Quantcast

Sportovní televize 213 začíná vysílat 1.10.2016

| Tisk

logo Od soboty 1. října se nabídka sportovních stanic na Slovensku rozšíří o televizní program 213. Vysílání se primárně zaměří na domácí slovenský sport a okrajově i na kulturu.

Licenci pro program 213 získala společnost Elements Channel v červenci 2016. Název televize vychází symbolicky ze stupňů vítězů, které jsou snem a cílem každého sportovce.

Signál stanice bude pro kabelové operátory dostupný přes peeringové centrum SIX v SD i HD rozlišení. Od svého startu bude program dostupný i na satelitu Thor 6 na pozici 0,8°W ka kapacitě společnosti Slovak Telekom (ST), provozovatele satelitních DTH platforem Nová Digi TV SK a Magio Sat. 213 spustila své technické testy již včera. Je dostupná volně ( FTA) a je tedy dostupná pro všechny zájemce o sportovní obsah. Pro vysílání 213 na satelitu společnost limitovala kapacita volná kapacita Slovak Telekom. Proto je vysílání šířeno v SD.


obrázek

V našom vysielaní sa objaví domáca najvyššia futbalová súťaž (Fortuna liga), basketbalová liga mužov aj žien, hádzanárska liga mužov, ako aj vodné pólo, či hokejbal,“ konkretizuje šéfredaktor 213 René Stern a upřesňuje: „Hokej budeme mať zastúpený zatiaľ prostredníctvom Európskej univerzitnej hokejovej ligy – budeme vysielať zápasy českých a slovenských univerzitných teamov. Portfólio pravidelných súťaží stále rozširujeme, rokujeme o rozšírení programu stále ďalej.“

Televize 213 nenakupuje žádné hotové pořady. Celé vysílání si připravuje z vlastních zdrojů. Vedle přímých přenosů a následně repríz z těchto zápasů se soustřeďuje i na výrobu vlastních magazínů a dokumentů z uvedených sportů.

René Stern: „Čo sa týka kultúry, našou snahou je priniesť viaceré televízne formáty, od záznamov z inscenácií a koncertov, klasických portrétov osobností, prezentáciu umeleckej tvorby po diskusné relácie venované divadelnej, hudobnej a výtvarnej oblasti. Zároveň prinesieme lifestylovú reláciu či nočnú show. Skrátka, chceme vyplniť priestor v rámci existujúceho kultúrneho vysielania na Slovensku”.

Vysílání programu 213 bude šířeno nejenom kabelovými operátory a na satelitu. Stanice bude poskytovat i vlastní internetové vysílání, které bude až na malé výjimky kvůli licenci kopírovat vysílání klasické televize. Online vysílání bude 213 produkovat na stránkách www.213.sk.

Program 213 při svém startu:



Sobota, 1.10.2016 krátce před 19.00 hod:
Přímý přenos z parkuru Jesenná klasika, kterou organizuje X-BIONIC SPHERE v Šamoríně.

Po parkuru ve 20:30 hodin pokračuje vysílání galavečerem bojových sportů z popradské arény Simply the best 12.

Neděle, 2.10.2016 v 9:30 hodin:
Přímý přenos z Novák vyvrcholení Slovenského poháru ve vodním pólu. A odpoledne v 17:30 hodin přímý přenos z Fortuna ligy (Trenčín - Prešov).

redakce





Reklama




Vybrané články