Quantcast

Kosmos - časoprostorová odysea dosáhl rekordní divácké sledovanosti

| redakce | tiskobrázek k článku: Kosmos - časoprostorová odysea dosáhl rekordní divácké sledovanosti

National Geographic Channel oznamuje, že dokumentární série Kosmos - časoprostorová odysea se stala nejsledovanějším pořadem na National Geographic Channel International.

Výkonná producentka, scenáristka a režisérka Ann Druyanová, producent Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) a proslulý astrofyzik Dr. Neil deGrasse Tyson jako moderátor jsou podepsáni pod pořadem, který dosáhl historicky nejvyšší sledovanosti. Během třinácti dílů ho sledovalo po celém světě 135 milionů diváků.

V České republice byla sledovanost jednotlivých dílů v průměru 155 000 diváků a v hlavní cílové skupině 15-54 let dosáhl Kosmos - časoprostorová odysea dvouciferného nárůstu ve srovnání s hlavním vysílacím časem i celkovým denním průměrem.

Kosmos - časoprostorová odysea dosáhl rekordní divácké sledovanosti
▲ Kosmos - časoprostorová odysea dosáhl rekordní divácké sledovanosti

Série se dočkala nebývalého uvedení na televizní obrazovky - měla premiéru na všech kanálech National Geographic Channel ve 180 zemích. Jednalo se o největší globální uvedení televizního pořadu.

Kosmos - časoprostorová odysea byl na NGCI fenomenálním snímkem a po 30 letech od premiéry původní série nastolil v televizi nového ducha doby. Inspirativním způsobem diváky podnítil k přemýšlení o vesmíru a probudil v nich zvídavost,“ shrnuje úspěchy Ward Platt, generální ředitel National Geographic Channels.

Pořad se po celém světě těší pozitivním ohlasům ze strany kritiků. Nedávno získal na Critics' Choice Television Award hned dvě ocenění - vyhrál v kategorii nejlepší dokumentární pořad a Neil deGrasse Tyson si odnesl cenu coby nejlepší moderátor dokumentárního pořadu. Stejně jako původní legendární série Carla Sagana i nové zpracování je ságou o objevování zákonitostí přírody a hledání našich souřadnic v prostoru a čase. Série oživuje nikdy nevyřčené příběhy, diváci tak podnikají cestu do nového světa a napříč kosmem, aby v malém měřítku poznali velkolepost vesmíru.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články