Quantcast

Kanál DF1 dostal zelenou, může odstartovat

| redakce | tisk

Nový bezplatný ( FTA) kanál DF1 může spustit své vysílání na satelitu Astra (19,2°E) a u kabelových operátorů v Německu. Projekt získal patřičnou licenci k celoplošnému vysílání.

Bavorské regulační úřad pro nová média (BLM) udělil příslušný souhlas dne 6. prosince 2023. Oznámila Komise pro udělování licenci a dohled nad státními mediálními orgány (ZAK).

Stanice DF1 začne vysílat 1.1.2024 a nahradí dosavadní volně šířený program Servus TV v německém feedu, který bude s koncem letošního roku uzavřen. Nový program DF1 hodlá převzít i programovou pozici po Servus TV a zajistit si tak od počátku dostupnost jak u televizních diváků, tak rozšíření v nabídkách kabelových a internetových televizních platforem v Německu.

Logo DF1 (foto: df1.de)
▲ Logo DF1 (foto: df1.de)

Program DF1 bude sestaven z pořadů Servus TV, doplněný o pořady vlastní tvorby v oblasti zábavy, zpravodajství a exkluzivních sportovních práv (hokej, tenisové ATP). Provozovatelem stanice bude společnost DF1 Medien GmbH. Sídlo stanice bude v Unterföhringu u Mnichova.

Název televize DF1 připomíná tehdejší placenou televizi, která pod tímto názvem fungovala v 90. letech minulého století.

Podrobnosti o projektu najde zájemce na stránkách df1.de, kde je již promo video spot DF1 s podtitulem "genau deins" (Přesně vaše /tv/).

plánované technické parametry - DF1 HD (od 1.1.2024):

Astra 1L (19,2°E), freq. 11,303 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satellifax.de + vl.info





Reklama




Vybrané články