Quantcast

ČT i RTVS nabídnou přenosy i bohatý program z MS v hokeji 2023

| redakce | tisk

Již v pátek 12. května 2023 začíná šampionát mistrovství světa v ledním hokeji. Veřejnoprávní vysílatelé Česká televize (ČT) a Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) nabídnou divákům všech 64 utkání.

Nabídka přenosů na ČT
Utkání budou mít možnost diváci České televize sledovat nejen ve vysílání ČT sport, ale také prostřednictvím ČT sport Plus - na webu, v mobilních aplikacích nebo pomocí HbbTV. Mistrovství rovněž doplní Studio ČT, které bude po pauze způsobené covidem, opět přímo v dějišti turnaje. Šampionát odstartuje zítra dvěma duely Finska s USA a Česka se Slovenskem.

Není náhoda, že vůbec prvním živým přenosem na obrazovkách České, respektive Československé televize byl v roce 1955 právě hokejový zápas. Česká televize a hokej zkrátka patří k sobě. Jsem rád že se nám dlouhodobě daří vysílat šampionát na volně dostupném programu, v plném rozsahu a v přímých přenosech,“ říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Nabídka přenosů na RTVS
RTVS nabídne divákům a posluchačům kompletní sportovní zážitek na sportovním okruhu RTVS Šport a ve vysílání Rádia Slovensko. Odvysílá všech 64 zápasů, přičemž v tv vysílání nabídne 34 přímých přenosů. Zbývajících 30 zápasů v zákadních skupinách a také čtvrtfinálové duely, které se hrají souběžně, nabídne divákům ze záznamu. Všechny zápasy bude možné sledovat živě a i online na webu rtvs.sk.

Doprovodný hokejový program na ČT
Česká televize nabídne nejen všechna utkání v přímých přenosech, ale tradičně také bohatý doprovodný program. Po pauze způsobené covidem bude opět mít studio přímo v dějišti turnaje a nabídne tak divákům exkluzivní rozhovory s hráči a trenéry národního týmu. Kromě podrobného zpravodajství doplní program i další zajímavosti a analýzy z obou skupin turnaje. Studiem diváky provedou Jiří Hölzel a Robert Záruba. Ten bude také spolu s Tomášem Jílkem komentátorem zápasů hraných v Rize. Spolu s nimi se diváci mohou těšit na Davida Pospíšila, Milana Antoše, Petra Koukala a Martina Hostáka v rolích expertů. Z finského Tampere se přihlásí Ondřej Zamazal s expertem Petrem Hubáčkem. Komentátorský tým rozšíří z Kavčích hor také Michal Dimitrov. Z bezprostřední blízkosti bude o národním týmu během zápasů i tréninků reportovat Ondřej Tomek.

Kromě standardního televizního vysílání na programu ČT sport budou utkání dostupná i prostřednictvím ČT sport Plus, tedy na webu, v mobilních aplikacích a v rámci HbbTV, kde kromě zápasů naleznou fanoušci také rozsáhlý videoarchiv, podrobný informační servis včetně online dat z jednotlivých zápasů, přehled všech týmů, kompletní soupisky, detailní profily hráčů i individuální statistiky.

Bohatý videoobsah opět nabídne také web ctsport.cz. Sestřihy, nejzajímavější momenty, rozhovory a reportáže přímo z Rigy a Tampere doplní výsledky a aktuální zpravodajství. K dění v Lotyšsku a Finsku budou mimo jiné vycházet pravidelné podcasty s detailními analýzami a názory expertů z dějiště MS.

Doprovodný hokejový program na RTVS
RTVS nabídne divákům přímo z dějiště i vstupy expertního týmu. Divákům budou i v tomto roce promlouvat Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný.

Komentátorského postu se zhostí Pavol Gašpar a Marek Marušiak. Přímo z Finska se přihlásí i reportéři Dominik Križ, Patrik Mitas a Tomáš Zagiba. Ze studia v Mlýnské dolině k divákům promluví Oľga Konečná a Tomáš Košec, z pozice analytika Boris Valábik a Marián Gáborík. Za Rádio Slovensko bude dění v Tampere a Rize monitorovat trojice redaktorů: Matúš Čunderlík, Adam Bohuš a Martin Balážik.

Poprvé na Mistrovství světa získala RTVS i pozici, kterou diváci dosud znali spíše z přenosů NHL. Je to reportér mezi střídačkami, který je v nejtěsnějším možném kontaktu s týmem, a i když si s jeho jednotlivými členy během zápasu mluvit nemůže, tak si může všimnout a divákům sdělit detaily, které zůstaly přenosovým kamerám skryté. Slovenskou premiéru na tomto postu zažije Ondrej Rusnák.

Kromě přímých přenosů a studií budou nedílnou součástí vysílání MS v ledním hokeji i doprovodné pořady, kterých RTVS v letošním roce připravila hned několik. Každý den během trvání mistrovství světa se diváci mohou těšit na zábavnou talk show Richarda Lintnera Citronáda.

Hned po Citronádě dostane prostor oblíbený základní zpravodajský sumář dne MS v kocke. Divákům nabídne 30minutový sestřih všech zápasů s originálním komentářem a dozví se všechny podstatné informace z daného hracího dne.

Novinkou bude pořad V kabíne. Jedná se o 15-dílný seriál z prostředí slovenské hokejové reprezentace. Divákům představí práci kustodů, masérů, trenérů a hráčů, která často zůstává skryta před kamerami. Nejen sportovní fanoušky vezme tam, kam obvykle kamery nemohou, jak vypadá příprava na zápas, kdo má jaké rituály, jaké občerstvení upřednostňuje, kde se nacházejí trenéři, kdy chodí mezi hráče a spoustu dalších zajímavostí.

zdroj: ČT, RTVS





Reklama




Vybrané články