, sekce: Příjem DVB-T |
|
STB DVB-T2-slabý signálZdravím, který STB by jste doporučili pro slabý signál? Já jsem vybral TechniSat Digipal T2 DVR. Děkuji za odpovědi. |
mattes
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 193 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
|
|
@lancekdyž uděláš kosočtverečný čtyřče, tak dáš i to poslední procento :-)Navíc to jedno procento je normální výjimka potvrzující pravidlo :-) PS: Už mě píšou "borci" z Polska, za chvíli budou k mání levné napodobeniny :-) |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 419 |
|
|
@Xmuxto jedno procento potvrzující pravidlo nedáš ani se 4x kosočtverečným čtyřčetem do kosočtverce (mohu předvést jedno takové místo, až bude příležitost někdy na výlet, je tam krásně...... poláci byli vždycky "šikovní" |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 394 |
|
|
@lanceTož kde nic není ani čert nebere :-)auto už mám doma, prošlo :-) tak nějakej výlet někdy bude, ale až bude teplo :-) |
Xmux
|
|
@lanceTa kosočtverečná šestnáctka do kosočtverce je dobrej nápad, to postavím, to ještě nikdo nemá |
Xmux
|
|
@XmuxNe že by tam nebylo nic, ale naopak, maglajz, mraky odrazů, nic přímo, všechno volatilní, nedá se to všechno eliminovat, chytáš nedefinovatelný odraz který jede na echoresist tuner stabilně, ale ostatní si neškrtnou. Všude okolo jen satelity, jediný můj kámoš má antenu a box (kdyby tak dobře nepálil slivku... taky by taky neměl... za prachy bych to nedělal |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 394 |
|
|
@XmuxZkoušel jsi u své antény dělat simulaci námrazy? Třeba změnou prvků z 6ti na 8mm? Jak moc jí to roz.urví? |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
|
|
@DolinakI s "průměrem" 10mm to dle modelu na K48 stále hraje, akorát ubývá potlačení nad 700 MHz. Což je celkem fuk, když budeš mít btsku blízko, stejně dáš ext filtr. "Zakomponovávat" tam stub mi připadá zbytečná práce. Horší by to bylo asi v případě, kdyby omrzl dipól "durch" do "zkratu" , ale to už je málo pravděpodobnej extrém. Zima to brzo prověří :-) |
Xmux
|
|
@XmuxKoukal jsem na fejsu na poslední fotky. V česku se od éry Kovoplastu dělaly mechanicky poctivé amtény. To tvoje zpracování je i na českou kotlinu až moc dobré. Zavedení výrobci by v tom provedení asi viděli zbytečně moc pracovních nadúkonů. Dost sis komlikoval život kolem krabičky a s tím atypické (nekolmé k osám) osazení dipólu. Nad tímhle jsem se nikdy nezamýšlel a tak se chci zeptat: která část dipólu určuje rozměr vůči prvnímu direktoru? Z fotek se mi to na monitoru nepodařilo odvodit, ale napadá mě, že díky předsazení spodní části se svorkama a vyosení direktorů k okraji ráhna, by celý dipól mohl stále být vůči D1 v pozici rovnoramenného trojúhelníku. Ale spíš to bude blbost, protože u DAB fotek máš dipól položený na ráhně. Tak pak jedině osa, nebo část se svorkama. Zde mi fakt chybí vzdělání. Já mám spíš praxi s nízkoohmovýma úzkopásmovkama a transformací 12, 18, 25, 28 na 50ohmů. |
Dolinak
|
|
@DolinakZavedení výrobci, ani "zavedení zámečníci" co se desítky let za "výrobce" považují mě nezajímají :-) A od dob kovoplastu to šlo všechno celkově do kopru, jelikož se vtom vrtal kde kdo a obkresloval to i s chybama :-)Dlouho se ví, akorát to ví málo lidí, že samotný skládaný dipol vyzařuje o maličko víc ve směru napájecích svorek, takže když honíš každou desetinu a konstrukčně to jde vzhledem k vzdálenosti dipol-komp direktor, aby se tam vlezla krabice, dáš ho "naplacato", plus se tak líp "tuní" i F/R, typický je to u vkv, kerner, bízli. První "komerční" náklon dipolu byl asi u jagerwelle- uks14, pokud vím, plus nějaký "radoiamatérský" antény na 70cm i na 2m mají "placatej" dipol. Plus dalších milion věcí je kolem toho všeho :-) Cenu neřeším, jestli se to zdá někomu "drahý", ať si koupí ufo, emos, teslu, dipol nebo e-e45uc. Se kterou má právě teď moře lidí problém, jelikož jim do toho napršelo a přestalo to hrát. Mi je to fuk, aspoň mě neotravujou z blbýma dotazama. S čím se teď momentálně "piplám" zatím na dlouhých dabkách je "celkový" swr dipol-symetrák, je to maturita :-) "pohneš " jen drátkama a z 1,5 ti to někde vyskočí na 3,3 a to už je pro lovce dost moc :-) |
Xmux
|
|
@XmuxZáleží, jaký máš se svými produkty záměr. Princip je: chytrá hlava udělá vývoj a cvičená opice bez znalostí dle forem vyrobí a ty vyděláš. Ale to je jiné téma.O tom dipólu si musím něco dostudovat. K tomu DAB symetráku. Co ti na tom hlavně lítá? Jalovina nebo i reál. Předpokládám, že to řešíš nějakým feritem, nebo se pletu? |
Dolinak
|
|
@DolinakNejsu obchodník, tak mě to nijak netíží. Plus když odečteš cenu materiálu a zbytek podělíš prací, tak za 170/hod už by to dnes nedělala ani ta opice :-) Dělám to, že mě to baví. Zatím.Na rozdíl od např. r.am. antény, kde si to tuníš prakticky na jedinou frekvenci, "lítá" nějak obojí na tak "širokým" spektru, reaktance samozřejmě víc, plus bude lítat vždycky, protože je ovlivněná výškou nad zemí, jde mě spíš ale o vztah dipol- "výstup" symetráku, zkusit to tam "udržet" v nějakých mezích, aby se to "motalo" kolem středu šmiťáku :-) Tak si s tím s dostupnou "technikou" hraju :-) "Vrtám" se v tom už desítky let a furt mám pocit, že vím h..no, na rozdíl od těch co všechno ví a znají na první dobrou :-) Člověk se potřebuje pořád něco učit a když je to "škola hrou", jak pravil klasik, tak je to o to zábavnější. A třeba to i někdy někomu přinese nějakej užitek :-) |
Xmux
|
|
@XmuxTo v jakém obchodním neobchodním modelu si to zařídíš, to je pochopitelně tvoje věc.Máš pravdu, že u úzkopásmovek to udržet není taková hrůza. S řešením na něčem širším jsem se nezabýval. Mimochodem na čem to měříš? Já na moje domácí žvýkání mám 100 dolarovou krabičku typu nano VNA s větším displejem. Když to potřebuju porovnat mám přístup k rigexpertovi, ale ten mi neříká pane. Ale za ty prachy to není nejhorší. Tak hodně štěstí. |
Dolinak
|
|
@DolinakTaky mám nano :-) Nevíš náhodou jak to rozchodit na win10? |
Xmux
|
|
@XmuxJá mám nanovna-saver-v0.2.2-1.exe který se neinstaluje. Má asi 50mega. Bez žádného instalování se to spojí a jede to. Propojuju to přesně s tímhle: http://vool.cz/W7a5H |
Dolinak
|
|
@DolinakDík , vyzkůšám. |
Xmux
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|