Quantcast

V sobotu den otevřených dveří v České televizi

| redakce | tisk

Před dvěma lety navštívilo Českou televizi během dne otevřených dveří 31 tisíc návštěvníků. Prozkoumat zákulisí tří studií, v Praze, Brně i Ostravě, mohou zájemci opět přijít tuto sobotu 13. května.

Čeká na ně expozice z komediální minisérie Kosmo, seriálu Svět pod hlavou, koncert Anny K. a den plný her, soutěží i setkání s herci a tvářemi televizní obrazovky.

Na Kavčích horách jsou připraveny hned tři prohlídkové trasy a navíc jedna speciální bezbariérová. Brno láká na snad nejpopulárnější soutěžní pořad posledních dvaceti let, AZ - kvíz, a mnoho dalšího. Ostrava ukáže, mimo jiné, tajemství střihové práce či digitálních technologií.

V sobotu den otevřených dveří v České televizi
▲ V sobotu den otevřených dveří v České televizi

Na Kavčích horách se zájemci o prohlídku dostanou nejen do zpravodajského a technického zázemí televize, vysílacích studií, přenosových vozů, truhlářské dílny nebo skladu dobového nábytku, ale i do kulis právě natáčeného seriálu Dabing Street, expozice sitcomu Kosmo nebo detektivního Světa pod hlavou. Doprovodným programem v pražském areálu televize pak bude celý den provázet moderátorka Marcela Augustová. V rámci podpisových akcí a vystoupení se však na pódiu vystřídají také desítky dalších osobností známých z televizní obrazovky. Děti se mohou těšit na taneční školu, Zprávičky, promítání Večerníčků či odpolední koncert Kašpárka v rohlíku. Sportovní fanoušci ocení možnost nahlédnout na areál České televize z kabiny vozů Rallye Dakar nebo prozkoumat vodní svět kanoistů.

Den otevřených dveří začne ve všech studiích shodně v devět hodin dopoledne. V Praze jej v šest večer zakončí koncert Anny K., v Brně se s návštěvníky rozloučí průvodce dne, moderátor populárního AZ kvízu, Aleš Zbořil v 16:30.

Ve 14:30 začíná v Ostravě autogramiáda Rytmixu. Venkovní doprovodný program končí v 17:00 hodin, poslední návštěvníci studio opustí po 18té hodině.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články