Quantcast

Středoevropská rallye 2023 na O2 TV Sport

| redakce | tisk

Motoristická událost tohoto roku. Závod mistrovství světa v rallye s nejlepšími závodníky planety se poprvé v historii představí v České republice.

Středoevropská rallye nabídne slavnostní start na Hradčanském náměstí v kulisách Pražského hradu. Všechny závodní dny odvysílá v přímých přenosech stanice O2 TV Sport, která kompletní seriál WRC přináší již od roku 2015.

Přenosy středoevropské rallye bude komentovat Petr Horák (foto: O2 TV Sport)
▲ Přenosy středoevropské rallye bude komentovat Petr Horák (foto: O2 TV Sport)

Historicky první závod MS v rallye na českém území začne ve čtvrtek 26. října. Kromě ceremoniálního startu s prezentací jezdců na Hradčanském náměstí se pojede na chuchelském závodišti a také na Klatovsku. Šest rychlostních zkoušek se v pátek uskuteční na Šumavě. V sobotu a v neděli jsou v plánu měřené úseky v Rakousku a Německu. Závěr Středoevropská rallye se uskuteční v neděli 29. října v německém Passau.

Na startovní listině Středoevropské rallye je celkem jedenadvacet jmen českých jezdců a navigátorů. Nejvýraznější osobností pro tuzemské fanoušky je Erik Cais, pro kterého to bude páté letošní vystoupení ve světovém šampionátu. Nebude chybět ani žádná z hvězd současných světových soutěží, jako například finský obhájce titulu Kalle Rovanperä nebo osminásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier.

Vedle přímých přenosů z WRC přináší stanice O2 TV Sport také pravidelný magazín Týden v motorsportu, kterým provází Markéta Srbová s Veronikou Hankocyovou.

zdroj: O2 TV





Reklama




Vybrané články