Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenie

Dobrý deň,
po kúpe smart TV (Samsung QE55Q64TAUXXH) so vstavaným sat. tunerom, som prehodil kábel zo sat. prímača priamo do TV a pustil som sa do ladenia a výsledok: nenašlo skoro žiadne stanice! :-(
Zatiaľ mám nastavené 19,2, + 23,5 spolu a 28,2. ďalej cez diSec a všetko mi roky fungovalo cez sat. prijímač.
V TV som rovnako nastavil názvy družíc, diSec pozície a TV našiel asi len 22 staníc na pozícii 23,5, Nič viac.

Prosím máte niekto podobné skúsenosti?
Naozaj vstavené satelitné tuner v TV nedokáže nahradiť plnohodnotne satelitný prijímač alebo je v tom nastavení nejáká záludnosť?

Skúšal som aj manuálne aj automatické ladenie.
Na sat. prijímači mám úroveň signálov cca 70% a na jednom TP rovnako ukazuje aj TV cca 70%, ale TV naladí len pár staníc.
Sat. prijímač. Humax, parabola maximum E-85

Ďakujem za info.

PeterNR
Registrace: 11/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenie

Znie to rozumne, ale:
V ktorom roku tohto storocia ti vypadol sat signal tak, ze si musel prepnut na terestrial? Kedy sa take nieco stalo naposledy? Spomenies si este?

Mne ked vypadne SAT signal, tak viem, ze nastal vojnovy stav, okamzite vypinam TVP, lebo viem, ze ide strasna burka, alebo najazd zombie, alebo nieco ovela strasnejsie a idem zachranovat dom, exterierove zaluzie a pod. a neriesim, ze nemam signal zo sat. Proste to uz musi ist o zivot, alebo aspon majektok. Inak je sat signal stabilny a netreba nic riesit.
Lokalita Nitra, Slovensko.

romanss
Registrace: 7/2018

@romanss

..snad chapes, ze Teba nikto nenuti pouzivat externy STB. Mam vsak zato, ze raz PRIDES NA TO SAM a pouzivat ho budes. Inak si mi nenapisal ako prijimas tv stanicu Trojka HD druzicovou televiziou.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@romanss

Loni minimálně třikrát jsem přepínal lokalita Lopeník a Velká Javorina (okraj Kopanic).Jinak v terestriálu byly stanice Rebel,Relax,regionální TV,Barrandovy,TV Slovácko,ktré freesat nemá.

jjery
Registrace: 12/2012

@romanss

"Najskor mi napis, na co je dobre kombinovat SAT prijem s TERESTRIALom. Ak mas SAT prijem, mas omnoho viac, ako poskytuje terestrial. Tak na co je dobre komplikovat si zivot dvomi prijmami?"

Napríklad na toto. Ja (a nie som sám) prevádzkujem len karty s CZ regiónom, ktoré neumožňujú príjem slovenských komerčných televízií. Ale manželka, ktorá je pomerne technický antitalent (má však kopec iných predností), chce pozerať napríklad na TV JOJ reláciu Inkognito aj vtedy, keď ja som v práci. To by som jej teda riadne skomplikoval život (a následne aj sebe), keby ten program nenašla v jednom zozname s ČT, Prima Max a Nova Cinema.
Takže vyjadrenie "Ak mas SAT prijem, mas omnoho viac, ako poskytuje terestrial" je veľmi relatívne a neplatí vždy.

Frank11
Registrace: 2/2009

@jjery

Skylink ma. Okrem TV Slovacko, ale...
Takze problem je sposobeny nespravnym vyberom providera a nie nedostatkami built in SAt prijimaca :)))

romanss

@Frank11

Tak sa schwitchni naspat na SK region a mas po probleme :)

Teraz vazne: Co je take cenne v regione CZ a v regione SK chyba, ze "prevádzkujes len karty s CZ regiónom", prosim ta?

Braky typu Prima a Nova vobec nepozeram, rovnako ako braky JOJ a Markiza. Ale OK, niekto pozera.

Inak, ty musis svoju manzelku velmi milovat, ked si kvoli stupidite TV JOJ takto komplikujes zivot. Ale - laska je laska... Ako hovorim, prepni sa naspat na region SK, vsetky kanaly CT tam su, tiez Prima Max. A problemy so zoznamom terestrickych kanalov su prec...

romanss

@romanss

"Tak sa schwitchni naspat na SK region a mas po probleme".

No tak to bola rada ako z materskej škôlky. Ďakujem Ti veľmi pekne.
A áno. Svoju manželku milujem aj napriek tomu, že pozerá nielen JOJ a Inkognito (to pozerám aj ja), ale občas aj rôzne Novy a Primy.

Ja práveže problém so zoznamom terestrických kanálov nemám práve preto, že nepoužívam FastScan. Nepociťujem potrebu ho používať, programy mám nastavené presne v takom poradí ako to Nám vyhovuje a nerobí mi problém to občas pri zmenách nanovo preladiť. Napriek tomu FastScan neodsudzujem a uznávam, že pre väčšinu bežných abonentov Skylink-u má dosť veľký význam a výhodu.

Chcel si vedieť "Najskor mi napis, na co je dobre kombinovat SAT prijem s TERESTRIALom."
Tak som Ti teda napísal (a nielen ja) ten príklad. Nič viac a nič menej.
O radu som Ťa nežiadal, obzvlášť nie o takú, ako si mi dal.

Frank11

Vďaka za veľa podnetov. Vychádza mi to tak, že časť z Vás si je istá, že to musí ísť naladiť. Tak budem musieť skúšať ďalej.

Pre vylúčenie pochybností, aký mám ovládač, a či som dal FastScan, alebo nie posielam link na pritscreeny:
--------------------------------------------------------------------

https://worksheet4u.wixsite.com/hrncek/copy-of-sat-back-bbc-stanice

--------------------------------------------------------------------

Mali by tam byť zodpovedané vaše otázky ohľadom konkrétneho prípadu.

Ja mám záujem aj o DVB- T aj DVB-S. Usporiadanie budeme skúšať až vôbec dostanem do TV všetky stanice.
Používam len FTA. Nemám žiadnu platenú aktívnu kartu, ani to nechcem.

Pocitovo by som to typoval, že to nejako nedokáže rozlíšiť ako je to zapojené v DiSeqc, a ešte aj v kombinácii s monoblokom, ale to je len môj pocit.

PeterNR
Registrace: 11/2016

@Frank11

Nemas za co :)))
Vies, ja radsej odstranujem priciny problemov, ako hladat riesenia, ako ich eliminovat, alebo aspon zmiernit. To ma naucil zivot projektoveho manazera a delivery manazera.

romanss

@romanss

Takže Tvoje riešenie príčiny problému (aj keď ja nijaký nemám) by bolo dať po hube manželke, prípadne ju vymeniť a zmeniť región na karte. To je teda to zmiernenie toho neexistujúceho problému, prípadne až jeho eliminácia. To Ťa naučil život projektového manažéra a delivery manažéra.
No a ja radšej veci riešim už pred nákupom techniky tak, aby bola v rodine spokojnosť a pohoda. Obzvlášť, keď mne to žiadne problémy nespôsobuje.

Frank11

Ale Frank, preco hned takto agresivne?
Nic take nasilnicke som ti nenavrhol. Navrhol som zmenit region na SK, ak chces pozerat TV JOJ. Nenapisal si, pre co, kvoli comu to nechces. A sam si zosumarizuj klady a zapory tvojho sucasneho riesenia.
Ja nechcem ziadne flame, OK?

romanss

@romanss

Od Skylinku jsem odešel,ale bohužel byl jsem vrácen zpět. :8)

jjery

Bohuzel, nebo bohudik? ;)

romanss

@romanss

¨No jestli jsi takový manager,jaké dáváš rady,tak potěš koště :laughing:

jjery

@romanss

Prečo agresívne. Ak manželka chce mať v jednom zozname JOJ aj Novy a Primy, tak najjednoduchšie riešenie ako eliminovať jej požiadavku podľa Teba, je to, čo som napísal. Aj keď znova sa musím opakovať, že ja problém s takým riešením ako mám teraz, absolútne žiadny problém nemám! Mne to tak tiež vyhovuje.
Ten problém sa snažíš umelo vytvoriť Ty neustálym až prehnaným vyzdvihovaním predností FastScan-u nerešpektujúc, že nie každému vyhovuje.

"Navrhol som zmenit region na SK, ak chces pozerat TV JOJ. Nenapisal si, pre co, kvoli comu to nechces."
Ale veď som Ti to napísal úplne jasne. Naša požiadavka (teda hlavne manželkina, ale ja ju plne rešpektujem) je prijímať Novy a Primy spolu s JOJ a mať ich v jednom zozname.
Čo je na tom nepochopiteľné? Aké zápory sú v tom mojom súčasnom riešení. Že nepoužívam FastScan? Že si to raz začas pri zmenách musím preladiť? Že používam aj externý STB? Že mám univerzálne DO na všetko? To majú byť tie zápory? To, že som do toho viac investoval mi vôbec nevadí, je to súčasne koníček a v žiadnom prípade to nepovažuje za zápor. Tak aké zápory si to mám zosumarizovať???

Frank11

ten HO je svina alebo karantena? :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@PeterNR

Ak sa Ti uz padari naladit vsetky DVB-S/S2 & DVB-T/T2 tv stanice tak zistis, ze do JEDNEJ FAV skupiny Tvojej telky neulozis tv stanice SAT + TERESTRIKA. Jednoducho ovladanie SAMSUNG telky bude pre Teba tak neergonomicke, ze nakoniec kupis externe combo STB...

bohus31

bohus31, pripúšťam, že som sa dostatočne nezoznámil s možnosťami tejto TV, ako píšem, kúpili to do práce a ja som sa tam len snažil naladiť a usporiadať programy, aby neboli tak chaoticky, ako to radí fastscan. Ale je možné, že máš iný, ohľadom usporiadania kanálov lepší model Philipsu. Svokor si do spálne tiež kúpil nejaký 32 palcový a už ten sa mi zdal ohľadom prehľadnosti menu divný. Kupoval to preto, lebo ten model Philipsu mal možnosť pustiť zvuk a zároveň pripojiť sluchátka, ktoré používala babička. Vraj to ostatné značky neumožňujú, v momente pripojenia sluchátok sa vypnú reproduktory. Preto tu kúpil.

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

Tým som chcel povedať, že nemám veľmi dobré skúsenosti so značkou Philips. Ale určite sú ľudia, ktorí sú spokojní s Philipsom a za moje LG a Samsung by nemenili. ;)

Opensat 9700 HDPVR+

krtík

@krtík

Pispevok som napisal prave preto, lebo dnes je uplne bezne mat v domacnosti dve, tri, styri aj viac tv prijimcov. No, v mojej domacnosti mam telky styri...A prave tri z nich su zn. Philips, Samsung, LG. Takze pisem iba a len vlastnu skusenost s nimi. Inak Philips mam v obyvaku, nakolko mne uhloprieckou a obrazovo vyhovuje najviac. Tym nechcem napisat, ze LG a Samsumg su telky zle. Naopak su to dobre telky a preto ich v domacnosti mam spolu s externymi STB.

bohus31

@@krtík
Na sluchátka si kup Sony a ne SAMŠUNT. U SONY si připojíš do sluchátkového výstupu zesilovač a můžeš trvale používat obojí - zabudované repro i zesík. A obojí můžeš samostatně ovládat/zesílení, zeslabení.
Tuner DVB-S2 v televizích obecně není špatný, konkrétně Samsung má lepší tuner satelit než na pozemák.
- SW a HW výbava televize bývá slabší, především Diseq umí většinou jenom 1.0, možná jsou výjimky ale o těch se moc nepíše, a dále TV nemá takovou paměťovou výbavu jako SAT-BOX, takže naladíš jenom omezený počet kanálů a třídění na FAV bývá katastrofa.
U starší SONY mě pozemák v seznamu přepisoval Kabel a naopak, na satelit jsem si sehnal Editor, ten zase neuměl přidat transpondéry, tak už to ani nezkouším.
Přepínání SAT kanálů u televize, alespoň té mojí SONKY je zoufale pomalé, cca 3 sek.
Moderní televize nemívají SCART, některé jako Samsung ani sluchátkový výstup a komponentní nebo kompozitní vstup, takže připojit starší věž je problém.
Ale pro uživatele, který se dívá na 10 pozemáků a 10 satelitních stanic to asi stačí.

MMorous
Registrace: 10/2019

Ja som si to nekupoval, zatiaľ všetci počujeme dobre. Ale maželkina babka, ktorá žila u svokrovcov počula zle, tak jej kúpili sluchátka a k tomu Philips do spálne. Ale dík za radu, až raz budem hluchý, tak si spomeniem na tvoju radu. :)

Opensat 9700 HDPVR+

krtík

@PeterNR

Peter, to bola moja prvá otázka, ako to máš vlastne zapojené fyzicky a teraz dávaš otázku, či TV zvládne monoblok a k tomu ďalší LNB. V STB ti to bežalo, teraz si s tým nevieš rady. A sme pri rozdieloch medzi STB a TV. Obávam sa že na TV to nebude jednoduché rozchodiť.
Osobne by som vymenil za samostatné LNB a DiseqC prepínač 4/1, to tá telka zvládne.
A máš dobrý pocit, telka nevie, ktorý kábel z LNB si zastrčil do ktorého vstupu DiseqC. Fyzické zapojenie a nastavenie v menu prijímača musia byť v súlade jedno s druhým. Inak hľadáš na Astre19.2 programy z 23.5E a preto si naladil tých pár, kde náhodne parametre TP sú rovnaké na oboch družiciach. Presne ako to ladili na "mojich" Samsungoch.

P.S. zaujímavé že RomanSS sa teraz púšťa rovnakou cestou v inom vlákne. Ach jaj...
:mad:

Dagy2
Registrace: 11/2010

@PeterNR

Podľa mojich skúseností a vedomostí väčšina TV zo zabudovaným sat tunerom má podporu pre DiSEqC povely v protokole 1.0, prípadne 1.2. Ale pozor! Pri protokole 1.0, kde je možnosť ovládať aj dva DiSEqC prepínače súčastne (Napr. monoblock = DiSEqC 2/1 position + ext. DiSEqC 2/1 option), tak tu táto rozšírená podpora 1.0 protokolu pri TV zvyčajne absentuje. A kedže chýba podpora pre protokol 1.1 a môže byť ešte dostupný 1.2 protokol, tak v takomto prípade sa natíska otázka: Dá sa využiť 1.2 protokol okrem ovládania motora pri natáčaní paraboly?
Nemám odskúšané, ale že vraj áno, samozrejme pri použití DiSEqC prepínača, ktorý podporuje aj 1.2 protokol. Napr. pri DiSEqC přepínači S8/1PCP-W2 (P.168-W) takáto podpora je.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Dagy2

"P.S. zaujímavé že RomanSS sa teraz púšťa rovnakou cestou v inom vlákne. Ach jaj..."

Nerozumiem tomu Ach jaj.
Nemam externy SAT prijimac a ani ho nemienim kupit. Iba pridavam Hotbird 13,0° E ku Skylink Astra (19,2° E a 23,5° E.
A ja este neviem ako. Nechal som si od vas poradit - resp. skonfrontovat navrh SAT technika s vami.

romanss
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra