Quantcast

Brexit: Ohrožení pro diváky pay-tv

| redakce | tisk

Obyvatelé Velké Británie se v referendu vyslovili pro vystoupení země z Evropské unie (EU). Zdá se, že to bude mít významný dopad na televizní svět a média. Britský exit z EU může mít dramatické důsledky pro příjemce placené televize ve Velké Británii.

Samotná Sky se snaží zintegrovat se svými platformami v Itálii (Sky Italia) a Německu (Sky Deutschland) do Sky Europe. A co teď?

Po opuštění EU mohou v Británii přestat platit různé směrnice podporované Unií v rámci "Televize bez hranic", které si kladou za cíl umožnit britským abonentům sledování placené televize v jiných zemích EU.

Direktiva Television Without Frontiers (Televize bez hranic) je nyní součástí formální směrnice EU Audio-visual Media Services Directive, která obsahuje rovněž program MEDIA na podporu filmařů, stejně tak i politiky Kreativní Evropa.

Rovněž jsou ohroženy právní předpisy EU, které umožňují snížení cen a zrušení roamingových služeb u mobilních operátorů.

Hrozeb při Brexitu může být více. Některé mediální společnosti by mohly přesunout své sídlo nebo činnost do jiných zemí EU.

zdroj: satkurier.pl, advanced television





Reklama




Vybrané články