Quantcast

ČT4 HD: MS v hokeji bude v nativu. Seznam dalších HD přenosů

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: ČT4 HD: MS v hokeji bude v nativu. Seznam dalších HD přenosů

MS v ledním hokeji 2012, který společně pořádá Švédsko s Finskem od 4.5. do 20.5.2012, se bude na programu ČT4 HD vysílat v nativním HD rozlišení. Diváci si budou tak moci vychutnat hokejové přenosy v nejlepší možné technické kvalitě obrazu a zvuku.

"MS v hokeji a LOH v Londýně budeme vysílat v nativním HD," uvedla na dotaz webu parabola.cz k významným sportovním událostím v nativním HD rozlišení na ČT Michaela Fričová, tisková mluvčí České televize. "Co se týče Eura 2012, má Česká televize zakoupeny práva na vysílání ve standardním rozlišení," dodává.

Přenosů v nativním HD rozlišení na ČT4 HD bude vedle MS v hokeji a LOH celá řada.

"Co se týče přenosů, které jsou vyráběny v nativním HD rozlišení, nabídne jich Česká televize celou řadu, kromě velkých sportovních událostí, které nás teď čekají - MS v hokeji a LOH v Londýně - mimo jiné např. Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, PGA golf, Golf Masters, ME atletika, MS krasobruslení, Tour de France a další," vyjmenovává Michaela Fričová.

"Pro diváka HD kanálu jsou všechny pořady v HD kvalitě. Pořady, které nejsou nativně vyráběny v HD, se ze standardního rozlišení na HD přepočítávají v rámci vysílací technologie," vysvětluje.

ČT4 HD je v pořadí druhý HD kanál České televize, který oficiálně odstartoval dnes 3.5.2012. Pro satelitní diváky je program dostupný v rámci satelitních služeb CS Link a Skylink v rámci bezplatné nabídky. Dále je program nabízen v kabelové síti UPC Česká republika a IPTV službě O2TV. Postupně se stanice objeví i u dalších operátorů.





Reklama




Vybrané články