Quantcast

14W: Zakázaný kanál Belarus 24 HD z nových parametrů

| redakce | tisk

Běloruský mezinárodní televizní kanál Belarus 24 HD a rozhlasová stanice Radio Belarus začaly vysílat z nových vysílacích parametrů na satelitu Express AM8 na pozici 14°W.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že stanice přechází na nové vysílací parametry - z původního multiplexu do tzv. SCPC distribuce.

Důvodem k přesunu běloruských programů na nové parametry je skutečnost, že multiplex postupně opustily klíčové ruské veřejnoprávní televize - Pervyj kanal a RTR Planeta (RTR Rossija) a distribuce ve "velkém" multiplexu proto byla pro jeden televizní program a rozhlasovou stanicí zbytečné plýtvání satelitní kapacity.

Belarus 24 HD - záběr z příjmu stanice
▲ Belarus 24 HD - záběr z příjmu stanice

Belarus 24 HD a Radio Belarus se nyní vysílají na kmitočtu 11,579 GHz s vertikální polarizací. Příjem vysílání je nyní ve střední Evropě bezproblémový. K zarušování satelitní distribuce již nedochází.

Televizní stanice Belarus 24 patří mezi zakázané vysílatele na území EU. Žádný satelitní, kabelových či internetový poskytovatel nesmí tento program svých zákazníkům poskytovat. K divákům v Evropě se stanice dostává celkem legálně prostřednictvím ruského satelitního operátora RSCC z pozice 14°W, který má paprsek pokrývající i evropské území. Nicméně pozice 14°W nepatří mezi vyhledávané orbitální pozice u satelitních diváků v Evropě.

nové technické parametry - Belarus 24 HD:

• Express AM8 (14°W), freq. 11,579 GHz, pol. V, SR 2890, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - Belarus 24 HD:

• Express AM8 (14°W), freq. 11,633 GHz, pol. V, SR 13880, FEC 1/2, DVB-S2/QPSK, FTA

zdroj: flysat.com + vl.info





Reklama




Vybrané články