani a mazani pluginu, nemoznost nahravat novy firmware, pridavat, nebo ubrat polozky v samotnem menu, opravdu si ho kazdy muze nastavit podle sveho. Vetsina skupin ma verejny GIT, dokonce i OpenVTi, ktery je urcen jenom pro VU prijimace.
uživatel
gsmobil
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 436
Odpověď v diskusním vlákně
 

@gsmobil

línusu nerozumím , kompletne upravit, zablokovat stahovani a mazani pluginu nevím co to je . já programy tátovi nahraju a on jen mačká to je všechno hlavně to chce v jedný bedně na DVB T2 se šachtou ( na kodované programy NOVA HD , atd. nikdo neví co bude za týden . ) A SATELIT by byl do REZERVY , satelit má ještě v televizi a je spokojený to je jen kdyby blbnul mít rezervu nebo na další tv .
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

neni potreba rozumet linuchu, je potreba rozumet cesky a pouzivat www prijimace a tim to hasne. ja nevim jak je starej tvuj otec, ale muj (67) uz 15let jede enigmu a ja mu aspon nemusim stale vysvetlovat nejaky novoty. novej prijimac funguje jak ten predtim, snazim se nemenit vizual. v dome mame 4 prijimace, vsechny maj openATV a nikdo netape kdyz k tomu prijde jinam. Ano i oblibene stanice se snazim udrzet vsude stejne, tedy krom otce ktery ma svoje favoriti.
v tom je extremni vyhoda linuxu pred uzavrenejma systemama neopen vyrobcu. a nejen sat prijimacu, ale i televizi.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.3, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 123
Odpověď v diskusním vlákně
 

děkuji všem

tak jsem ho koupil táta spokojený 70% věcí nepotřebuje . Mě jen zajímá , když jsem dal kabel od wifiny do setoboxu hned to napsalo vše připraveno a nainstalováno IP vše je v pořádku , ale počasí a všechy věci kolem X - TRAS nejdou , ZKOUŠKA ZELENÝM TLAČÍTKEM -píše internet připojený , když dám počasí naběhne Město správně, ale teplota není ani počasí na 10dní taky ne. .Zatím nevím na co má internet vliv že je zapojený . Prosím čím to může být není v tom nějaký figl ? ( pro tátu to není důležitý jen já se ptám )
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

nastav IP manualne, aspon bude box vzdy na stejne IP. tedy pokud tvuj dhcp nerozdava pomoci MAC

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.3, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 123
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

ak si trúfaš tak mu nastav ip v routri podla mac adresy a máš po probléme ...... R^ furt budeš mať tú istú ipečku jak pri tvrdom reštarte ale aj po prefleshovaní ... :laughing:
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 325
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

děkuji předám to odborníkům
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Satelitní přijímač

prosím ještě jeden dotas , kde má CRYPTOBOX 752 HD COMBO stěrbinu na KARTU a kde to má díru na modul nikde to nemohu najít ani v návodu .Myslel jsem ve předu vedle displeje ale nechci do toho rýpat .
uživatel
standa111
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 1 492
Odpověď v diskusním vlákně
 

@standa111

Ten panel s napisom CryptoBox 752HD Combo su v skutocnosti sklopne dvierka zakrivajuce tebou hladane sloty.
uživatel
ivan
Registrace: 8/2017
Příspěvků: 33
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra