Quantcast

Premiere International končí na Astře 3A

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatel německé pay-tv platformy Premiere ukončí k 11.1.2008 vysílání programového balíku Premiere International na satelitu Astra 3A (23,5°E). V současné době se zde vysílají dva nabídky Premiere Turkish XL a Premiere Turkish.

Balíček placených programů Premiere International odstartoval v září 2005 u příležitosti konání veletrhu IFA. Původně nabídka obsahovala turecké, italské a ruské programy. Řada z nich již před časem ukončila vysílání z důvodu bohaté nabídky nekódovaných programů z jiných satelitů.

Cílem projektu Premiere International bylo získat minimálně 150 tisíc zákazníků, především z řady cizinců žijících dlouhodobě v Německu. Paket Premiere se vysílá ze satelitu Astra (19,2°E) a cizojazyčná nabídka Premiere International z nové pozice 23,5°E. Zákazník se proto musel vybavit pro příjem signálů z nové pozice.

Atraktivita pozice 23,5°E postupně upadá. Na konci roku 2007 vedle Premiere International skončí také HDTV paket Euro 1080 (programy HD1, HD5), který se přesouvá na orbitální pozici 7°E. V budoucnu zde skončí také platforma Kabel Deutschland, která bude pro německé kabelové sítě používat využívat distribuci přes optické sítě. Na pozici 23,5°E zatím zůstanou jen platformy CS Link , SkyLink a holandská nabídka Canal Digitaal.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články