Quantcast

Rádio Jemné Melódie plánuje vstup do paketu Skylink

| redakce | tisk

Nabídka slovenských rozhlasových stanic satelitní platformy Skylink se brzy může rozšířit o další program - Rádio Jemné Melódie. Slovenský regulátor Rada pro vysílání a retransmisi na posledním zasedání rozšířila licenci o satelitní vysílání.

Rádio Jemné Melódie je jedinou celoplošnou slovenskou rozhlasovou stanicí na Slovensku, která zatím nevysílá svůj program přes satelit, informuje Radiotv.sk. Rádio Jemné Melódie se má objevit na satelitu Astra 3A (23,5°E) v rámci satelitní platformy Skylink, kterou provozuje společnost Towercom, a.s.

Rozhlasová stanice se stane již šestnáctým rádiem, které bude vysílat na této družici. Vedle programů Slovenského rozhlasu (SRo) se zde vysílají i další komerční terestrická rádia, včetně satelitního křesťanského programu Rádio 7.

Rádio Jemné Melódie provozuje společnost TAM ART Productions. V současné době vysílá z devíti pozemních vysílačů a pokrývá zhruba 77 procent území a obyvatel Slovenska.

Vedle platformy Skylink se slovenská rádia vysílají i z jiných satelitů - Radio Tatras International v paketu Sky Digital (28,5°E) a Rádio Hornet, Kiss, Hit FM a Rádio Expres přes satelity Thor 3 a Thor 5.





Reklama




Vybrané články