Quantcast

Eleven Sports vstupuje na italský trh. Převezme Sportube

| redakce | tisk

Eleven Sports ohlásil, že vstupuje na italský trh. Tento globální sportovní provozovatel nabízí své kanály v Polsku, Belgii, Lucembursku, Singapuru, USA a na Tchaj-wanu.

Vstup Eleven Sports do Itálii následuje po získání většinového podílu v OTT platformě Sportube.

Rebranding Sportube na Eleven Sports je naplánován na léto 2017. Půjde již o sedmý trh, kde bude Eleven Sports fungovat. Krátce po vstupu do USA.

Sportube byl založen v roce 2010 a byl první italskou OTT službou zaměřenou na sport. Platforma získala velkou popularitu díky uživatelsky přívětivé technologii a získání výhradních práv pro mnoho italských sportovních lig, včetně třetí italské fotbalové ligy Lega Pro a nabízí přímé přenosy z více než 1200 zápasů za sezónu ze 60 regionálních klubů. V současné době má Sportube práva na přímé přenosy z Lega Volley serie A, italské ligy ve vodním pólu, národní a mezinárodní ligy v šermu, zápasy ze 162 týmů amatérských fotbalových lig, italský šampionát v badmintonu, stejně tak i na celou řadu motoristických sportů, včetně Superbike, Motocross, Enduro, Italian Rally Championship či Campionato italiano di velocita.

V sezóně 2015-16 platforma Sportube, která je dostupná na internetu a mobilních zařízeních, měla 4,3 milionu unikátních uživatelů (3,5 mil. v sezóně 2014-15) a 39 milionů zobrazených stránek (30 milionů v předchozí sezóně). V srpnu 2016 provozovatel Sportube zavedl systém PPV (pay per view).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články