Quantcast

RTVS přinese rozhovor se členem posádky Crew Dragon

| redakce | tisk

Diváci televizního kanálu Dvojka RTVS budou opět svědky speciální události. K Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) znovu vzlétne vesmírná loď Crew Dragon společností NASA a SpaceX. Všechny podstatné informace o této výpravě zaznějí z úst exkluzivních hostů relace "Experiment špeciál" vysílaný živě ve čtvrtek 22.4.2021.

Letošní Den Země (22. dubna) budou moci diváci RTVS oslavit i mimořádným živým vysíláním vědecké talk show s Gregorem Marešem. Do vesmíru se totiž opět chystá vesmírná loď Crew Dragon.

Tentokrát na její palubu nastoupí i čtyřčlenná posádka, které součástí bude astronaut z Evropy - Francouz Thomas Pesquet. Právě on bude exkluzivně pro RTVS povídat o svých pocitech z této vzrušující vesmírné výpravy.

Diváci RTVS se mohou těšit na rozhovor plný zajímavých informací. Prozradil například i to, jaká bude její půlroční role na ISS (International Space Station) a či je možné si z vesmíru přinést suvenýr.

Součástí čtvrtečního vysílání bude i exkluzivní host ve studiu, divákům Experimentu dobře známý astronom Jiří Šilha. Experiment speciál: Naživo do vesmíru odvysílání Dvojka RTVS 22.4.2021 v 11:45 hodin. Živý přenos RTVS přinese i online na webu RTVS.sk i prostřednictvím streamu na facebookových profilech RTVS, Dvojka, Experiment a VAT.





Reklama




Vybrané články