Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Samsung QE55Q85

mám dotaz co říkáte na tuto TV Samsung QE55Q85 je to dobrá volba? má někdo tuto TV jaké zkušenosti?

pcword
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@MMorous

Jenže podle všech recenzí (nejen na TCL) jsou Android TV naprosto otřesně pomalé pokud jde o reakce systému. A TCL dělá jen Android TV

michalnew
Registrace: 3/2019

vybráno

Beru Hisense H55B7300. O víkendu ji kupuju

michalnew

RE: Samsung QE55Q85

Tak zrovna tenhle šrot si koupil nedávno kamarád.Prostě za cca 11 tis to nemuže pěkně ukazovat.Vyhozený peníze oknem.Je to věc která se nekpuje na užívání 1 měsíce ale třeba 5 let a koukat na tohle 5 let hmmm..
Když jsem u něj viděl ten obraz tak hned po příchodu domů jsem políbil mojí starou plazmu Panason. PX 80, pohladil jí a tiše poprosil at je ještě chvíli hodná a vydrží...

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

vybráno

Musím souhlasit s nickem "pat". Pokud chce tazatel telku 55" za 11 tis.Kč, tak je úplně jedno co si koupí. Panel 50 Hz, max.do tří let to skape na přerušenou ledku a pak si půjde koupit novou.

decmen
Registrace: 2/2008

@michalnew

Taky jsem na to koukal. Ale jen do té doby, než jsem viděl vedle sebe Hisense, SONY a další na stejný smyčce. Hisense - na první pohled vyblitej obraz.
Mrkni sem: https://www.hisense.cz/product_file/h55b7300_cz.pdf
8 bit, 50Hz. Co od toho nemůžeš očekávat ? Pro pár stováků a budeš na to koukat 10 let.
Má to ale proti Samšuntu alespoň sluchátkový výstup a kompopzit vstup pro AUDIO. Konzoli k tomu nepřipojíš, chybí modrej zub.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Ok. Vsadím na jistotu od LG

michalnew

Kvalita tuneru i LG také žádný zázrak... :lookaround:

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@drobeček

Tyhle elitářské kecy mi připomínají dobu, kdy byla na svém vrcholu plazma a frikulíni by si nekoupili nic jiného než Pioneer. Neříkám že televize za 12000 je vrcholem technologie, ale na druhou stranu tvrditi, že se jedná o šrot je rovněž nesmysl. To se mohlo říkat před 15 lety, kdy byla LED technologie na začátku, ale dneska hrají i základní modely velmi dobře. Mimochodem, zdroj signálu mám O2TV a na satekit ambice nemám.

michalnew

@michalnew

Proč nejdeš do SONY ? S panelem 9005, 10bit, 100Hz, Local Dimming, Umí Kodi, po síti v pohodě filmy 4K 40GB DD5.1, sluchátka out, subwofer out, kompozit, modrej zub, YouTubko, prohlížeč, koupíš děckám za pár stovek konzoli a přes modrej zub můžou hrát rovnou hry, který si stáhnou ze Store, super obraz, neseká se, tunery DVB-T2/S2/C v poho, nahrávání, stojí půlku jak před Vánoci. A že tady někdo napsal, že Sony je šmejd, nebo že mu praskla obrazovka? Jenom kecy.
Každá telka má svoje mouchy, s kterýma si musíš umět poradit
A pomalost Androidu - za prvé je to OS, kterej se dál vyvíjí, má Up-Date a je stabilní. O těch dalších OS v televizích jako je LG, Hisense, Sanšunt a pod se moc nepíše, protože asi není o čem.
Ale obecně řečeno, v relaci 7-10 litrů nemůžeš čekat zázraky, jak tady už někdo psal. Možná TLC, kolega to koupil do sklepa do pivnice a je to celkem jedlý.

MMorous

@michalnew

To nejsou kecy, ale fakta s terénu. Samsung a LG mají nekvalitní tunery ohledně odolnosti na echo a pre-echo
v jednofrekvenční síti DVB-T2 ;) :))) .

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@MMorous

Protože prostě nechci dávat za TV 25000, ne že bych na to neměl (z výplaty si mohu koupit tři takové), ale nepřipadá mi tahle částka jako adekvátní. Televize okolo 12000 (nekoukám se na ty zcela nejlevnější) jsou opravdu solidní střední třída, navíc jak jsem už napsal... jako zdroj signálu mám O2TV a satelit nemám ambici v budoucnu pořizovat. Stejně tak neřeším ani funkce TV, zajímá mě jen HDMI-CEC, televize se bude jen zapínat a vypínat, do jejího DO nedám ani baterky a koaxiál od pozemního vysílání nevím 20 let, jak vypadá. Pro tento účel mi například LG 55UM7400PLB opravdu stačit bude.

michalnew

Nakonec...

jsem sehnal málo hranou LG-50PB660V za opravdu pěkné peníze :-)

michalnew

vlastne oci alfa a omega. Nemy logiku kupovat telku podla suseda lebo jemu sa paci obraz, ty to budes pozerat roky .... vsetky teorie treba vypocut ale oci rozhoduju.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

To by platilo v době, kdyby byly TV v krámech ke shlédnutí... jenže droufám si říct 3/4 produkce v reálu nikde v obchodě hrát neuvidíš...

michalnew

@MMorous

tak ty kokos Sony s androidom si kupi len defekt !! tak priblbly TV, pomaly slaby CPU a oni tam narvu android.. hele pe po to vykouris i cigaro dokavad ti nabehne telka ne ? to se u samsungu nemuze stat..
ale hlavne ze se androjid vyviji, ale smerem k tomu jako te zaplavit stupidnimi reklamami, pac sleduje co koukas, kdy koukas a pak ti zasila stupidni reklami .. a to jak mas i webkameru taky vi kdy ti soused šu ká starou :D

pelc
Registrace: 2/2020

Su aj teraz, zalezi ci mas chut hladat alebo nie. Inac ostava len eshop a cakat na vysledok.Bud bude dobry alebo budes pozerat co sa ti nepaci.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Myslím si, že v mém předchozím příspěvku ta plazma bude dobrá volba

michalnew

@michalnew

Len zisti, že HDMI-CEC bude korektne fungovať. Ja som nevedel s VU+ boxom nastaviť na LG, zapnúť s DO od boxu zapnem ale pri vypínaní sa vypne len box. A zase opačne s DO od LG vypnem tv aj box ale zapnúť len TV. S Philipsom, Sharpom a dokonca s lacným ECG to funguje normálne ako má.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Pozemní vysílání - staré filmy jsou staré filmy, ale aktuální vysílání DVB-T2 je stejné, ne-li lepší jak ze satelitu. A to jsem to porovnával na KD-55XF9005, satelity 52E, 51.5E, 28.2E,23.5E,19.2E,13E, 30W, převážně české, slovenské a německévysílání. A to jak na přímý příjem přes vestavěný tuner, tak přes různé SatBoxy. Obraz excelentní, citlivost tuneru se mi zdála o malinko lepší než na starém Topfieldu, Upscalink jak z HD tak z FullHD na 4K výborný, starší filmy velmi slušně koukatelné. Je to tak a nemá cenu o tom polemizovat.
Na 65 palcích stejného panelu už je u starších SD filmů znatelná degradace obrazu.
Kommenty o pomalém Androidu a pomalém nabíhání TV jsou typu jedna paní povídala. Problém s Androidem je trochu jinde.

MMorous

@MMorous

Kašli na ně, slepci chtějí telku za 12tis a ne dobrý obraz, myslíš, že jim vysvětlíš výhody obrazu 9005? Ani náhodou :)))

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Kurňa, to jsi trefil na komoru, lepší bych to nenapsal. Jdu si dát panáka R^ R^ R^

MMorous

@pelc

Chápu, že karanténu do 12.7. nevydrží a ni tak trénovaný jedinec, jako Ty, ale tak brzo... ? :)))

lance
Registrace: 10/2008

problémy

s echem a preechem už mají i Philipsy. Hlavně, že mají ambilight ;P

decmen
Registrace: 2/2008

@michalnew

U tý plasmy se mrkni jestli to umí ARC, abys nebyl náhodou zaskočenej
https://www.elme.cz/lg-50pb660v

MMorous