Quantcast

39E: Rumunská Dolce spustila testy HD programů

| redakce | tisk

Rumunský telekomunikační operátor Romtelecom, provozovatel satelitní placené televize Dolce, zahájil technické testy programů ve vysokém rozlišení. Na jednom ze stávajících transpondérů platformy se objevily programy TVR HD, Pro TV HD, Sport.ro HD, Discovery HD Showcase a HBO HD.

Nový balíček HD programů, který bude zahrnovat stanice TVR HD, Pro TV HD, Sport.ro HD, Discovery HD Showcase, bude oficiálně představen 4.6.2010 a nabízen za 4,90 euro + DPH. Abonenti HBO budou moci přijímat kanál HBO HD bez dodatečných poplatků.

Na HD programy byl vyčleněn jeden z transpondérů paketu Dolce. Z toho důvodu musely všechny původně šířené SD programy na kmit. 12,729 GHz, pol. V se přesunout na jiné transpondéry satelitní služby. Multiplex pak přešel z DVB-S na DVB-S2 a vstoupily do něj výše uvedené programy ve vysokém rozlišení (HDTV).

technické parametry:

Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,729 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard

Ačkoliv je HD obsah již v Rumunsku delší dobu nabízen, na satelitu jej nyní jako první z pěti tamních platforem nabízí právě Dolce, která tak může těžit z konkurenční výhody před jejím největším soupeřem, kterým je Digi TV, která působí ve více zemích, včetně České republiky a Slovenska.





Reklama




Vybrané články