Quantcast

Eutelsatu poklesly výnosy na 272 milionů eur

| redakce | tisk

Celkové výnosy za třetí čtvrtletí finančního roku (první kvartál kalendářního roku 2023) francouzského satelitního operátora Eutelsat činily 272 milionů eur, což je pokles o 5,2 procent na vykazovaném základě a o 7,5% méně než ve srovnatelném období.

Výnosy pěti provozních vertikál (tj. bez "ostatních výnosů") činily 272 milionů eur, což je o 7% méně než na srovnatelném základě.

V mezičtvrtletním srovnání se tržby pěti provozních vertikál snížily o 3,7 procenta.

Výnosy z vysílání za třetí čtvrtletí dosáhly 157 milionů eur, meziročně o 10,6 % méně. Podle Eutelsatu se do finančního výsledku podepsalo neprodloužení smlouvy tureckým operátorem satelitní pay-tv platformy Digitürk a také nižší výnosy v Evropě. To bylo také podpořeno účinkem sankcí proti některým ruským a íránským kanálům, které mají dopad především na druhou polovinu fiskálního roku 2022-23.

Na druhou stranu Eutelsat získal některé nové zákazníky v Latinské Americe pro vysílací služby v Mexiku a Brazílii, a využili tak pokrytí družicemi Eutelsat 65A, 117WA a 117WB.

Očekává se, že tržby ve čtvrtém čtvrtletí mírně klesnou ve srovnání s třetím čtvrtletím v důsledku nižších objemů v Evropě.

58% všech výnosů Eutelsatu pochází z vysílacích služeb (přenos televizních a rozhlasových programů). 14% všech příjmů generují datové a profesionální video služby. Vládní služby vytvářejí 11% příjmů Eutelsatu. Sedm procent příjmů získává z fixních širokopásmových služeb a 10% z mobilního připojení.





Reklama




Vybrané články