Quantcast

Konec Prima TV ve Focus Sat, start E!

| redakce | tisk

Rumunská komerční televize Prima TV přichází o diváky. Ze své programové nabídky satelitní a internetové platformy Focus Sat ji vyřadil operátor M7 Group, člen CANAL+. Vedle zábavního kanálu Prima TV v této platformě skončily i sportovní kanály Prima Sport 1 až 4.

Důvodem vyřazení programů z rastru Focus Sat je nedohoda M7 Group s provozovatelem těchto programů, společností Clever Network, která tyto programy provozuje, na nové distribuční smlouvě.

Prima TV Romania - záběr z příjmu stanice
▲ Prima TV Romania - záběr z příjmu stanice

Z tohoto důvodu byl rumunský komerční kanál Prima TV nahrazen programem E! Entertainment TV, který se zaměřuje na pořady ze světa showbyznysu a informacemi z červeného koberce.

Programové pozice Prima Sport 1 až 4 v HD a také Prima Sport 3 a 4 v SD rozlišení jsou nadále na kapacitách M7 Group na satelitním systému Thor a obsahují statickou obrazovku s informací o ukončení distribuce. Programy Prima Sport 1 a Prima Sport 2 v SD byly zákazníkům Focus Sat poskytovány v rámci simulcryptu z transpondéru konkurenční Digi TV Romania.

Připomeňme, že společnost CANAL+ ve druhé polovině roku 2022 nedohodla na nových podmínkách distribuce programů TF1 v domovské Francii a programy skupiny TF1 několik měsíců nebyly dostupné abonentům CANAL+ na satelitu a myCANAL v OTT a rovněž v bezplatné DTH službě TNTSAT. Společnost CANAL+ nechtěla na nové podmínky s vyššími distribučními poplatky přistoupit, neboť by ve finále zvýšily cenu za tv balíčky. Spor se tehdy dostal k soudu, který TF1 prohrála. Nakonec TF1 přišla s novou dohodou a umožnila návrat svých programů do zmíněných francouzských tv platforem.

technické parametry - E! Entertainment TV (dříve Prima TV Romania):

• Thor (0,8°W), freq. 11,996 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Conax + Nagra MA





Reklama




Vybrané články