Quantcast

30. října končí Premiere v Nagravision 2

| redakce | tiskobrázek k článku: 30. října končí Premiere v Nagravision 2

Provozovatel německé placené televize Premiere ukončí na konci tohoto měsíce kódování ve starém systému Nagravision 2. Ten je již delší dobu rozpracován hackery a neumožňuje provozovateli pay-tv dostatečně zabezpečit programy před neautorizovaným příjmem.

Dne 20.10.2008 budou ve starém systému Nagravision 2 odpojeny první programy - Premiere Star (AXN, Eurosport 2, Cartoon Network, TCM, Sat.1 Comedy, kabel eins classics, Kinowelt a další). První balík kanálů Premiere bez systému Nagravision 2 pomůže odhalit případné problémy s přechodem platformy na nový systém podmíněného přístupu a karty NDS Videoguard a Nagravision 3. Deset dní bude mít provozovatel Premiere na případné odstranění technických problémů s přechodem na nové systémy zabezpečení a karty.

K 30.10.2008 bude ukončeno kódování Premiere v systému Nagravision 2 a tím bude zároveň znemožněn ilegální příjem placených programů. K obdobnému kroku přistupují provozovatelé pay-tv na celém světě. Cílem je zamezit černému příjmu kanálů, který způsobuje operátorům velké finanční ztráty.

Premiere byla v systému Nagravision 2 prolomena zhruba před 2 lety. Od té doby bojuje s piráty všemi dostupnými prostředky.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články