Quantcast

Matky, vražedkyně a milenky: Císařovny starého Říma na Viasat History

| redakce | tisk

Profesorka Catherine Edwardsová odhaluje dramatické příběhy žen, které okusily moc během čtyř staletí, kdy bylo Římské impérium na vzestupu.Tyto ženy byly chodící reklamou, stejně jako módními ikonami, patronkami a dohazovačkami, političkami a intrikánkami.

Byly doslova vším, od vražedkyň až po samotné oběti vražd, od pohanských bohyní až po křesťanské světice. Jejich životy ničily skandály a poznamenalo je násilí.

Starověký Řím byl hrůzostrašnou patriarchální společností - ženy neměly hlasovací právo a celkově měly práv jen velmi málo. Nicméně na té nejvyšší úrovni rozhodně nepostrádaly vliv. Mezi příběhy, které v tomto fascinujícím seriálu uvidíte, patří například příběh o bývalé otrokyni, jež byla po celá desetiletí císařovou milenkou, nebo příběh o tragické židovské královně, syrské císařovně, která držela svého syna v náručí ve chvíli, kdy ho zavraždil vlastní bratr. A nenechte si ujít ani příběh matky, jež možná ovlivnila rozhodnutí, které změnilo dějiny světa.

Matky, vražedkyně a milenky: Císařovny starého Říma na Viasat History
▲ Matky, vražedkyně a milenky: Císařovny starého Říma na Viasat History

Catherine procestovala celý římský svět - od samotného srdce říše až po jeho východní okraje v Jeruzalémě a severní základny ve Velké Británii - aby vám tyto dramatické příběhy mohla převyprávět. Během tří epizod vám nabídne přesvědčivý, nový pohled na toto obrovské impérium, ve kterém ženy mohly tahat za nitky moci - ale jen za cenu velkého osobního rizika...

Odhalte skrytá tajemství vlivu těchto výjimečných žen a poznejte roli, kterou hrály při vytváření, vládnutí a transformaci Římské říše! V březnu na Viasat History!

Matky, vražedkyně a milenky: Císařovny starého Říma - pondělky, 3. - 17. března 2014, ve 21:00 hodin na Viasat History.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články