Quantcast

Královská svatba v přenosech na Eutelsatech

| redakce | tisk

Významná satelitní kapacita na čtyřech družicích Eutelsat bude využita pro zajištění přímého přenosu britské královské svatby naplánované na 29. dubna 2011. V tento den si řeknou ano Princ William a Kate Middleton.

Ekvivalent 15 transpondérů bude pro tyto účely po dobu 24 hodin využíváno na satelitech Atlantic Bird 1 (12,5°W), Atlantic Bird 2 (8°W), Atlantic Bird 3 5°W) a Eutelsat W3A (7°E) pro zajištění 48 specifických TV studiových materiálů a 140 přenosových cest. Signál bude vysílán přímo k televizním stanicím do celého světa, včetně Velké Británie, dále do Evropy a na Střední Východ, do USA, Číny, Afriky, Mexika a Brazílie.

Poskytnutá šířka pásma přispěje k pokrytí události, kterou budou podle očekávání sledovat 2 miliardy televizních diváků.

Evropská vysílací unie (EBU) využije svoji stálou kapacitu na satelitech Eutelsat k pokrytí této události. APTN, Arqiva, ENEX, Globecast a Telenor Satellite Broadcasting (TSBc), kteří jsou dlouhodobými klienty Eutelsatu pro speciální události, zvýší pro tuto významnou událost satelitní kapacitu.





Reklama




Vybrané články