Quantcast

CS LINK připravuje připojení Galaxie Sport na karty SkyLink

| Tisk

logo Sportovní kanál Galaxie Sport v paketu CS LINK rozšíří stávající simulcrypt o slovenské karty SkyLink. Znamená to, že program Galaxie Sport bude z paketu CS LINK technicky dostupný na třech typech přístupových karet - Gital, Trade and Technology a nově SkyLink.

Dnes se sešli zástupci Czech DiVision, slovenských Radiokomunikací a firmy Irdeto Access (vlastník kódovacího systému Cryptoworks) ohledně technického řešení připojení injektoru (kódovacího systému) SkyLink do stávajícího multiplexu CS LINKu na satelitu Astra 3A (23,5°E).

Pokud nenastanou technické komplikace, bude injektor u programu Galaxie Sport v provozu během dnešního odpoledne. Zařízení se pak bude konfigurovat a v plném provozu by mělo být v následujících dnech (zřejmě již od pátku).

Připojení injektoru k signálu TV Galaxie Sport je jedním z kroků slovenských Radiokomunikací k rozšíření programové nabídky na nové dekódovací karty SkyLink s vylamovacím čipem. Majitelé dříve pořízemných karet mohou neomezeně přijímat jen původní programovou nabídku, tj. programy Jednotka (STV1), Dvojka (STV2), JOJ, Markíza a volně vysílanou TA3 a rádia.

Nejstarší série dekódovacích karet, které se na trh dodávaly ještě pod původním označením Slovak Link, podléhají výměně. Týká se to karet se sériovým číslem od 0 0003 1876 7104 X do 0 0003 1877 8367 X (včetně). Majitelé karet již obdrželi dopis od provozovatele služby včetně nové karty, která ale vylamovací čip nemá a není možné si na nich objednat placené programy. Staré karty Slovak Link není nutné vracet.

technické parametry Galaxie Sport:

satelit: Astra 3A (23,5°E)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500 Msymb/s
FEC: 3/4

PIDy programu:


SID 8005
VPID 164
APID 96 (česky+slovensky/originál)
CAID: 0D03 (karty Trade and Technology)
0D0F (karty Gital)
0D70 (nové karty SkyLink - v plánu)

Po úspěšném uvedení injektoru do provozu u programu Galaxie Sport se zástupci firem přesunou na Slovensko, kde budou na Kamzíku obdobně konfigurovat transportní tok filmových kanálů TV Filmbox a Nonstop Kino a připojovat všechny tři CAIDenty jako u programu Galaxie Sport. Transportní tok filmových kanálů je dopravován do Prahy na Kavčí Hory, kde je pak přidáván na transpondér satelitu Astra 1D, který využívá platforma CS LINK. TV Filmbox a Nonstop Kino jsou v rámci promo akce do konce března nekódované (Astra 1D, kmitočet 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4).

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články