Quantcast

Prima COOL SK začala testovat na Skylinku

| redakce | tisk

Programová nabídka pro diváky na Slovensku se brzy rozšíří o nový program - Prima COOL SK. Nová stanice zahájí pravidelné vysílání 27.5.2024 a od svého spuštění bude dostupná pro diváky satelitní platformy Skylink na Slovensku.

Stanice Prima COOL SK začala testovat na kmitočtu 11,973 GHz s vertikální polarizací na pozici s názvem "TEST". Testy probíhají v MPEG-4 ve vysokém rozlišení (HDTV). Od svého spuštění je signál kryptován běžnými CA systémy operátora - Irdeto (CAID 0624, 0653), Conax (CAID 0B02), Nagra MA (CAID 181D) a Viaccess (CAID 0500, provider id 051910). S ohledem na povahu vysílání (technické testy) není programová pozice zatím dostupná pro koncové zákazníky.

Propagační materiály k Prima COOL SK (foto: FTV Prima)
▲ Propagační materiály k Prima COOL SK (foto: FTV Prima)

Prima COOL SK bude divákům přinášet úspěšné pořady vlastní produkce FTV Prima a některé akviziční tituly, na které získala práva pro území Slovenska.

Stanice Prima COOL SK na trhu nahradí šířenou českou verzi Prima COOL, která se může vysílat a poskytovat jen na území České republiky.

Vedle Prima COOL SK ve stejný den (27.5.) se stanice Prima PLUS představí pod novým názvem Prima SK. Do konce roku odstartuje na Slovensku další program pro tamní diváky - Prima LOVE SK.

technické parametry - Prima COOL SK HD:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články