Quantcast

TF1 podá stížnost na CANAL+

| redakce | tisk

Vypnutí distribuce programů francouzské komerční televizní skupiny TF1 na placené platformě CANAL+ v pevninské Francii a bezplatné satelitní platformě TNTSAT (Astra, 19,2°E) má svůj další vývoj.

Provozovatel televizní skupiny TF1, dceřinné společnosti Bouygues, podá stížnost na CANAL+ ve věci ukončení distribuce programů TF1 na placené televizní platformě CANAL+ a bezplatné satelitní službě TNTSAT, kterou provozuje CANAL+.

CANAL+, dceřiná společnost Vivendi, ukončila v pátek 2. září 2022 distribuci bezplatných kanálů TF1 - jmenovitě TF1, TMC, TFX, TF1 Séries Films a LCI. Důvodem mají být komerční požadavky provozovatele stanic, které považuje CANAL+ za příliš vysoké. Původní smlouva CANAL+ na distribuci stanic TF1 vypršela 31.8.2022 a doposud nebyla obnovena. Psali jsme zde.

Provozovatel CANAL+ nechce platit poplatky za kanály, které jsou zdarma (volně dostupné na pozemní anténu). "TF1 je bezplatný kanál, ale pro diváky zdarma. To se samozřejmě nezmění, ale na druhou stranu TF1 není zdarma pro lidi, kteří přijmou signál k prodeji. Mají na to plné právo. Ale když (operátoři) Orange, Free, SFR, Bouygues Telecom převezmou signál TF1, aby jej prodali svým zákazníkům, zaplatí nám, TF1, za náš signál a naše programy. To samé platí pro Canal+," vysvětlil Didier Casas, generální tajemník skupiny TF1, pro franceinfo.

TF1 nabízí své programy CANAL+ za stejných komerčních podmínek jako ostatním operátorům na francouzském trhu.

Vyřazení stanic TF1 z platforem CANAL+ a TNTSAT se již projevilo na sledovanosti, která poklesla o zhruba 15 procent.

Konflikt mezi TF1 a CANAL+ nabral i politický spád. Francouzský ministr kultury požádal CANAL+, aby "obnovil" vysílání programů TF1 v TNTSAT.

zdroj: franceinfo.fr





Reklama




Vybrané články