Quantcast

Horor Film TV: Česká Noc Hororožroutů je zde

| redakce | tisk

V noci ze soboty 15. 2. na neděli 16. 2. diváci televizní stanice Horor Film rozhodně neusnou. V rámci soutěžní přehlídky Noc Hororožroutů na ně čeká desítka českých temných snímků natočených nezávislými filmaři: Třída smrti, Karbon, Neusínej 2, Cirgula, Nebojte se do knihovny, Marihuana, Odpad, Andyho film, Project a Casa Carnivora.

Věřím, že do 13. května, kdy se soutěžní přehlídka Noc uzavírá, k nim přibudou ještě další filmy,“ říká její organizátor Michal Hejč z Československé filmové společnosti a dodává: „Jsem opravdu překvapen, jak vysoká je úroveň českého nezávislého filmového hororu a jaký je na sociálních sítích zájem jak o přehlídku, tak o samotný žánr.“

Filmy zařazené do soutěžní přehlídky se současně ucházejí o Cenu Nosferatu. Ta je spojena s finančním příspěvkem 20 000 Kč na další filmový projekt vítěze a s jeho producentskou podporou ze strany Horor Film TV. Držitele ceny vybere devítičlenná porota složená z žánrových specialistů, odborníků a fanoušků. O další ceně, Ceně diváků, pak přímo rozhodují diváci Horor Film TV prostřednictvím hlasování na Facebooku. Přehlídka se vysílá vždy třináctého dne příslušného měsíce a z noci ze soboty na neděli následujícího víkendu.

Noci hororožroutů se může zúčastnit jakýkoliv tvůrce krátkometrážním filmem (filmy) s datem vzniku od roku 2005 do současnosti. Jejich stopáž se musí pohybovat od jedné do padesáti minut. Snímky ve formátu mpg2, 4:3, zvuk -9 lze doručovat až do 13. 5. 2014 buď na DVD na adresu Československá filmová společnost, s. r. o., Václavské náměstí 21, Praha 1, 110 00, nebo elektronicky na ftp: 5843.s43.wedos.net, Login: s5843_hororfilm, Heslo: GNhtrQD.

Cena Nosferatu a Cena Diváků budou vyhlášeny prostřednictvím facebookové stránky www.facebook.com/hororfilm a internetových stránek www.hororfilm.tv a www.horror.cz dne 13. 6. 2014. Více informací naleznou zájemci na www.hororfilm.tv www.horror.cz a na www.facebook.com/hororfilm

zdroj: Horor film





Reklama




Vybrané články